• d smart rezaletler zinciri

    bugün size 9 gündür yaşadığım d smart rezaletler silsilesini anlatacağım ki sizin de başınız yanmasın. biraz kapsamlı anlatacağım ki nasıl bir rezillik daha net anlayın diye, çünkü tam bir yalan rüzgarı. terbiyesizlik, dolandırıcılık, yalan vb… her şey içinde.

    29/06 da bir gaflet ile d smart a üye oldum. yetmezmiş gibi bir ana bir yan oda olmak üzere bir de 2 üyelik aldım. merkezi sistem geldiler kurdular, 1 tane sözleşme aldılar ve gittiler.

    2 gün sonra kumandalardan biri durup dururken bozuldu, yaklaşık 7 km lik yol gidip kendi kendine bozulan kumandayı değiştirdim.

    bu arada satış yaparken ana üyelik için 5 ay, yan oda üyelik için 2 ay film ve dizi paketi bedava dediler. aynı süreçte sürekli olarak tv ekranına ve sms olarak telefona sözleşmeniz bulunmamaktadır uyarısı gelmeye başladı. ilk 1 ayın sonunda yan odanın film paketi kapatıldı. call centerı arayarak 1 ay daha olduğunu hatırlattım, bu arada sözleşme uyarısını hatırlatıp, eksik varsa tamamlamalı mıyım diye sordum. gerek yok girişi yapılmamış dediler. bu görüşme ardından whatsupp üzerinden bayiden olduğunu söyleyen bir kız nüfus cüzdanı örneğimi istedi. teyit edip gönderdim. halbuki ilk kurulumda zaten alınmıştı. sonra bir kez daha ayrıca yine istendi??

    ve olay şimdi başlıyor. bir pazar günü ana üyelik bozuldu. sinyal yok uyarısı vermeye başladı. bu arada yan oda normal yayın veriyor. teknik servis çağırdık, 2 gün sonra geldi. gelen vatandaş gayet elini kolunu sallayarak eli kolu boş geldi. uğraştı yapamadı, çatıya çıktı. çatıdan sonra verdiği karar kutunuz yanmış?, koskoca merkezi sistemde sadece bizim ana üyeliğin kablosu nemlenmiş, tüm bina ve bizim yan oda çalışıyor. temizlemiş nemli kabloları. artık nasıl temizlediyse, tişörtü ile sildi herhalde. bizden teknik servis ücreti 50 tl, yanmış kutu için 30 tl, temizlediğini iddia ettiği kablolar için 100 tl istedi. fatura dedim, yok çünkü indirim yaptım dedi. 180 tl aldı. tam bu arada çalışan yan oda üyeliği bozuldu. gitti baktı anlamadı. bayiyi aradı, yayın veremeyince yanımda olduğu için bayideki kız ile yaptığı tüm konuşmayı dinlemeye başladım.

    kıza dedi ki ana üyelikten az önce söktüğüm makineyi buraya takayım mi?????? e hani yanmıştı o kutu??? 30 tl ye yeni kutu getirdin aşağıdan???? kız yan oda için sözleşme almamışız sen o kutuyu hemen al gel dedi????? eeeeee ben nasıl 2 aydır fatura ödüyorum, nasıl eksik tanımlanan hediye film paketini tekrar tanımlatabiliyorum madem sözleşme eksik???
    arkadaşım bu kutu bana zimmetli değil mi?, nereye götürüyorsun dedim?? ya başınız belaya girer ben 12 saat içinde getiricem dedi. benim niye başım belaya giriyor?, sizin girecek olmasın dedim. bildiğiniz kutu, adaptör, kumandayı alarak evden kaçtı bir nevi. bu arada bir baktık ki ana odanın da yayınları tam düzelmemiş.

    genel müdürlüğe bildirdim, benden alınan servis ücreti dışındakiler uydurmaymış. kutu yansa dahi para alınmıyormuş. şikayeti ilettik de pazar günü kapıya bir çocuk geldi?? eline kutuyu tutuşturmuşlar, üstüne post it ile adımı yazmışlar, kapının önüne bırak demişler o yine de zili çalayım demiş allahtan. yani al kutunu başına çal??? bu arada ben ne yapıcam bu kutuyu? adaptörü yok, kumandası yok, acaba bozuk bir kutu mu ne yani??

    bu arada sürekli call centerı arayarak her şeyi bildiriyorum. aa vah vah size bunu mu yaptı bayii denip, hiçbir şey yapılmıyor.

    genel müdürlerini de cc ye koyarak mail attım. cevap geldi. telefon numaranızı verir misiniz??? d smart üyelerinin telefon bilgilerini tutmuyor demek ki??? verdim 1 gün geçti arayan yok. genel müdür o.d cc li maile cevap attım, arayan yok diye. biri aradı. bakın şimdi;

    sorunum ne?
    1- yan oda üyelik ekipmanlarım izinsiz alınıp götürüldü, hala ortada yoklar.
    2- bayi elemanı haksız yere yalan söyleyerek 180 tl para aldı ve fatura da haliyle kesmedi.
    3- ana üyelik yayınları hala arızalı.
    4-yan oda ekipman olmadığı için hala yayın falan almıyor.

    beni genel müdür cc li maile istinaden arayan ne diyor?

    sözleşmeniz eksik o yüzden yayın alamıyorsunuz?? bayii gelip sizden sözleşme alacak???

    tekrar yukarıda yer alan benim sorunlarıma bir bakın sonra da bu cevaba.

    hanımefendi benim ekipmanlarım yok, ne yayını dedim.

    yani ne istiyorsunuz dedi???

    madem ilgilenmeyeceksiniz üyeliklerimi cayma bedeli almadan iptal edin. mağdur ettiniz beni dedim.

    ana üyeliğiniz için ödemek zorundasınız sözleşmeniz var, yan oda da sözleşme yok ondan almayız??? eeeee sözleşmesiz sen benden 2 aydır ücret alıyorsun ama???

    özür dileyeceklerine hala para koparma derdindeler. dolandırılmışım hala utanmadan para istiyorlar ve bunları genel müdürleri de görüp belli ki onaylıyor.

    arkadaşlar sakın bulaşmayın sakın. mesela arayın operatörlerinde iptal için yönlendirme bile yok. yani bir iptal seçeneğiniz dahi yok..

    hizmet vermekten bir haber, yaşattığı rezilliği destekleyen yönetimi olan bu şirketten uzak durun

    gidin uydu yayını alın ana kanallar için. zaten tüm filmlere internetten ulaşılabiliyor. aslanlar gibi blu tv, netflix, apple tv vb… var. kölesi olmayın bunların

    bugün yayın alamadığım ve çözüm olmayan 9. gün.

    d smart hemen sloganını rezillik bizim işimiz diye değiştirsin.
  • bir grup beceriksiz bayi çalışanı ve durumdan bihaber d smart çalışanı içerir.rezalet puanım 10/10.
    bu sarece d smart için geçerli değil türk telekom da saçma salak uygulamalarla insanları bezdirebiliyor. geçmiş olsun.
  • 4 yıldır d-smart tv 3 yıldırda internetini kullanıyorum. burada yaşananların hiçbiri başıma gelmedi. ben çok memnunum daha 1 hafta önce modemim eski dedim en ufak bir itiraz olmadan hemen yeni modem verildi. sözleşme yenileme zamanı hep diğer firmalardan daha uygun fiyat sunuldu. arıza oldu geldi yaptılar beş kuruş para almadılar. allah bozmasın gayet güzel bir ilişkimiz var.
    tanım: ülkedeki çoğu kurumdan daha profesyonel çalışan tv ve internet servis sağlayıcı.
hesabın var mı? giriş yap