• yeni camel paketi'yle birlikte piyasaya sürülen kutu camel. jti sirketinin camel aciklamasi'nda belirtildiği gibi daha sert, eski harmana yakındır belki de bütün bunlar placebodur.
  • en içilesi sigaradır. ağır diye düşünülse de içimi bariz şekilde pek çok sigaradan daha hafiftir (bkz: winston), içildikten sonra boğazda iğrenç açı bir tat veya sertlik bırakmaz.
  • davidoff classic, parliament night blue, west special edition silver ve ara ara hatırlayamadığım daha birkaçını denedikten sonra bir türlü aynı tadı alamayıp, vazgeçemediğim sigara markası çeşididir. kimi ağır gelir, kimi uzun gelir, kimi içi boş hissettirir, kimi kırılıverir. ama bu çok ayrı bir şeydir. seninle her yola çıkabilecek, her maceraya atılabilecek, yeri geldiğinde elinden tutabileceğin, yeri geldiğinde de elinden tutabilecek, her şeye bozulup trip atmayacak bir kız arkadaş hissi uyandırır. hem de cepte taşınabilecek kadar hafif ve uyumlu. camel box can almaz, can verir.
  • duty free'lerdeki versiyonunun kutusu köşeleri taşlanmış bir altıgen şekline sahip, dikdörtgenden ziyade. üzerinde jti international yazarken, sigaranın almanya'da üretildiğine dair bir bilgi de var. yanılmıyorsam değer oranları da tapdk'nınki ile aynı. katran 10 mg, nikotin 0.8 mg, karbon monoksit 10 mg.
  • türkiye'de herhangi bir tekel bayinden 8 liraya bir paketi alınabilen dallar bütünü. eğer duty free'den alacak olursanız 2+1 kartonu istanbul sabiha gökçen havalimanı'nda 78 euroya, istanbul atatürk havalimanı'nda 3 kartonu hep beraber 69 euro'ya alınabiliyor. aynı sigara italya'da bir bakkaldan 4.6 euro'ya alınabilirken, roma fuicimino havaalanında 98 euro'ydu son baktığımda.

    demek ki yurt dışına çıktığımızda veya çıkıp da geri döndüğümüzde mutlaka türk duty free'lerine uğrayacakmışız. ancak türkiye'de pasaport başına maksimum 3 karton alabilirsiniz ki bu da türkiye'ye sokabileceğiniz tek kişiye ait maksimum karton sayısıdır. italya'ya ise istediğiniz kadar karton sokabileceğinizi düşünüyorum çünkü ne roma'dan ne de napoli'den girişte gümrük kontrolüne tabi tutuldum.
  • ilk camel soft ardından boxına basladığım can kardeşim. öncesinde parliament marlbora west wiston lm ld her çesit sigarayı denedikten sonra bi bahar akşamı otlandığım bir camel softla baslayan birlikteliğimiz 2 yıldır devam etmekte.artik ondan gayrisiyla yapamiyorum olmuyor lan aşk bildiğin
  • efsane sigaradır. hem camelın dolgun tadını verir hem cepte ezilmez, rahatlıkla sivri ucunun üstünde döndürülür. kısacası candır, hiçbir sigaranın veremediği tadı verir.
  • paketi değişmiş. böyle eğri büğrü bir şey olmuş :/ ecüş bücüş de diyebiliriz...
  • boğazımın içine etmiş olan sigaradır. o biçim ağırdır efendim... ama tadı bir başka tabii, değer yani.
  • yeri doldurulamayan sigara. fakirlikten başka sigaralar da denedim ama yok abi, camel başka. bugün, sırf 50 kuruş daha ucuz diye lucky strike aldım ama.
hesabın var mı? giriş yap