• times higher education sıralamalarında yer almak için;
    i)son 5 yılda en az 1000 scı yayın yapmış olmak
    ii) her yıl en az 150 scı yayın yapmak
    iii) her bir scı yayınınıza yine scı dergilerde yüksek atıfların yapılması (kendine atıflar hariç)
    gereklidir. bunlar asgari koşullardır. uluslararası tanınırlık, proje ve patent gelirleri, eğitim-öğretim programları (phd program sayısı) ile daha üst derecelere çıkılabilmektedir.
    başka bir unsur gerekmez. yani garip gelecek ama torpil, lobicilik, kulüpcülük, mezhepçilik, üçkağıtçılık, rüşvet vb rol oynamıyor.
  • orada elektrik-elektronik mühendisliğinde okuyan bir arkadaşıma onların bölüme giriş dersi gibi verilen çok önemli temel derslerinden biri olan devre analizi 1 den yapamadığım bir soruyu attım ve cevap olarak yalnış bu soru be ben hiç anlamadım aşırı saçma soru dedi. soruyu sorduğum kitap bu dersin temel kitaplarından biri ve bu kişi bu dersi cb ile vermiş ama ne öğrenmiş? tabiki her öğrenci böyle olacak diye bir şey yok fakat şöyle bir durum var. cb ile dersi geçen bir öğrenci bu dersin yüzde 80 ini öğrenmiş olması gerekir ki bu ders bölümdeki en temel dersiyse.
    kısacası hiç inandırıcı gelmeyen sıralamadır...
  • bir zamanlar melih'in parasını verip en iyi belediyecilik sertifikası aldığı gibi çankaya üniversitesi de boş durmamış. çankaya ne alaka imk
  • karabük de çankaya da times higher education'ın metodolojisindeki açıktan faydalanmıştır.

    çankaya üniversitesinin geçtiğimiz yıl yayınlanan 210 makalesinin 120'den fazlasının sadece ve sadece bir kişi tarafından yazılması, bu kişinin ne hikmetse matematik, fizik ve hatta hiv gibi geniş bir spektrumda makaleler yayınlaması, ayrıca bu kişinin yazdığı makalelerin de neredeyse tamamında yüzden fazla yazar bulunması olayın nitelikli bir çalışma olduğunu göstermektedir.

    times higher education (the) aklını başına alır da verileri toplarken en çok makale yazan üç yazarınız kaç makale yazdı diye sorup, bir yazarın üniversitenin makalelerinin yüzde kaçtan fazlasını yazarsa dikkate almayız diye bir kısıt koyarsa zaten sorun çözülür çünkü the akademisyen verilerini üniversitelerden istiyor, kullandığı scopus veri tabanında çankaya üniversitesi yazarları listelenince yüzlerce yazar yüzden fazla makale yazmış gözüküyor.
  • hukuk fakültesini tam burslu kazanmasına rağmen beğenip de gitmeyen beni şaşırtmıştır.
  • bu okulda sadece zengin bebeleri okumuyor. zamanında tembel bir öğrencilik geçirip, hem çalışıp hem okuyan insanlar da var. okulda %50 bursluyum ve okul ücretini kendim çalışarak ödüyorum. tek işi millete bok atmak olan ve bir adet kağıt parçası için gece gündüz debelenen öğrenciler anlayamaz. siz okuyun devlet üniversitenizde.
  • https://www.sozcu.com.tr/…_campaign=widget_yazarlar

    o ilk 500’e hangi olağanüstü (!) akademik başarılarla giriliyormuş öğrenmek isteyenler bir göz atabilirler bu köşe yazısına. böyle böyle bitiyor bu ülke işte.
  • çok da doğru olmayan bir listede ilk 500'e girmesidir. qs'e bakınca daha doğru bir listeymiş gibi görünüyor. tabi hiçbiri mutlak doğru değil.
hesabın var mı? giriş yap