• tear gas in bir diger adi. kimyasal adi orto-kloro-benzal malonitril dir.
    kimyasal formul http://upload.wikimedia.org/…a/cs_gas_structure.png adresinden gorulebilir.
  • wikipedia'da kendisini arattığınızda sağ tarafta boy boy "istanbul" yazılarıyla karşılaşacağınız gazdır. bir nevi sponsorluk gibi.

    http://en.wikipedia.org/wiki/cs_gas
  • göz yaşartıcı gaz başlığına taşınması gereken hede

    böyleyken böyle: (bkz: yönetimi eleştirenin başlık taşımasını engellemek)
  • "cs gazı" olarak açılması gereken ya da göz yaşartıcı gaz başlığına taşınması gereken başlıktır.
  • portakal gazı sanılan ve cs'den daha kuvvetli olan gaz büyük ihtimalle cs gazının sarıya boyanmış hali. çeşitli gelişmiş ülkelerde temizliği dekontaminasyonu kolay olsun nerde olduğunu bilelim diye gaza sarı boya da eklerler. berçi o haliyle elbiseden çıkartma külfeti de oluyor.
  • zorlu bir counter strike haritası. her yerde flashbang* ve smoke bomb* patlamakta, o yüzden görüş oldukça düşük.

    hedef açık alana* ve yokuş* bölümüne ct ekibinin girişini engellemek ve ortadaki parkı* savunmak. dört farklı yoldan geliyorlar, full dikkat kontrol etmek gerek.
  • şu siteden alınan bilgileri değerli arkadaşlarımla paylaşayım ....google translate + çevirim

    'cs gazı' yanlış bir adlandırma. cs orto-chlorobenzylmalononitrile beyaz bir katı madde olan, toz anlamına gelir . genellikle 'göz yaşartıcı gaz' olarak adlandırılan şeyi oluşturmak için, örneğin metilen klorür gibi bir madde ile havaya dağıtılır.

    genellikle dünya çapında askeri ve emniyet kuvvetleri tarafından kullanılan bir etkisiz hale getirici maddedir. bu madde farklı bir biber kokusu olduğu için bazen yanlış olarak "biber gazı" olarak adlandırılır.

    cs aynı zamanda silahlı kuvvetler için popüler bir eğitim aracıdır. nbc (nükleer , biyolojik ve kimyasal savaş), için eğitimler cs kullanıldığında, hata yapıldığında eğitime katılan enayiler cs'e maruz kalacağından daha gerçekçi yapılabilir. (mına koim, daha gerçekçi olsun istiyorsanız hardal gazı kullansaydınız, demek ki gerçekçilik ile ölüm arasında ince bir çizgi var bu eğitimlerde)

    etkileri

    cs gazı gözyaşı, öksürük, aşırı sümük üretimi, gözde ve burunda ciddi bir yanma hissine neden olur ve panikletir. tevekkeli değil ben ondan demek panik olup kaçma isteği duyuyorum bu sıkıldığında. kan basıncı yükselir, ve solunum ve kalp hızı yavaşlar. ayrıca cildi tahriş eder cilt üzerinde yanma hissine neden olur. bulantı ve kusmaya da neden olabilir. (bazı arkadaşlar bu seferki gaz farklı midem bulanıyor kusuyorum diyorlar ya herhalde onlar gazı mideye çekiyorlar, emin değilim zamanla öğreneceğiz)

    cs fırlatma usulü el bombası ile, ya da daha büyük püskürtme cihazları tarafından toplu olarak, veya sprey sprey teneke kutular vasıtasıyla (deodorant gibi) gönderilebilir. panik ve disorientasyona yol açtığı için kapalı alanlarda tavsiye edilmez. (orospu çocuğunun firması kapalı alanlarda kullanımı tavsiye edilmez diyor, sanki oda spreyinden bahseder gibi...yazsana kapalı alanda kullanımı yasaktır diye. angut polis ne anlasın tavsiyeden, öneriden??)

    ınsanların küçük ama önemli bir azınlığı cs etkilerine bağışıktır. onlar hafif bir biçimde bazı belirtileri yaşarlar veya gazın farkında olabilirler ancak gazdan etkilenmezler. bu bağışıklığın nedenleri açık değildir. (bu mutlu azınlığın beşiktaş çarşı grubu olduğuna dair ciddi şüphelerim var benim ama kanıtlayacak bilimsel destek yok elimde. yine de oradaki genetik araştırılırsa kimyasal silahlara karşı bağışık üstün bir nesil yaratılabilir.)

    cs'nin en önemli avantajlarından biri etkilenen kişi temiz havaya maruz kalırsa etkilerinin sadece birkaç dakika içinde kaybolmasıdır. maruz kalmanın bilinen uzun vadeli etkileri yoktur, ve dünyanın herhangi bir yerinde cs'e maruz kalma nedeniyle bilinen ölüm vakasına rastlanmamıştır.

    ne yapmalı?

    herhangi bir ortamda cs gazına maruz kalırsanız, hemen nefesinizi tutun ve panik yapmayın. mümkünse tamamen gözlerinizi kapatın ve çok fazla gözünüzü açıp kapatmaya hazırlıklı olun (bunu yanlış anlamış olabilirim sanıyorum gözünüzü sık açıp kapatmanız normaldir denilmek isteniyor) eğer temiz hava kaynağına uzun bir yolunuz varsa, temiz bir bez ile yüzünüzü kapatın - kolunuzu (benim yaptığım gibi) yüzünüze kapamak yerine gömleğinizi yukarı çekip iç tarafını yüzünüze kapatın çünkü dış tarafında da toz var...

    unutmayın, cs bir gaz değildir. bir tozdur. dolayısıyla burnunuza doldurmayı önlemek nispeten kolaydır. eğer becerebilirseniz ağzınızdan nefes almayın - çünkü bu daha hızlı ve daha büyük bir dozu almanıza öksürük ve muhtemelen kusmaya neden olur.

    ilk önceliğiniz temiz hava almak olmalıdır. eğer kapalı yerde iseniz, mümkün olduğunca çabuk dışarı çıkın (ki sivil polisler sizi paket etsinler he mi??) . eğer açık havada iseniz, cs'in nereden geldiğini görmeye ve geldiği yoldan uzaklaşmaya çalışın. temiz hava noktasına ulaştığınızda hareket etmeye devam edin. elbiselerinizin üstü bu madde ile kaplı olacak, o yüzden rüzgara doğru bir kelebek gibi (bu benzetme bana ait) kollarınızı tutarak etrafınızda dönün. eğer fırsatınız varsa, kıyafetlerinizi diğerlerinden ayrı bir şekilde yıkayın. (eğer fırsatınız varsa hatta akşamdan suya bastırın, renklilerle beyazları da ayrı yıkayın..taşak mı geçiyonuz layn??) her şeyden önce, etkileri temiz havaya ulaştığınızda çok çabuk geçer, bu nedenle panik yapmamayı unutmayın.

    bu arada eğer sinüslerle ilgili bir sıkıntınız varsa cs gazı süper geliyormuş. bilmem bunu dedim diye tüm sinüzitlileri direnişe çağırmakta başarılı olabildim mi??
  • fişeğin üzerinde yazan uyarılar:

    1- direkt olarak insanların üzerine atış yapmayınız.
    2- olası yangın tehlikesi yaratabilir.
    3- sadece iyi eğitimli personel tarafından kullanılmalıdır.
    4- yalnız açık alanda kullanılır.
    5- en uzak mesafeye atabilmek için 45° lik açı ile atış yapınız.
    6- son kullanma tarihinden sonra kullanılması tehlikelidir.
    7- gaza maruz kalınan durumlarda etkili alandan uzaklaşıp, gözlerinizi bol su ile yıkayınız.
    8- gaza maruz kalınan bölgelere kesinlikle merhem ya da losyon uygulamayınız.

    bende olanların;

    üretim tarihi : 09/2011
    son kullanma tarihi: 02/2017
    menşei: abd

    biz limonlayıp yedik. https://www.facebook.com/….613554640&type=1&theater
hesabın var mı? giriş yap