• televizyonlarda çizilen pembe tablolara inanmaya devam.

    hastaneler hazır, yataklar boş, hastaları bekliyoruz. yersen.
  • beni hastalıktan çok endişelendiren durumdur. coronayı geçtim bir yakınım kalp krizi, beyin kanaması geçirirse hastahanelerin bu doluluk nedeniyle kimseye müdahale edemeyeceği günlere geldik sanırım.
  • ölüm raporunda doğal ölüm yazıyor demek tv'lerde verilen "corona'dan ölenler" sayılarına eklenmediği anlamına mı geliyor
  • türkiyede yetişkin insanların kullanabileceği sadece 24 bin yoğun bakım ünitesi var. bunların bir çoğunun korona dışındaki hastalarda olduğunu düşünürsek, durum gerçekten vahim olur. hele ki dün açıklanan tablo 2 binleri geçmişken.

    (bkz: 26 mart 2020 kanal istanbul ihalesi)
  • ekonomi batacak diye siz sokağa çıkma yasağı yapmayın, herkesin kendi ohalini ilan etmesini bekleyin, kimseye test yapmayın, ama nasıl oluyorsa ünlülerin futbolcuların zenginlerin hemen çıkan test sonucunu özel odalarda tutulduğunu öğrenelim; eğer bir halk kendine yapılan bu haksızlığı görmüyor ses çıkarmıyor olağan sayıyorsa o halk hakettiğini yaşıyordur. aynı gemide falan değiliz hiçbir zaman olmadık devletin en son aldığı önlem el dezenfektanının reklamını yapmak lakin ki kendileri video konferans yapsın saray’ını kapatıp çankaya’da toplantı düzenlesin ailesinden kimse ortalarda görünmesin hatta kendisi bile düne kadar tvlerde hergün çıkmasına rağmen olay patlak verdiğinden beri görünmesin aynı gemideyiz öyle mi bu virüs zengin fakir ayırmıyor öyle mi bu virüs herkese uğruyor doğru ama tedavi ve bakım herkese uğramayacak eğer iki hafta sokağa çıkma yasağı uygulanmazsa yatacak yatak bulamayacağız türk sağlık sistemi bu aşırılığı kaldıramaz kaldıramayacak yüksek bir ivmelenme ile gidiyoruz ama kimseye doğru düzgün test yapılmıyor tarih bizi kitaplara bu beceriksizliğimiz ve yanlış kararlarımızla yazacak bize yazık olacak
  • şimdi ben şeyi merak ediyorum, mesela coronaya yakalandık biz veya bir yakınımız bu kızcağız gibi. bellki ki bir hastaneye gittiğimiz zaman (mesela bakırköy sadi konuk, samatya ya da cerrahpaşa) yer yok diye alınmayacağız. özel hastaneye gidelim diyeceğiz, onların da coronalı kimseyi almadığını duyuyoruz (her ne kadar bakan aksini iddia ediyor olsa da). mesela fatih terim felan aynı sıkıntıları yaşıyor mu? sadi konuk'a gittiğini düşünmüyoruz elbet, fakat bir özel hastaneye gittiği zaman kapıdan çeviriliyor mu? peki biz neden çeviriliyoruz?
  • özel hastaneler adı çıkacaktır korkusu ile almıyor. kamu hastaneleri yatak yok diyor. gencecik bir kız sedyede acı çekerek ölüyor. biz her akşam saat 9'da kimi alkışlıyoruz.
hesabın var mı? giriş yap