• son günlerde gözüme çarpan ve büyük bir kısmının daha çooook uzun bir zaman boyunca çaylak kalmasına neden olacak hatalar bütünü.

    benim tuzu kuru, beni çok ırgalamaz da sonuçta aynı gemideyiz, son zamanlarda da bi 15-20 kişiye yardımcı olmaya çalıştım, maksat seviye yükselsin.

    madde 1: bilgi içermeyen entry girilmesi.

    başlık: izmir
    entry: o benim canım :)
    entry: yarak gibi şehir.

    izmir'in senin canın olmasından bize ne? niye olduğunu söyle ki bilelim. efsane kumru yapan yer mi var? gün batımının harika gözüktüğü bir mekan var da o yüzden mi aşık oldun?

    veya niye yarak gibi? çöpleri mi toplamıyorlar? belli bir semtteki bakliyat tüketimi çok fazla da akşamları sokaklar osuruk mu kokuyo? söyle bilelim geldiğimizde oraya uğramayız.

    madde 2: sadece bkz.'li entry girmek

    çokça yapılan hatalardan bir tanesi. adam çaylak, 200 tane entry yazmış. 130'tanesinde bkz. vermiş. lan seni çaylaklıktan çıkaracak olan insan niye uğraşsın, "ziktiret 2 cümle yazdığı entry'i mi arayacam şimdi?" der paslar seni. uzak durun, işiniz kolaylaşsın.

    madde 3: ekşi sözlük'ü günlük olarak kullanmak

    en yaygını bu sanırım, millet nasıl ateşliyse artık akıyor, durduramıyorlar kendilerini. kıl dönmesi olanı mı istersiiiiin, ishalken osurucam diye altına kaçıranı mı istersin ya da sevgilisinin öküzlüklerini bir bir anlatan mı istersin, bilmem. bir şekilde yazılıyor bunlar, yazmayın. (gerçi altına zıçmalı olan komikmiş, o yazılabilir.)

    yani işin özeti, çaylakken minimum kişisel detaya giriyoruz, herkesin işine yarayacak bilgiyi maksimum seviyede paylaşıyoruz, böylelikle n'oluyo? diğer çaylaklara göre daha çabuk yazar oluyosunuz.

    afiyet olsun.
  • bu dediklerine ilave olarak, sadece çaylaklara özgü bir durum değil gibi.

    solda ki başlıkları şöyle bi gözden geçirdiğinde o kadar çok kişisel, kişisel olduğu kadar saçma başlıklar ve o başlıkların altında ne saçmaladığı belli olmayan yazıları yazan yazarlar var.

    dün denk geldiğim bir kaç başlık. umarım ne dediğim anlaşılmıştır

    (bkz: geceye bir 31 birak)
    (bkz: dunyayi enistem yonetiyor)
    (bkz: uskudarda fuckbuddy arayisim)

    düzeltme: kesinlikle her harfine kadar katıldığım uyarı. hatta bu gün bununla ilgili bir açıklama yazayım diye düşünmüştüm sağ olsun, güzel anlatmış aklımdakini
    (bkz: #74715358)
  • her gün 8 saat sözlükte takılmak, sürekli entry favorilemek ve sürekli entry girmenin çaylaklık süresini azaltacağını zannetmek.
  • özel mesaj kullanmayı bilmemek.

    mesajlar kısmına giriyor, alıcı kısmına nickimi yazıp mesaj içeriği olarak “peki sence doğru olan ne?” yazıyor. ha???? ne demek istedi bu şimdi?

    beyefendiliğimi bozmayıp “ne demek istediğini anlamadım” yazıyorum. meğer 3 sene önce girdiğim bir girdi hakkında mesaj atmış. abla sen hatırlatana kadar ben öyle bir şey yazdığımı bile unutmuştum. (hata)

    bir diğer örnek mesajin başında entrynin başlığını yazması. “şu başlığa yazmış olduğun entryde peki sence doğru olan ne?” ablacım bu da olmaz ben o başlığa belki 15 tane entry yazmışımdır. sonuç olarak bir dizi 7-8 sezon sürebiliyor dimi? “hangi entry?” diye soruyoruz hoop yarım sayfa entry copy-paste şeklinde mesaj kutuna düşüyor. (hata)

    doğru olan nedir peki?
    1. entrynin sonuna iniyoruz
    2. yazarın nickini buluyoruz
    3. hemen sağındaki 3 noktaya (...) tıklıyoruz
    4. mesaj gönder deyip derdimizi anlatıyoruz

    bu şekilde gönderdiniz mesajlar (bkz: hede) şeklinde söz konusu entrye referans verecektir.

    becerebilen çaylak yok mu? var hem de çok. ama beceremeyenlerin de bir o kadar fazla olduğuna çaylakların mesaj atabildiği zamandan beri çokça şahit oldum.
  • valla sıralamam hiç ilerlemediği için yazmaktan soğuyorum, yazmayınca da sıralamam ilerlemiyor. böyle bir paradoks içinde sonsuza kadar çaylak kalacağım galiba
  • ayarlardaki mesaj alımını kapalı tutmak.

    çaylak olduğum zamanlarda karşılaştığım bir durumdu.

    arkadaş bir konu ile ilgili soru soruyor, ısrarla soruyor "?" gönderip sitem ediyor.

    ama mesaj alım ayarları mesaj almasına engel. bir kontrol ediverin ayarlarınızı gençler.

    "kimse bizi iplemiyor" diye düşünmenizin nedeni mesaj ayarlarınız olabilir.
  • sanırım cok fazla entry girdiklerinde hemen yazar olacaklarını düşünüyorlar bu hatanın en birincisi. unutmayın cok entry girmeniz sizi hemen yazar yapmaz, 10 entry ne zaman doldurdugunuz, sözlüğe giriş yapıp ne kadar vakit geçirdiginiz önemli. ayrıca bazısına bakıyorum 30-40 entrysi var ama tanım yok, sadece forum sitesi gibi kullanıyor. noktalama işaretlerini geçtim cok takılan biri değilim zaten ama cümle sonlarına nokta koyun bari.
  • bu başlık altında yazılanları okumak, düzgün ve mantıklı şeyler yazmak, imla kurallarını önemsemek, az veya fazla entry sayısını önemsemek. bu dediklerimi yazar olmak için yapıyorsanız bunların hiç bir önemi yok. ben bir buçuk senede yazar oldum ve o süre içinde yaklaşık 300 entry girdim, mantıklı şeyler yazmadım, imla kurallarına uymadım ve beni yazar yaptılar. hehe üzgünüm ekşi halkı acı ama gerçek.

    burda sanıldığı gibi ciddi bir sistem yok. pide kuyruğundan farksız. sıradan ayrılmayıp beklersen zamanın gelince yazar olursun

    not: artık imla kurallarına uyuyorum. yazar(!) olduğumdan hani.
hesabın var mı? giriş yap