• türkiye büyük millet meclisi 21. dönem milletvekili
    cemal enginyurt, ordu
    ordu - 1965, mustafa, ayşe - anadolu üniversitesi iktisadi ve idari
    bilimler fakültesi iktisat bölümü - iş adamı - yeşil ordu sürücü kursu
    sahibi - evli, 2 çocuk.
  • (bkz: cinnetvekili)
  • sadi somuncuoğlu, 2000 cumhurbaşkanlığı seçimi'nde parti kararı hilafına cumhurbaşkanı adayı olmak isteyince (mhp ahmet necdet sezer'i destekliyordu) cemal enginyurt töreye aykırı bu hareketi engellemek için somuncuoğlu meclis başkanlığına başvuru dilekçesini vermeye giderken yolunu kesmiş, hatta korumasını tokatlamıştı.

    enginyurt bu hareketi sebebiyle önce darp suçundan 10 bin 500 lira tazminata, daha sonra siyasi hakları kullanmaktan men suçu nedeniyle 20 ay hapse mahkum edilmiş, ama o sırada yurtdışında bulunduğu için yurda döndükten sonra kalecik cezaevi'nde 8 ay hapis yatıp 2010 haziranında tahliye olmuş.
  • devlet bakanı sadi somuncuoğlu 2000 yılında 10. cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olunca ortalığı karıştırmış olan eski milletvekilidir. sadi somuncuoğlu'nun adaylığına soğuk bakan devlet bahçeli hükümetin ortak adayı ahmet necdet sezer'i destekliyordu. işte burada çıkıyordu piyasaya bizim çiko cemal. sadi somuncuoğlu'nu kameralar önünde sille tokat kovalayarak adaylığını engellemeye çalışıyordu. o zamanlar bıyıklıydı tabi cemal enginyurt.
    daha sonra meclis bahçesinde yaptığı fındık eylemiyle de duyurmuştu adını.
    cemal enginyurt en son sadi somuncuoğlu'nun adaylığını engelleme girişiminden dolayı ceza evine girdi. şimdi ise yerel bir gazetede köşe yazıları yazıyor sanırım.
  • mhp'nin ordu'dan eski milletvekili, eski il başkanı, 29 mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkan adayı.
  • ordu 1.sıra milletvekili adayıdır. orduda seveni azdır. neye dayanarak adının açıklandığına şaşırdım mhp ile herhangi bağım olmamasına rağmen. mhpliler pırıl pırıl liste açıklandı diye sağda solda övünüyorlar ama kafa aynı kafa. ordu en az 1 mv bu partiden yollar. kendisi de ilk sırada olacağı için meclise girecektir. bol kavgalı, bol dövüşlü bir meclis olacak, çekirdeğimizi aldık bekliyoruz.

    http://www.aksiyon.com.tr/…-yasinda-tanistim_506212
  • an itibarı ile beyaz tv'de laz aklı ile de olsa akp gazetecisi cem küçük'e ayar üstüne ayar vermektedir.
  • rahmetli levent kırca'nın olacak o kadar'daki skeçlerinden birine de konu olmuş olan milletvekili. o zamanlar "normal ülkelerde olsa meclisin kapısından içeri giremeyecek adamlar bizde maalesef milletvekili" demişti kendisi. sene 2015, artık bütün tokatçılar milletvekili koltuklarında. millet yakasını kurtaramıyor hiçbirinden :

    https://www.youtube.com/watch?v=eaoa1a7lxbw
  • an itibarıyla bahçeli'yi tarafsız bölge'de yalayan adam.

    edit: cehaletin şekle girmiş hali.bahçeli'nin tetikçisi.ulan sen yılma durak'la nasıl konuşuyorsun!
  • daha önce adını duymadığım, hiçbir işe yaramadığını düşündüğüm, mhp'de sadece yalakalık yaparak yükseldiği belli olan adam. şu anda tarafsız bölge'de miting yapar gibi bağıra bağıra boş nutuklar atıyor. iki saattir konuşuyor içi dolu bir laf söylemedi.
hesabın var mı? giriş yap