• george clooney tarafından yönetilen drew barrymore julia roberts gibi hollywood yıldızlarının oynadığı film
  • george clooney yonettigi icin bilimum kankalarinin da (bkz: brad pitt) (bkz: matt damon) filmde biryerlerde gorundugu, ilginc senaryolu amerikan filmi. sam rockwell ve rutger hauer'in de basrollerde yer aldigi filmde televizyoncu kariyerinin yaninda gizli cia tetikciligi yapan bir sahsiyetin maceralari konu aliniyor.
  • senaryosu zipir charlie kaufman tarafindan yazilan, george clooney'in ilk yonetmenlik denemesi. 7 subatta bizde de gosterime girecek
  • george clooneyin yönettiği kadar bir rolü de yürüttüğü drew barrymoreun julia roberts ile birlikte aynı kişiyi paylaştıkları kişisel fikrim olarak sam rockwellin chuck barris adlı karakteri başarıyla canlandırdığı filmdir. ülkemizde de yayınlanan saklambaç adlı yarışma programının atası olan the dating showu icat eden kişi olan chuck barrisin yaşam öyküsü anlatılmaktadır. charlie kaufman bu kişi tarafından yazılan kitabı sinemaya çok güzel uyarlamıştır. filmde ayrıca kendisi de oynamaktadır.*
    filmde efekt pek bulunmazken eğlendiriciliğini ve izlenebilirliğini korumaktadır.
  • bir ilk film olarak cok basarili bir rejiye sahip kesinlikle. ozellikle chuck barris'in kovuldugu sahne bitirdi beni
  • kaufman'ın kendini bulduğu en az iki sekansın; çoğul görsellik parıltılarıyla ani kopuşlar yaşadığı film, yönetmenin bir aktör olarak yönetildiği filmlerin yönetmenleriyle katıksız bir ahenk içinde titremekte. mizansen ağırlıklı olarak; coen'ler belki çok az russel pintosu-ve dualite, split kullanımına gerek duymadan soderbergh'in elinden çıkma. bu çok temel bir miras ve istisnai akışlar ancak bir 'pledge' dozajında filan olmakta atlantiğin öteki yakasında. eğer bir mirastan söz ediyor ve paradigmamızı bu açılımın arkasından; dizgesel bir tür refraksiyona bağlamışsak, söz konusu filmin harika bir ölüm ve çok yerinde bir cameo barındırdığından da; gururla ve çokça alotropik bir tür dışa vurumla dillendirmeliyiz.
  • produksuyonunu soderbergh'in yaptiginin anlamaniz icin filmi on bes dakka izlemeniz yeterlidir, zira avaz avaz bagiriyor ki bu iste bu adamin parmagi koca koca gozumuze sokulmaktadir. geroge cloony ile solaristen sonra bu ise girisilip,kanka julia roberts'da sagdan soldan filmin icine akmistir. clooney'nin ilk denemesi olarak kesinlikle takdire sayandir, sam rockwell'in ise ellerinden sikilmasi gerekmektedir.
  • dün gidip muhteşem olarak nitelendirdiğim, arkamdakilerin filmin yarısında "hayatımda izlediğim en saçma film" diyip çıktıkları, filmin sonuna doğru sinemanın belki yarısının gittiği ve buna akıl erdiremediğim harkulade film.
  • oldukça güzel film. george clooney'in bundan sonra yönetmen olarak da ciddiye alınması gerekir sanırım.
  • gerçek miydi yoksa paranoya mı bu yaşam diye hala düşündüğüm etkileyici ilginç bir biyografi
hesabın var mı? giriş yap