• biz varız işte. 3. faz biz ve bizim gibi ülkeler üzerinde yapılacak.

    ekleme: çin'in geliştirdiği çin virüsü aşısının brezilya'da ciddi bir yan etkiye sahip olmadığı konusundaki propagandalara inanmayın arkadaşlar. tamam balık hafızalıyız ama o kadar da değil!

    pek çok haber sitesinde olan brezilya'nın çin virüsü aşısının denemelerini durdurduğu haberi.

    https://www.ntv.com.tr/…urdu,xlzvoaf8u0klmg62wkffig
  • bu aşı en güvensizi falan değil.

    aşıları nature'a değerlendiren florian krammer bu aşının faz 2 sonuçları için şu ifadeleri kullanmış.

    "the safety profile of the vaccine was excellent, and for both doses was comparable to that of the placebo. no grade 3 adverse reactions were reported. "

    https://www.nature.com/…les/s41586-020-2798-3#sec13

    serdar savaş'ın siyasi menfaat sağlamak için bok attığı aşıdır. türkiye'de uygulaması başlayana kadar faz 3 sonuçlarının çıkması beklenmektedir.

    hani aşının oluşturduğu immünite diğer aşıların gerisinde diye eleştiriyle gelin anlarım ama aşı güvenli değil derseniz hadi oradan derler.

    brezilya'da 10.000 kişiden fazla bu aşıyla aşılandı ve ciddi bir yan etkiye rastlanmadı.

    bu aşağıdaki de faz 3'ün ilk sonuçları.

    são paulo’s butantan ınstitute, one of brazil’s leading biomedical research centers, which is carrying out the phase 3 tests, said the two-dose vaccine, called coronavac, proved to be safe in a trial so far involving 9,000 volunteers.

    https://www.reuters.com/…novac-brazil-iduskbn27429e

    benim profilime bakın iktidara yaslamadığım giri bulmakta zorlanırsınız hatta amma da siyasi giri girmişsin dersiniz ama bizde doğru işe bok atmak yok.

    neyse o.
    faz 3 çıkmadan vururlarsa doğru olmaz elbette ama aşının şu anda bilinen bir sorunu yok.

    yeterli bağışıklığı sağlamama ihtimali olabilir.

    buna söylenebilecek de şu. elimizde başka bir aşı yoksa bu hiç aşı olmamaktan bana kalırsa iyidir.
  • halka yanlış bilgi vermekte olan kişi beyanatıdır.
    çindeki aşıların da faz 3 çalışması vardır.
    ama tüm adı geçen aşılar gibi hiçbiri abd ve avrupada onaylanmış değildir ama buna rağmen aşılar ülkelerce satın alınmıştır ki onay geldiğinde hızlıca vurulabilsin.

    çin aşısı da böyle önceden sipariş geçilmiştir ama onay alınca vurulacaktır alamazsa da kalacaktır.

    açıkcası faz 3 çalışmasını geçip ab'de onay alırsa ve ben yıllardır bilinen metodla üretilen konvansiyonel aşı olduğundan mrna aşısına tercih edeceğim. daha önce insan üstünde kullanılması için onay verilmiş tek bir mrna aşısı yok. kimse uzun dönemli etkisinin ne oldugu bilmemekte.....

    sağlık bakanlığının maliyetten kaçtıgını sanmıyorum. abd almanya ve ingilterede üretilen aşılarda kapasite yok. 2021'rin ilk yarısına kadar üretilecek tüm aşılar çoktan satılmış durumda.
  • yanlış bilgilerle dolu hadise.

    sinovac'ın aşısının ilk faz verileri olumluydu fakat henüz nihai bir bilimsel raporu mevcut değil. sağlık bakanlığı muhtemelen ucuza kapatmak ve diğer ek masraflardan kaçınmak için bu aşıyı öne çıkarıyor. bu aşı inaktif virüs bazlı eski teknolojili bir aşı. dolayısıyla -70 derecede falan saklanması gerekmiyor. lakin başarılı olsa dahi muhtemelen koruyuculuğu mrna yahut adenovirüs bazlı aşılar kadar olmayacaktır. güvenilirliği bilimsel olarak kanıtlanmış aşılar dururken sağlık bakanlığı'nın sinovac'ın henüz yeterli veriye sahip olmayan aşısını öne çıkarmasının akla mantığa sığar yanı yok.

    ek: çin'de değil türkiye'de denenmesinin sebebi ise çin'de doğru düzgün vaka olmaması ve türkiye'de vakadan çok bir şey olmamasıdır.
  • sayelerinde önce covid, şimdi ise zombi olacağız.
  • bu aşıların sonu domuz gribi aşıları gibi olmaz umarım.
  • ne demek yok; yapılıyor işte. bilmem kaç bin deneyecekler şimdi.

    en ucuz faz 3 çalışması.

    bakanımız diyorki bedava aşı yapacağız. zaten üste para versen ben olmam o aşıyı. paralı desen de aşı elinde kalır. şimdi bedava diyerek hem aşıyı yapacak adam bulunur hem de devlet bedava aşı verdi olur.

    velhasıl yaptırmam ben abı.

    ülkede vaka sayısı bile şeffaf değilken aşınım seffaflığı ne malum
  • buraya gelen ilk parti aşı doğal olarak öncelikle sağlık çalışanlarına yapılacaktır. uluslararası olcekte faz 3 kriterlerini sağlamayan bir aşıyı ülkelere kitlesel olarak kullandirilacagini düşünmüyorum. ancak batı blogunda da tüm ilaç şirketleri %95-%95.5 etkili diye sidik yarışına girdiler. umalım ki kötü şeyler olmasın. hele hele sağlık emekçilerine öncelikli vurulan bir asida yaşanacak sıkıntı bize ülke olarak tarifi güç durumlar yaşatır.
  • alman aşısı varken neden otokratk ve hukuk sistemleri doğru düzgün işlemeyen ülkelerin aşılarını talep ediyoruz ?
  • uzun zamandır bitkisel çareler üzerinde çalışıyorum ama sen kimsin derler bana, çünkü ne doktorum, ne uzman ne de bilimci. sadece kafam basıyor ve kime önerdiysem kendimi çok iyi hissediyorum diyor. ant içtim bir şey bulmasam da, milyon kere de olsa deneyeceğim.
hesabın var mı? giriş yap