• zamanında evden yürüyerek gittiğim barın adıydı. athena'nın ilk punk ska albümünün patladığı dönemde gecelerden bir gece mekanın çökeceğini düşündüğümü hatırlıyorum. öyle de kalabalıklaşmıştı. hatta ve hatta tarlaya ektim soğan klibinde bu mekanı net bir şekilde görebiliriz.

    lakin benim kaptanla ilgili asıl anım başka. aylardan mayıs filan, bayram mıydı artık seyran mıydı neydi, böyle bir sakin mi sakin cuma akşamı, erkek arkadaşımla mor ve ötesi dinleyesimiz geldi. aldık başımızı gittik captain hook'a . mekana girdik in cin bile top oynamıyor. neyse çıktık tahta platform basamaklara oturduk azcık. sahneye az soora mor ve ötesi çıktı. bakıştık filan, adamlar akor makor yaptılar, harun tekin isteğiniz varsa çalalım dedi, biz de yok siz takılın dedik. placebo- every me every you ile açtılar ve sanırım 1 saatten fazla sırf ikimize çaldılar.

    yaklaşık 10 senedir love point adlı bir gay bar olarak devam eden mekandır.
  • ortaköy flatlineın zırt pırt baskın yemesi sayesinde tanıştığım, sonra sonra her hafta gidip coştuğum*, coşarken zaman zaman sakatlandığım mekan idi. mor ve ötesi elemanlarının aileleri gelirdi bazen çocuklarını izlemeye, bize kocaman gözlerle bakarlardı.. o zamanlar athena erovizyona çıkacak deseler, herhalde kıçımızla gülerdik..
  • cuma aksamları mor ve otesi 4 tane kız arkadas topluluguna calarken cmartesi gunu athena yuzlerce ziplayan insan topluluguna hitabederdi. guzel mekandi. yerine lab diye bisi acildi sonradan.
  • gençliğimin en eğlenceli gecelerini geçirdiğim yer.

    athena hoplak zıplak ska coverlarıyla seyirciyi coşturur, insanı zorla sahne etrafındaki kümes tellerine (daha sonra daha kaliteli bi malzemeyle değiştirilmişti) tırmandırırdı. herkes ama her-kes dans ederdi, hayatımda bu kadar eğlence barındıran başka bir gece mekanı görmüşlüğüm yoktur, bir barda hiçkimse mi ağır takılmaz kardeşim?!
    mekana gitmeden önce refik'te alınan rakılara, içeride bira eklenir, çıkışta bambi ya da taşfırın 'da mutlaka bişey yenir, bostancı taksim dolmuşlarına ancak ondan sonra, sabaha karşı binilirdi.

    ilk 80s partiler, rotting christ konserleri, hatta türkiye'de ilk gothic partisi bu mekanda yapıldı (bu parti moonspell'in sin albümünün tanıtım gecesiyle birleşikti). bunlar olurken diğer yandan da athena'nın popülaritesini artırması süreciyle, içeri "tanımadığımız" adamlar dolmaya başladı. evvelden içerideki insanların çoğu müdavim kategorisinde olduğundan, selamlaşılmasa bile göz göze gelince gülümsenirdi, athena'nın çaldığını duyup gelenler artınca, önce mekan kalabalıklaştı, sonra tadı kaçtı, sonra athena çıkmaz oldu, derken zort diye kapandı gitti.
    arkasından bakakaldık.

    o zamandan beri akşam çıkarsam nereye gideceğimi bu kadar kesin bildiğim bir dönem olmadı.
  • 2.30'luk klostrofobik tavani unutulmaz..
  • psychedelic trance türünde nefis örnekler veren israilli dj.
  • sözlükteki garip olaylardan biri bu sanırım. ekim 2019 itibariyle koskoca sözlükte elektronik müzik prodüktörü olan 'captain hook' hakkında girilmiş tek bir entry bile yok. neden yok diye hayıflanırken yazar olduğumu hatırladım. ve işte geldim burdayım.

    astrix, ace ventura, liquid soul ve benzeri çılgınlar hakkında girilmiş onlarca entry ve düzülmüş onca methiye varken birçoklarımızı psy trance alemine "kancalayan" bu dahi hakkında bir şeyler aktarmak ne mutlu ki bana kalmış.

    captain hook adlı projesiyle dünya çapında üne kavuşan reshef harari isimli şahsiyetin ürettiği müziği tanımlayacak sözler şunlar olmalı: hafif karanlık, ağır karizmatik.

    kendisi progressive trance ve psy trance üreten en güzide sanatçılar arasında yer almaktadır. bu kavramlar ve türler biraz geçişlidir üstadlar daha iyisini söyleyecektir fakat captain hook'un tarzını tanımlayacak olursak 'dark progressive' etiketi sanırım yanlış olmaz.

    tansiyonu ele geçiren ritimler, dahice üretilmiş tempo ve geçişler hook'un müziğinin karakteristik özellikleridir. bungee jump, liquid hook, time and space parçalarında kendisine özgü tarzı fazlasıyla belirgin.

    yaklaşık iki hafta önce psy trance camiasının en ünlü ismi astrix ile birlikte istanbulda sahne aldılar ve duyduğum kadarıyla ortalığın bi tarafına koymuşlar. buna rağmen hala hakkında tek bir giri olmaması düpedüz gariplik. hatta ayıp.

    müziği ile hissettirdiği çok fazla duygu var ve bunları tek seferde tanımlamak adil değil. şimdilik burda bırakalım. sizi bu müzik dehasının bir parçası ve bir albüm mix'i ile uğurlayalım. veya hoşgeldiniz diyelim.

    let there be light
    origin albüm mix
  • colin o'donoghue tarafından canlandırılan, şapşal aşık versiyonu da vardır.

    (bkz: killian jones)
    (bkz: once upon a time)
  • uyandırma servisidir, uyanıkken uyuyanları uyandıran...
    deep into nature
    günaydın :)
  • bizi büyüten şehir efsanesi.
    bir diğeri için (bkz: flatline)*
hesabın var mı? giriş yap