• olayların, içinden çıkılmaz bir hal aldığı dizidir. son durumun özeti;

    --- spoiler ---

    bir mekan düşleyin. hayat boyu en çok sevdiğiniz kadın, ruh eşiniz içinde olsun. ruh eşinizi bir dönem kaptırdığınız dallamanın teki de orada olsun. o dallamanın reşit olmayan hali ile seviştiğiniz bir kızı olsun. tabi olay böyle olunca ortada bir dava olsun. davada sizi savunan avukat ayrıca beraber olduğunuz hatun olsun. çağrılan şahitlerden biri de sizinle beraber threesome yaptığını söyleyebilecek kadar açık sözlü olan en yakın arkadaşınız olsun.

    ve olaylar öyle bir gelişsin ki, 3 boyutlu sıçışınız gerçekleşsin ve hapse girme ihtimaliniz oluşsun.

    düş mü?
    kabus mu?

    siz karar verin.

    --- spoiler ---

    gerçek dışı güzel bir bölümdü. ilk dakikasından itibaren resmen kitlendim ve bittiğinde dumur oldum resmen. hem bitişine, hem de sanki daha yeni başlamış da, bir o kadar daha izlemem gerekiyormuş gibi bir hissiyat yarattığı için. sezon finaline az kaldı. milyon tane olasılık var. dumur edeceğine emin gibiyim. sonra da bekle dur. offf of..

    bir yandan güzel, bir yandan zor arkadaş. bunları düşündürüyor ya, böyle de güzel bir dizi işte.
  • (bkz: #22468109)

    --- s04e09 spoiler ---

    "i would hear the doorbell ring and i would go running towards it and... i'd be thinking, "i don't even like this guy. this is just some stupid fling." and then i'd open the door and all those thoughts disappeared because i'd see your smile and i was a goner. i trusted that smile. he was a good guy, that smile. i don't see him much around anymore. i miss him. it's so strange. just changed so fast. once, you were my future. then you were my misery. and now you're almost my past."

    --- s04e09 spoiler ---
  • dizinin butun sezonlarini seyrettim hicbir bolumunu kacirmadim hastasiyim. ancak her seferinde beni igreti eden bir nokta var fragmanlar esnasinda bir porsche'un sag farini kiriyor bir levye ile hank, bu da beni acayip bir sekilde kendinden de diziden de igrendiriyor ama iki saniye sonra charlie ile deniz kenarinda beraber uyandiklari sahne, charlie'nin hank'in hapisten cikarken polis arabasina yaslanip bakisi ve sonrasindaki kaykay beni kendime getiriyor. yapmasaydiniz keske o sa hneyi koymasaydiniz ozenti oldugunu gosteriyorsunuz kahramanin gozumuze gozumuze sokuyorsunuz. adam baska bir kisi oluyor kirdigi porsche kendisinin degil ki galeride ki herhangi bir porsche. (bkz: icini dokmek)

    edit: meger gelecek haftaki bolumunde bu konu acikliga kavusuyormus bundan mutevellit hosaf suyu sevmeyen esek tarafindan bir nebze de dogruluk payi olarak beni zamaninda uyardigi yarim yamalakta olsa gelecegi gordugu* icin kendisine yuce turk sozlugu huzurunda saygilarimi sunuyorum.
  • introsu bana carnivale ve de true bloodın introsunu anımsatıyor sanırım jeneriklerden dolayı.

    o değil de hayatında hank gibi aradığı kişiyi bulup elinde tutamamış birisini cidden depresyona sokabilecek bir diziymiş bu ben 2 gün önce bunu gördüm. 2 yıl geçmişti üstünden ne güzel derinlere gömmüştüm, şimdi içimde hunharca bir arama isteği belirdi. doğum günü de geliyo umarım doğum günü gelene kadar içimde tekrar derinlere gömme isteği oluşur. yoksa durum vahim afacanlar.
  • 4x10 ile beraber en su goturmez x-files gondermesini yapmis olabilir. yada ben yamuluyor olabilirim ama...

    ---spoiler---
    karen: you look great
    hank: im looking like a fucking fbi agent.
    ---spoiler---
  • sözlükte hakettiği ilgiyi bulamamış olmasını, gerçekte de hakettiği ilgiyi bulamamasına bağlayabiliriz. californication'ın sunduğu şeylerin çoğu hala bir çok insana itici geliyor ve bu denli tabuların içine gömülmüş dünya'da bu dizinin ilgi görmemesini pek de garip görmüyorum. hatta, bir yerlerde eminim diziye küfür eden, dizinin iyi olmadığını söyleyen bir sürü insanlar var.

    --- spoiler ---

    bu bölüm de gerçekten çok güzeldi. müzik seçiminden, sahnelerin seçiminden, geçmişe dönüşten, californication'ın neden sıkıcı olmadığından ve nasıl olsaydı sıkıcı olabilirdi gibi göndermelere kadar tamamen californication kriterlerini karşılıyordu. dizinin ilk sezonu unutmadığından, hala o başlangıç çizgisinden bir şekilde devam ettiğinden söz etmek mümkün. bu bölüm bunun da açık kanıtıydı. bizi ilk bölüme, ilk sahneye götürdü ve bu bende çok hoş bir nostalji zincirlemesini tetikledi. bunun dışında, 60'larda californication olmayan moody ailesi hayatının nasıl olabileceğine dair de çok güzel bir gönderme yaptılar ve o sahneler çok kısa sürmesine rağmen beni sıktı. zaten amaç da bunun ne denli sıkıcı olacağını göstermekti sanıyorum. charlie-hank-karen-marcy dörtlüsünün birlikte vakit geçirmesi de nostalji zincirinin takibiydi adeta.

    eğer hank hapishaneye girerse 5. sezon çıkışıyla başlar ve 3. sezonun başlangıcına benzer bir sahne görürüz. hank'in iyiden iyiye dağılmaya, kendini kaybetmeye başladığını görebiliyoruz. 4. sezon bizzat yıkılışı olabilir ve naçizane tahminime göre dizi hank'in intiharıyla biter. ne kadar acı olsa da, dizi için nihai nokta bu olacak gibi görünüyor. efsane olarak başladı, devam etti ve bitecek gibi görünüyor.

    dizinin hiç bir hafta atlamadan her hafta yayınlanması da ayrıyeten takdir edilesi bir noktaydı. family guy'ın sürekli aksatması, supernatural'ın sürekli ara vermesi, sons of anarchy'nin sezon arasında olması dizi kıtlığı yaratırken, californication her daim yanımdaydı. bu dizi bittiğinde üzerine son yazımı göz yaşlarıyla yazacağımı şimdiden görebiliyorum.

    bölümden akılda kalan iki parça ise şöyle;

    traffic - dear mr. fantasy
    ben harper - god-fearing man

    --- spoiler ---
  • hank moody'nin terk edilmişliği beni benden alıyor, üzüyor.

    umarım o avukat kadınla (abby) mutlu mesut bir hayat yaşarlar diye düşünüyorum

    bir de biri tecavüze uğradığı iddia edilen sorunlu 16 yaşındakı kıza (mia) bir ayar vermeli .. hank moody'nin eski eşi de hak ettiği mutluluğu bulmalı (karen) :)

    not. isimleri hatırlamıyorum.

    edit: isimleri hatırlatan yazarlara teşekkürler
  • --- s04e12 tahmin spoiler ---

    bence hank sezon finalinde çok kısa olmayan bir süre için hapse mahkum edilecek ve beşinci sezonda da "büyümüş" haliyle geri dönecek. bir süre de öyle görünecek. sonra da eski haline dönüp beşinci sezon finalinde artık her şeye bir son vermek için intihar edecek. olamaz mı? olabiliir.

    (bkz: götünden sallamanın en güzel örneği)

    --- s04e12 tahmin spoiler ---
  • cok kisa. her bolumu shameless uzunlugunda olmaliydi kanimca. her ne kadar sifir sorumlulukla surekli sevisen ve icen bir herifi konu alsa, cokca absurd-seksi-komik-sacmalik derecesinde eglenceli sahnelere yer verse de izledigim en agir huznu barindiran dizidir.
  • 4.sezon 11.bölümde artık karen'ın bu anlamsız dengesizliği beni çileden çıkartmaya başladı. ilerleyen bölümlerde sanıyorum ki hank moody tarafından vazgeçilir olmaya başlayacak. bana bile kabak tadı verdi kadın.
hesabın var mı? giriş yap