• d52 davul perküsyon festivali, görünmez adam yayınlarından yayınlanan ve gerçek dorman 'ın yazdığı d52 davul metodu – 52 haftada temel davul dersleri adlı metot kitabının adından ve amaçlarından esinlenerek oluşmuştur. d52 davul metodu türkiye’nin 3. ve en kapsamlı davul metodudur. metodun amacı türkiye’de davul ve ritim eğitimi almak isteyenler için başlangıç ve yol gösterici bir kaynak olmaktır.

    d52 davul ve perküsyon festivali, ritim,davul ve perküsyona ilgi duyanlarla, türkiye’nin önde gelen davulcu perküsyonist ve ritim eğitmenlerini  bir araya getirerek, onlara yol göstermeyi hedeflemektedir. gösterilerle, panallerle, atölye ve derslerle bu sene ilk olarak düzenlenen festivalin amacı sadece bir ankara etkinliği olmak değil, bu gösterileri, dersleri türkiye’nin heryerindeki ritim severlere götürmektir.

    siz de bu festivalin gerek destekçisi olarak gerek katılımcısı olarak gerek çalışanı olarak bizlerle beraber olmak isterseniz lütfen bize iletişim bölümünden ulaşın.
    http://d52drumfest.com/?page_id=23
  • işin ustalarının olacağı festivaldir. kaçırılmasın derim. yeni kapılar açılacaktır çoğu müzisyen için.
  • festivalin babası dorman herkesi bu hafta odtü'ye çağırıyor...
  • büyük bir kısmında bulunduğum festival. çok başarılı workshopların yer aldığı öte yandan çok zayıf performansların da sergilendiği ama çok emek verilen, takdir edilesi bir organizasyon olmuştur.
    eleştiriyle başlayım. öncelikle workshop diye davulcu çıkarıyorsan, olaya hakim isimler çalmalı, konuşmalı. isim seçimlerinde yanlış bulduğum taraflar olmadı değil. beğendiklerim tabiki doğaç titiz - akın bağcıoğlu (mr. ego) drum clinic başta olmak üzere deniz güngör, jarrod cagein, can tüzün gibi isimlerin atölyeleriydi. doğaç titiz ve akın bağcıoğlu teknik bilgileriyle, deniz güngör ise daha müziğe ve davulculuğa yönelik fikirleri ve tavsiyeleriyle dikkatimi çekti. burada amerika veya avrupa'daki gibi bir kalite beklemek tabiki haksızlık olur fakat bazı isimler de beni hayal kırıklığına uğrattı. ilk aklıma gelen özgür can öney'dir. atölye diye düz bir manga şarkısı çalıp, manga'nın hikayesini anlattı. rock'tan başka bir tür çalışmadığını söyleyerek kendi yazdığı davulların tek düzeliğinin sebebini kanıtlarken, birtakım konuşmalarıyla da genel manada davul atölyesi yapabilecek donanımda olmadığını gösterdi. aynı şeyler nedim ruacan ve emrehan halıcı için de geçerli. performans davulculuğunun ilerisine geçmemiş, kendini geliştirmemiş, grubunu devlet dairesi gibi görmüş insanların atölye mantığına uygun olduğunu düşünmüyorum. bu kişilerle söyleşi daha iyi olurmuş. erhan seçkin'in ise potansiyelini bize aktaramamasına üzüldüm. sanırım başından büyük bir kaza geçtiği için adam her teknik soruyu maneviyata, soyut kavramlara, içimizdeki devinime bağladı. orda adam stick kontrol nasıl çalışıyım diye soruyor sen iç sesini dinle dinliyorsun. biraz somut bilgiler lazım artık bu noktada.
  • 28 - 30 nisan 2016 tarihleri arasında ikincisi yapılacak olan davul festivali.

    ülkemizde bu tür organizasyonların olması süper ötesi bir olay. gerçek dorman'a şükranlarımı sunuyorum. birçok genç davulcu'nun mutlaka katılması gereken bir festival. gerek workshoplar olsun gerek profesyonel davulcular olsun, yakalarına yapışıp bir şeyler öğrenebilecekleri bir organizasyon.

    ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirler. d52 drum fest

    birincisi de gayet başarılı bir organizasyondu benim açımdan fakat gözüme gelen ve söylemeden geçemeyeceğim bir olay var.

    özellikle workshop yapacak davulculara hassasiyet gösterilmesi gerektiği kanısındayım. çaldığı grup türkiye'de duyulmuş olmasından dolayı ekmeğini yiyen pop rock grubu davulcularını çıkarıp 6/8 lik ritm attırmak amatör müzisyenleri ilerletmek yerine, daha da geriye götürecektir. kötü davulcu, iyi davulcu ayrımı yapmıyorum asla. herkesin bir tarzı var. ama adam dümdüz ritm atıyor, ne bir paradiddle var, ne bir rudiment var. ne aksanlı aksansız vuruşlar var.

    bu adam müzisyen'e ne katacak?

    edit: bu arada ikincisinde akın bağcıoğlu gibi bir davulcunun olmamasına çok şaşırdım. hem de kendisi ankaralı olmasına rağmen.
hesabın var mı? giriş yap