• benim bildiğim casuslar elde ettikleri bilgileri gazete üzerinden halka servis etmez gizli saklı rakip devletlere satar. can dündar'ın yaptığı bırakın casusluğu tam bir gazetecilik örneğidir. illa casus arıyorsanız o görüntüleri can dündar'a temin eden adamı bulun. can dündar'a şu diktatörlük döneminde de böyle cesurca bir haber yaptığı için madalya takın. ya da durun en iyisi siz o madalyayı gotunuze sokun nasıl olsa 13 senede bundan zevk alır hale geldiniz.
  • - istihbarat servisinin çalışmalarını ifşa etmenin, yayınlamanın idamla sonuçlanabilecek bir vatan hainliği olarak nitelendirildiği ülkelerdeki siyasi rejime diktatörlük denir.
  • neyse ki cumhuriyet'in ilk yıllarından bu yana çok demokratikleşti de ülkemiz asmadan demokratik yollarla ülkemizi yönetiyoruz.

    bir afrika ülkesi var mesela bir kaç öğrenci parasız eğitim istedi diye yıllardır hapis yatıyor. bir arap ülkesinde biri krallarına tweeter'dan diktatör demiş hapse atmışlar adamı. bir asya ülkesinde mesela, bura çok ilginç, tutuklu gazeteci sıralamasında dünya 2.si. bazı geri kalmış ülkelerde polisler avukatları adliyeye almıyor, girmek isteyenleri dövüyor falan.

    of allahım iyi ki oralarda yaşamıyoruz. iyi ki cumhuriyetin ilk yıllarında da yaşamıyoruz. çok anti demokratik. ülkemizde idam kaltı neyseki

    tanım: can dündar asılamaz, asılması teklif bile edilemez. teklif eden de can dündar'ın götünü yesin
  • bunun gerçekleşebileceği gün burak ve bilal kardeşler de taht için birbirini katledebilecek duruma gelmiş olurlar.
  • istihbarat servisinin yasadışı olabilecek faaliyetinin cumhuriyet savcısı tarafından denetlenip kayda alınması , gerekli görüldüğü takdirde sorumlular hakkında ilgili kanuna göre dava açılması , bu davanın haber yapılması olayı olduğu içüüünn , halkın haber alma hakkını engelleme suçundan sorumlular hakkında dava açılması gerekliliğidir .
    ayrıca öyle bir istihbarat servisi ki yaptıklarını da yapacaklarını da herkes önceden biliyor , öyle bir servis ki devletin en önemli kurumlarının toplantılarını herkese dinletiyor . öyle bir servis ki başka devletlere çalışan paraleller her köşesini zaptetmiş .
    öyle bir iktidar ki hem paralellere memleketi halktan oy alıp teslim etmiş , hem de bu görevlilere görev vermiş .
    yapılması gereken ilk iş haliyle toptan istifadır . bas istifayı ki senin beceremediğini yapan gelsin.
    edit : yabancısı falan sızdırmaz . bu işin kuralı bu . sızdıran sensen suçlu da sensin . yakalanan sensen suçlu da sensin
  • abdullah öcalan gibi alenen sabir bir şekilde vatana ihanet suçunu işlemiş teröristi asamayan cenahın gazeteci hakkında göndermeli suali.

    (bkz: amınıza koyayım ben sizin)
  • (bkz: ssg mutlu musun)

    eskiden şöyle bir şey vardı.

    (bkz: soru başlığa cevap entry girmek)

    neyse, entelektüel kıvamda cevap vereyim. seni entelektüel kıvamda severim yavrucum.
  • başbakanın telefonları dinlenmiş, bakanların toplantıları dinlenmiş, bürokratlar, gazeteciler ve iş adamları dinlenmiş. hepsinin tapeleri internete düştü ve herkes izledi. peki ardından ne oldu? facebook ve twitter yasaklandı. sanki sanırsınız bu dinlemeleri yapanlar tape'leri facebook üzerinden tüm dünyaya servis ediyorlar. buna kargalar bile güler. birilerini dinleyen, bir takım olayları kayıt eden insanlar çoktan bu bilgileri emniyet altına almışlar ve kendi güvenli yolları ile servis etmişlerdir.

    basına, sosyal medyaya getirilen yasaklar sadece olan bitenden halkın haberdar olmasını engellemek içindir.

    mit tırları ile ilgili olayın görüntüleri ilk defa 1 yılı aşkın bir süre önce aydınlık gazetesinde çıktı. kimse itibar etmemişti ama. bu hafta da görüntülerle birlikte cumhuriyette yer aldı. herkes ayağa kalktı.

    neden ayağa kalkıyorsunuz ki? can dündar iyi bir gazetecidir ve yanlışı kim yaparsa yapsın, doğruyu halka duyurmakla mükelleftir. devlet sırrı deşifre olmuşmuş... sır dediğiniz nedir? yardım malzemesi ya da silahlar kime gidiyordu? devlet halkına hesabını veremeyeceği hiç bir oluşumun içinde olmamalıdır.

    gelelim adana olayının perde arkasına. bir istihbarat teşkilatımız var ki, dillere destan. iki tırı kendi ülkesinde bir şehirden bir şehire nakledemiyor. ya da öyle bir naklediyor ki sağır sultan bile duyuyor. büyük ülkeler başka ülkelerde operasyon yaparlar dünyanın ruhu duymaz. bizimkiler bir kamyonu bir şehirden bir şehire geçiremez.

    burada hatalı bir iş yapılmışsa sorumluluk hükumetindir. ama bu olayın duyulması, askerin, polisin, savcının, gazetecinin bu olaydan haberi olmasının sorumluluğu ise tamamen mit'indir.

    bu ülkede teröristler karakol dibine kadar sokulabiliyor ve asker öldürebiliyorlarsa, bu ülkede faili mechul cinayetler olabiliyorsa, teröristler adliye basıp savcı öldürebiliyorlarsa mit'in tüm mensupları istifa etmeli, pazarda limon satmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap