• (bkz: kabir azabı)
  • pirateturk'ten indirilebilecek harika bi videonun ismi. harika diyorum çünkü şurada günlerce din eleştirsem zerre etkim olmasa da bu video, dinin orijinal ve yorumlanmamış halini tüm çıplaklığıyla sergileyerek, o hoşgörü safsatalarının iflasını belgeleyip en alasından dinsizlik propagandasını kendisi yapmaktadır.

    aziz nesin derdi hep, "okunması gereken ilk kitap kur'an'dır" diye.. boşuna demezdi bunu. çünkü kimse dini bilmiyor, kendi sahip olduğu değerleri, hiç okumadığı, bilmediği dine atfedip dini cilalıyor. oysa dinin en saf hali işte bu videodaki gibi tamamen insaniyetsiz, merhametsiz, işkenceci, ilkel ve kesinlikle ciddiye alınmayacak kadar absürd. inka'ların tapınak üstünde insan kafası kesip aşağı yuvarlamaları nasılsa, işte ancak o kategoride değerlendirilebilecek kadar ciddiyeti var çünkü.

    cehennem ehline içirilecek irinlerin ayrıntılı tarifi,
    kaynar suların özellikleri,
    arzın üçüncü katında helak edilecek kavimler üstünde kullanılacak hapsedilmiş rüzgarlar,
    cehennemin ağzından bırakılıp yetmiş sene sonra yere düşen taşın çıkardığı ses,
    kaynar suyu içince iç organları dübüründen -öyle diyor valla videoda- aşağı düşen insanlar,
    derileri dizlerinden aşağı kayıp sanki bi giysiyi giyiyor gibi derilerini yukarı çekenler,
    yetmiş bin vadi içinde, yetmiş bin şube içinde, yetmiş bin bina içinde, yetmiş bin ev içinde, yetmiş bin kuyu içinde, yetmiş bin yılan ağzında, yetmiş bin akrebin olduğu cehennem tasvirleri,
    ve daha nice inciler videoda sizi bekliyor. tabii ki hadis ve ayetleri kaynak göstererek.
  • ha bi de; seslendirmeyi yapan arkadaş hellori hazretleri'nin meğecorolarını anlatan adam gibi bi tonlama tutturmuş, ilk dakikalarda harbiden insan bekliyor, cehennemde cır cır böceklerinden bahsedecek şimdi diye..
  • cehennem azabı sadece ateş değildir. birçok azap çeşitleri vardır. birkaçı şöyledir:

    1- soğukla azap,

    2- yılan akrep gibi hayvanların sokması,

    3- başına topuzlarla vurmak,

    4- aç bırakmak,

    5- zakkum yedirerek bağırsakları parçalamak,

    6- vücutları büyültülerek azabın şiddetlendirilmesi,

    7- irinli su içirmek,

    8- gayya kuyusuna atmak,

    9- uçurumlardan yuvarlamak,

    10- zifiri karanlıkta azap,

    11- büyük azap veren pis kokulara maruz bırakmak,

    12- azapların her gün katlanarak çoğaltılması,

    13- sonsuza kadar azap edilmesi.

    kadı zade ahmed efendi buyuruyor ki:

    cehennemde bir yere zemherir denir, yani, soğuk cehennemdir. soğukluğu pek şiddetlidir. bir an dayanılmaz. kâfirlere, bir soğuk bir sıcak, sonra soğuk sonra sıcak cehenneme atılarak, azap yapılacaktır.

    cehennemde çok soğuk zemherir azapları bulunduğu, kimya-i saadet ve dürret-ül-fahire kitabında yazılıdır. buhari, müslim, ibni mace ve diğer hadis kitaplarında, yazın sıcaklığı sıcak cehennemin nefesinden, kışın soğukluğu da zemherir cehennemin nefesinden olduğu bildiriliyor. (örneğin: buharî, mevâkît: 9, müslim, mesâcid: 185-187; tirmizî, cehennem: 9.)

    reşahat kitabında deniyor ki: zemherir denilen soğuk cehennemin azabı çok şiddetlidir.

    alıntıdır: http://www.sorularlaislamiyet.com/…how_qna&id=13065

    buradan anlıyoruz ki bazılarının fentezi dünyası şahin k'nın fentezi dünyasına rakip olabilecek nitelikte gelişmiş.
  • "korkudan tir tir titremek varken tanrıyı sevmek de ne ola" azabıdır.. ki, bu da yaşamın boyunca görüp-göreceğin en büyük azaptır sanırım.
  • "abi cehennem azabı önünde bi engel ya, çabucak aradan çıkar bak rahat edersin ben sana söyliyim"

    -- düz adam, eylül 2009
  • kur'an-kerim'deki verilen örneklere, burada maddeler halinde yazılan çeşitlere ( aynen sınav sorusu gibi mübarek: cehennemde azap çeşitleri nelerdir? önem sırasına göre maddeler halinde yazınız. töbe töbe) bakarsak aslında bizlerin anlaması gerekenin şu olması gerekiyor: "insanın başına gelebilecek bedensel ve ruhsal en şiddetli azabı düşünün: ateşte yanmak, dehşetli bir yalnızlık ve acı bir perişanlık, devamlı hüsran, ne tam yaşama ne de ölme durumu, ve bu dünyada düşünebileceğiniz herhangi birşeyden daha yoğun ve daha farklı acılar, karanlık ve çaresizlik."

    burada altı çizilmesi gereken birşey var: "bu dünyada düşünebileceğiniz herhangi birşeyden daha farklı" ifadesi. cehennem gibi kavramlar aslında bizim tahayyül edemeyeceğimiz türden kavramlar. işte aslında kur'an'ın bizlere verdiği örnekler birer sembolizm ifadesi. sadece az da olsa bu azabın ne kadar şiddetli olacağı hakkında ipucu vermek gibi bişey. yoksa ilkokula giden çocuk aklıyla cehennemde azap şekillerini bilmemiz ve bunları şekillere indirgememiz bizim ezberciliğimizin ve kur'an'ı anlamadığımızın bir ifadesi olsa gerek. aynı şekilde cenneti de ırmaklar ve huriler olarak değil de: insanın tadabileceği en keyif verici bedensel ve ruhsal heyecanlar olarak düşünmek daha mantıklıdır. yani asıl demek istediğim tahayyül edemediğimiz türden kavramları kur'an bize bazı örneklerle açıklıyor ki ipucu olsun bizlere. cennetteki huriler, cehennemdeki ateş bizlerin bu dünyada tam olarak anlayamayacağımız kavramlar için birer ipucu. tabi ki en doğrusunu da allah bilir.
hesabın var mı? giriş yap