• tanrilarin insanlari ahizelere takip rakkas gibi salladiklari eglence bicimi.
  • itüde bi konserdi o sirada hatuncaazin tekide bungee yaparken
    burnunu kirdiydi..lastigi sallanmada burnuna gelmismis..ben
    önce kurbanin müzigi diye düsündüm ama sonra yok öyle oo diil o durum
    dediler..hii dedim bende
  • adrenalin falan da, atlarken bile, vincin yerle temasinin kesildigi (ve olayin insanin kafasina dank ettigi) anki korkunun uzerine yok..
  • okan bayulgen s. ortaca yaptirmak istemi$ti yaptiramami$ti. komik bir andi
  • çok yüksek gerçekten çok yüksek tepeye çıkınca bunu düşünmüştüm
  • son yaptığımda gözüme kan oturtan kabile sporu
  • adinin aksine yapilan eylem ziplamak degil kendini a$agiya birakmaktir..
  • su ara kusadası'nda 50 marka yaptırılan eylem, mekana gore mebla degiskenlik gosterebilir.
  • guney pasifikte maori adalarında çıkan extrem spor. söz konusu mekanda kurulan toprak iskelelerden genç erkekler kednilerini kanıtlamak ve cesaretlerini sergilemek amacı ile yaparlardı.
    daha sonradan mekana gelen ilk beyaz adamlar kabileye bundan dolayı toprak dalgıçları ismini takmışlardır.
    dip not: denemeden önce en az yarim saat bir seyler yememis olmaniz onemli birde sakın gözlerinizi kapatmayın o zaman ne anlamı var

    ciddi not: kullanılan ip dagcilik epine benzere fakat tek farki dagcilik iplerinde 50 metrede 1 m olan esneme mesafesi bunlarda 10-12 m 30-40 m dir. kullanılan ipler genelde 10-12 metre uzunlugundadir ve 40-50 m ye kadar uzar bu sayede atliyan kisi hic sok hissi duymaz normalda dagda 30 m den dusen ve ipte sok yiyen kisinin ciddi sakatliklar yasadigi veya belinin kirildigi gorulmustur. bu iplerde böyle bir risk yoktu
  • bungee jumping’in kökeni doğu avusturalya’nın açıklarında pasifik okyanusunda “new hembridis” adalar grubundaki vanatu adası yerlilerinin “gkol” adını verdikleri erkekliğe geçiş törenlerinde bambudan yaptıkları kulelerden sarmaşıktan yaptıkları iplere bağlanarak atlamasına dayanır.
    günümüz şartlarında bu sarmaşıkların yerini yüksek teknoloji ürünü elastik ipler ve bambu kulelerinin yerini de yüksek köprüler, çelik konstruksiyon atlama kuleleri ve vinçler almıştır.
    avrupa’da 1970’lerde oxford üniversitesi öğrencilerince bagaj gerdirme lastikleriyle ilk bungee atlayışlarının temeli atılmıştır. 1980’lerde artan talep karşısında teknolojinin tüm imkanlarından faydalanarak önemli ve güvenli bir sektör haline gelmiş, günümüzde ise tüm dünyada yüzbinlerce kişiye ulaşan, uluslararası alanda yarışmaları düzenlenen bir spor dalı olarak kabul görmüştür.

    http://www.adre-x.com/bungyposta.html adresinde form doldurursanız olacak bungee aktiviteleri ile ilgili bilgi size otomatik olarak da gönderilebilir.
hesabın var mı? giriş yap