• cort un x serisi elektrogitarlarinin en ucuzu.genelde yeni baslayanlara tavsiye edilse de ben etmem.biraz daha para biriktirip, en azindan x2 nin abisi x6 almaniz daha iyi olur.
  • ilk aldığım ve halen daha gayet memnun bir şekilde kullandığım gitar.fiyatının ucuzluğuna rağmen tatmin edici bir sese sahip bu gitar ilk başlayanların ve daha iyi bir gitar için para biriktirenlerin, beklentilerini uzun bir süre karşılayacaktır.

    gitarın özellikleri şöyledir (resmi siteden alınmıştır http://www.cort.com/);
    model:x-2
    body:basswood
    neck:maple
    fingerboard:rosewood
    construction:bolt-on
    scale:25 1/2"
    fret:24 / jumbo
    pickup:power sound psgh-ii/pshg-ii (h-h)
    tuners:die cast
    bridge:full action ii
    controls:1vol, 1tone, 3way s/w
    hardware:cr
    color:bk, bm, rm

    resmi de budur:
    http://www.cort.co.kr/images/eg/x2_s.gif
  • fiyatına göre çok iyi performans veren bir gitar. ismine cismine bakılmadan alınması, mevcut fiyatından 80-90 dolar daha pahalı olan çin mali ibanezleri millete okutmaya çalışan çakal müzik marketi piyasasına aldanılmamalıdır.
  • canavar gibi gitardır... gitara ilk başlayanların almasını şiddetle tavsiye ederim... distortion tonunda gayet iyi performans alınabilinir
  • gitara yeni başlayacak insanlar için biçilmiş kaftan. her gelen geçenin eline 300$'lık dandik ibanez tutuşturmayı adet edinmiş müzik mağazası müdavimlerine aldanılmamalı, alınmalıdır.
  • altinci senesine girerken son 1 yildir durmadan sap ayarı istemesine ragmen bundan onceki senelerde kendi kendinize basit bakimlarla sorun cekmeden kullanabileceginiz fiyat/performans acisindan 300-400$ lık bazi gitarlara bile (bkz: bazı ibanezler ve neden pahali oldugu bilinmeyen yamahalar) tas cikartan.hatalari ilginc bir sekilde yuze yuze vuran ve dolayisiyla daha rahat klavyeli bir gitara gectiginizde poponuzun kalkmasina neden olan gitardir.

    bazi gibson'larla duzgun pedallar araciligi ile studyoda gayet uyum saglanabilir azicik siritir gitariniz o kadar.ev icinse bana gore idealdir zaten.resmen emektardir.

    ps:evet cort'un yeni turkiye distributoruyum.
  • 5-6 ay kadar önce aldığım,yeni bir gitar aldıktan sonra satmaya karar verdiğim eski gitarım.ilgilenen sözlük yazarlarına bi güzellik yaparım.*
  • bana mı öyle denk geldi bilmiyorum ama les paulden daha ağır gitar. tabi bunun dışında daha öncede denildiği gibi yeni başlayanlar için iyi bir gitardır, distortion ı falan tatmin edicidir vs vs.
  • gitara yeni başlıcam diyen arkadaşınız olursa söylemeniz gereken tek söz. ne x6 gibi köprüsü kanser eder ne de onun kadar pahalıdır. yeniyetme kardeşimiz ben oynamıyom ya diye bi köşeye fırlattı mı aleti, zararı çok olmaz. cillop gibi tınılar emektar x2.

    bugün dinlediğiniz o bomba türk rock parçalarının yarısından çoğunun kaba taslağı, yıllar önce odasında x2 ile takılan dertli bi ergenin paslı tellerinden çıkmıştır.
  • satıcının, cort x2 almaya gelen müşteriye kort iks ikiciler siz şu tarafa gelin diyince birden tüm gitar özelliğini yitiren alet.
hesabın var mı? giriş yap