• (bkz: tiffany dover)

    canlı yayında pfizer covid aşısı oluyor. hemen ardından açıklama yaparken bayılıyor. yoğunbakımda geçen saatlerden ortadan kayboluyor. ***twitterda bir süredir öldüğü hakkında söylentiler mevcut, dünya genelinde trend olmuş durumda.

    https://www.facebook.com/…11/posts/1013833525771956

    https://twitter.com/…k90/status/1340659711650254850

    *düzenlendi.
  • 2 gün öncesinin haberleri paylaşılıp ölmediği iddia edilen kadın.

    paylaşılan sputnik haberi bayıldığı gün 18 aralık 2020 gününe ait, öldüğü iddiası 20 aralık günü ortaya atıldı.
  • ".. bayilip olen" ne ya? bayilmayi olmek zanneden bir yazar tarafindan acilmis dezenformatif bir baslik. hemsirenin hayatini kaybettigi hicbir yerde yazmiyor.
  • twitter'da yabancı ülkelerde trend olmuş, hastane kayıtlarında ve facebook iletilerinde öldüğüne dair delliler mevcuttur.

    https://www.hitc.com/…end-about-her-death-explored/

    https://www.youtube.com/watch?v=udxb_ng4mcg

    sitenin sahte rapor olduğuna dair iddialar da var. hastane hemşirenin iyi olduğu ve evinde dinlendiği ile alakalı bir mesaj paylaşmış. ama halen insanlar şüpheli ve korkuyorlar.
  • hiçbir bilimsel ve mantıklı delilim olmamasına rağmen çin aşısına daha çok güveniyorum.

    öncelikle anlamsız bir pfizer aşısı güzelleme kampanyası var. galat-ı meşhura göre çin aşısı berbat bir şey ama pfizer aşısı tıbbın mucizesi. bunun delili nedir deyince hiçbir somut sebep yok. hiçbir somut delil olmadan bu propagandanın yapılması bende ters tepiyor.

    ikinci olarak, çin aşısı geleneksel yöntemlerle üretilirken pfizer aşısının ilk kez kullanılan bir yöntemle üretildiği söyleniyor. bu da tereddüt doğuruyor.
  • sosyal medyada bazı hesapların bahsettiği hemşiredir. ölüp ölmediği konusunda netlik yoktur. bazıları evde dinlendiğini, bir kısım kitle ise öldüğünü iddia ediyor. bunlar yabancı hesaplar bu arada.
  • sanırım dünya miadını doldurdu...

    edit:imla
  • kızın iğne, acı karşısında bayılma sendromu var: (bkz: vasovagal syncope) iyi de neden bu kızı seçtiler? çünkü güzel bir kız. amaç pr olduğu için söz konusu rahatsızlığını umursamadılar veya bilmiyorlardı... kız da kamera karşısına geçmeyi istediği için söylemedi durumu ve sıçtılar. dolayısıyla bayılmanın aşı ile ilgisi yok.

    bu videoda kızımız ayıldıktan sonra gerekli açıklamayı yapıyor:
    https://www.youtube.com/…h7xlhl2mo&feature=youtu.be

    ikinci olarak ölüm kayıtlarının alındığı site scam (dolandırıcı) sitesi. sosyal paylaşım sitelerindeki bilgileri alıp ölüm kaydı uyduruyor. kendi ölüm kaydını bile alabilirsin. zaten ölüm raporu database taranıyor yazdıktan sonra çıkan yeşil renkli ilerleme çubuğu (progress bar) her seferinde aynı hızda ilerliyor zira gerçekten de ölüm kayıtlarını falan taradığı yok.

    ölüm traporu olduğunu iddia eden sitenin kayıt bilgilerinin hepsi gizlenmiş.... redacted... bunu ciddi kurumlar değil dolandırıcılar yapar.

    whois sonucu: https://who.is/whois/searchquarry.com

    reddit'te birisi ölüm raporu veren siteye girip raporu almış. tahmin ettiğim gibi rapor boş:

    https://drive.google.com/…a_ohjy_zxaeasgkpyb0x/view

    reddit link:
    https://www.reddit.com/…upossedly_deceased/gggygmp/

    dolandırıcı site şöyle çalışıyor: kişinin ismini, yaşadığı yeri giriyorsun. o da arama yapmış gibi ve sanki dolu bir rapor varmış gibi seni ödeme yapacağın sayfaya gönderiyor. ödeme yapınca da sana boş raporu gönderiyor. eğer itiraz edersen de "ben zaten öldü demedim ki" diyip işin içinden çıkıyor. ölmemiş birinin de haliyle ölüm raporu boş oluyor.

    kısacası kızın öldüğü falan yok. muhtemelen uğradığı linç benzeri ilgiden korktu ve bir süre sosyal medyadan elini eteğini çekti... hatta durun ben de aşı karşıtlarıyla ilgili bir komplo yazayım:

    söz konusu videoda hanım kızımız kesinlikle rol yapıyor. bayılma rolü yeşil çam filmlerini aratmıyor. muhtemelen anti-vax tipler bu haltı yemesi için kendisine para teklif etti. zaten bu nedenle ortalıkta görünmüyor. yediği halttan pişman oldu.

    nasıl? oldu mu?
  • ölmemesi sevindirici olan hemsire. belki asi olmaya alerjisi vardır. o kısmını bilemem ama daha önce yazdım yine yaziyorum:
    mrna aşısı dünya da ilk defa deneniyor.
    ilkler her zaman soru işaretidir?
    ilk üretilen model araçlar sorunlu çıkar banttan, sonra hataları düzeltilir.

    çin aşısı denilen coronavac ise çok geleneksel bir aşı.
    yan etkilerinde ciddi sorunlar yaşanmaz.
    ama etkisi soru isareti.

    mrna aşısını ilk olmak istemem. bir altı ay beklemek lazım.
    olma şansımız olursa bile.

    geleneksel her aşıyı ise 1 ay bekleyip olurum.
hesabın var mı? giriş yap