• alerjik durumlarda da ortaya çıkan bir durum.sümük desen değil su desen değil birşeydir ve umarsızca su gibi akar gider bazen zor yakalarsınız mendille.alerjisi olanlarda sigara içmeleri devam ettikçe genelde hapşurukla beraber sabahları kendini gösterir.
  • kardeşim nasıl becerdi bilemiyorum ama su içerken güldürdüğümde yaşadığı eylem. gerçi kendisi gözünden hava da çıkarabiliyormuş. biraz alien galiba, ben kardeşimi incelemeye gidiyorum.
  • sinüzit illetinin bir diğer efekti. imkan varsa yazları denize girin, yoksa veya mevsim kış ise burnunuza eczanede satılan tuzlu su çekin.
  • (bkz: bos)
  • bsg olarak kısaltılır.
  • dalmayla bağlantılı garip olay. yüzmeyi çok severim. sırtüstü, yüzüstü, kurbağalama, köpekleme, mandalama vs. yüzmekle beraber çokça dalarım. dalmaktan kastım maskesiz, paletsiz vs. dibe girip cebelleşerek deniz tabanından ilerlemek.

    bu aralar her gün yüzmeye gidiyorum. fakat birkaç gün önce denize gitmemiştim(lan seks hikayesi gibi oldu ama neyse). akşam saatlerinde sivrisinek kovarcasına tablet sokmak için domaldığımda, burnumdan birkaç litre deniz suyu boşaldı. ilk tepkim haliyle "ananskiym noluyo lan?!" oldu. ardından içimdeki bilim ateşi harlandı tabii. hemen damlalıkla yerden bir miktar örnek topladım ve mikroskopta inceledim. gördüklerim beni hayrete düşürmüştü. burnum adeta littoral bir ekosistem gibiydi. yaklaşık 30 saat boyunca, burnumda yer alan o esrarengiz boşluktaki plankton çorbasıyla yaşamıştım.

    bilimin doğası gereği, cevaplarla beraber yeni sorular da gelir. hokka gibi burnuma o kadar su nasıl doldu? nasıl o kadar saat kaldı? acaba beynimin bir kısmı noksan da, oraya mı yerleşti bu pezevenkler? yıllardır neden böyle olmadı da şimdi oldu? velhasıl-ı kelam, bilim güzel lan, bol bol yapın.
  • özellikle tatilcilerde gözlemlenen olay.

    yüzerken istemsiz olarak craniumdan dış ortama açılan boşluklardan (oral kavite,naris ve meatus acusticus externus) içeri su sızmasından dolayı, alın bölgesindeki frontal sinüslere ve tam olarak burnun alınla birleştiği hizada bulunan ethmoidal sinüslere su dolmaya başlar. yüzülen alandan çıkıldığında, dış basınç azaldığından burada biriken sular yavaş yavaş akmaya başlar ve zamanla tamamen tüm sinüsler boşalır.

    sinüzit(kafa içi boşlukların iltihaplanarak dolması) benzeri hastalıklara sahip kişiler* için zaten deniz ya da okyanus suyunun burundan çekilmesi önerilmekte. sağlık için sorun teşkil etmez, tam aksine faydalı bir durumdur.
  • nadir durumlarda beyin omurilik sıvısının burundan gelmesi şeklinde görülebilecek durumdur. gelen sıvının beyin omurilik sıvısı olup olmadığı bu sıvının biriktirilerek bazı markerların aranması ( beta-2-transferrin ) ve sıvıda bazı değerlerin ölçülmesi ile belirlenir. gereğinde görüntüleme yöntemlerine başvurulur.

    (bkz: rinore)

    edit: tıbbi bkz
  • o kış kolay kolay nezle olmayacağınıza delalettir. çamaşır suyuyla silinmiş fayans kadar temizdir burnunuzun içi
  • öncesinde yaşanan burun direği ve baş ağrısını yok eden durum. 2 yıldır burnumun sağ tarafı gece yatarken tıkanıyordu ve ağzım açık uyumaktan yılmıştım. geçen hafta doktora gittim mr sonucuna bakıp alerjiye bağlı geniz etin ödem yapmış dedi, verdiği spreyleri ve ilaçları düzenli kullandım. böyle bişey olamaz iki burnundan çeşme gibi su sızıyor. amca beni nezle diyip yollayabilirdi, yapmadığı için minnettarım.
hesabın var mı? giriş yap