• milletin ekmeğiyle, işiyle, geleceğiyle onuruyla gururuyla oynamak ne kadar kolay. boş beleş bir şey için at iftirayı gitsin.

    milletimiz iyice anlayışsız, tahammülsüz, egoist tuhaf insanlar ile doldu. iki yüzlü sahtekar insanlar ile yaşıyoruz, kendini iyilik meleği gibi gösterip arkadan milletin kuyusunu kazıyorlar.

    insanlar ile uğraşmak zor, herkes kendine mukayyet olsun.
  • temizlikci kadin yanlis yapmistir, sahibi olmadigi bir nesneyi izinsiz olarak almistir. ancak; buna adalet diyenin de, boyle adalet dagittigina inananlarin da allah belasini versin.

    tanim : ulkenin tamamini etkileyen hirsizliklar karsisinda susan adalet, nedense boyle ufacik olaylarda hemen boy gosteriveriyor.
  • gayet de haklı bir karardır. dolu bir kutuyu boş zannetmek nasıl oluyor anlamış değilim, ağırlığı farklı, sallanınca bile belli olur boş olmadığı. o yüzden hiç duyar kasamayacağım kusura bakmayın.

    ekleme: yargıtay kararında açık açık "davacının başkasına ait, dolu olduğu anlaşılan bir çikolata paketini alarak kendisine mâl ettiği" yazmasına rağmen bunu savunanlar var çok acayip. ne zamandan beri hırsızlığın miktarına bakar oldunuz? ihtiyaç desen anlayacağım çikolata ihtiyaç da değil. hele bir de "büyük suçlar cezalandırılmazken vs. vs." yazanlar olmuş, tamam birader ev adresini ver kamyonu dayayayım yakalanırsam "ama katiller, tecavüzcüler falan" diye savunma yaparım affedersin.
  • şimdi üzücü bir durum olsa da işçi kutunun sahibinin onayını almadan kutuyu almaması gerekirdi. çoğu işyerinde benzer durumlar yaşanıyor. asgari ücretle, ağır şartlarda çalışan, zaman zaman hor görülen işçiler bazen bu tür davranışları kendilerine hak görebiliyorlar. yapılması gereken baştan konu bu kadar büyütülmemeliydi. işverenin de işine gelmiş böyle bir durum ve bunu kullanmışlar.
  • adalet mi şimdi bu?

    adalet bakanı batman'deki joker olsa daha çok adalet olur lan ülkede.
  • bir olay anlatayım. ilkokul dörde giden kuzenim sınıfta silgi bulur, öğretmenine söyler. öğretmeni “sahibi yoksa sen al” tarzında bir cevap verir. çocuk silgiyi alır ve akşam da durumu teyzeme anlatır. teyzem okula gider ve öğretmeni uyarır bir daha kendisinin olmayan bir şeyi almaya çoçuğunun yönlendirilmemesi hususunda vs.
    bizim memlekette bazı kadınlarda bulduğu her kutu ve ıvır zıvırı alayım da şunu işe yarar mantığı var. bu kadın da belli ki bunlardan biri.
    ikincisi teyzemin öğrettiğiyle karşılaştırıyorum hiç alakası yok.
    bence güzel ders olmuş başkasının malı alınmaz, net bir suç ve günahtır, ahlaki değildir. alınan şeyi içi boş/ dolu, pahalı/ucuz olmasıyla ilgili değildir.
  • başlıktaki ilk açıklamada boş olduğu söylenen ancak haberin detayı okunduğunda dolu olduğu anlaşılan bahsi geçen çikolata kutusunun izinsiz alınması sonucu gerçekleşen olaydır. eğer içerik haberdeki gibiyse ortada hırsızlık var demektir.
  • aynı işçiye sosyalizm anlatılsa, insan haklarından, demokrasiden bahsedilse, vatan haini damgası yememek işten bile değildir.
  • hiç kötülük düşünmeden alınmış bir kutu. dolu ya da boş olsun. tabiki izinsiz olduğu için ceza almalı. belki misliyle ödeme cezası, maaş cezası falan gibi. kovulabilir bile. ama onaltı yıl tertemiz bir sicili bu suçla yokedemezsiniz. yazık olmuş emekçi kadınımıza.
    bence şikayet edende kesin kadındır.
  • yahu kanunlar belli neyin vicdanını yapıyorsunuz? ona yazık, buna yazık sonra halimiz ortada.

    yargıtay gayet isabetli bir karar vermiş. hırsızlığın azı çoğu olmaz. iş kanunu da açıkça hırsızlık durumunda işverenin haklı sebeple iş sözleşmesini feshedebileceğini belirtiyor. orantılı mıdır değil midir zaten üyeler bunu tartışmış belli ki karardan.
hesabın var mı? giriş yap