• michelle pfeiffer, john malkovich ve glenn close'un oynadigi entrikalarin faydasini ve rafineligini anlatan muhtesem kostum filmi. daha sonra cruel intentions adinda gudik bir modern versiyonu cekildi.
  • ortacagda bastan cikarmak olgusunun raconlarini bir bir gozler onune seren yapim.
  • choderlos de laclos tarafından mektuplar halinde, yanılmıyorsam 18.yy'da yazilan ve büyük olaylar kopartak kitap. merteuil {glenn close} ve valmont{malkovich} saraydaki karizmalari üstün olan, istediklerini elde eden kahramanlarımızdır, birgün merteuil, valmont'tan cecile de volanges'ı {uma thurman} baştan çıkarmasını ister, olaylar gelişir... cruel intentions uyarlamasi da güzeldir kanimca...
  • genç keanu reeves de oynamaktadir bu filmde...
  • yönetmeni stephen frears'ın high fidelity'sini görüp hayran kaldığım için bi yerlerden bulup bir daha izlediğim film. o afişte gördüğümüz ve yukarıda adı geçen üç kişinin dışında keanu reeves ve uma thurman'ın da rol aldığını unutmuştum ya da çok büyük bir ihtimalle o zamanlar tıfıl olan bu şahısları tanımamaktaydım
  • cruel intentions la gunumuze uyarlanmis onyedinci yuzyıl fransa sını yansitan bi film . ayrıca (bkz: #2034029)
  • akademiden en iyi kostum oskarını kazanmıstır. yonetmenlik ve kurgu harikasi bir filmdir (bkz: stephen frears). mutlaka izlenilmesi arsiv yapiliyor ise eklenmesi. yenilmeyip yanında yatılması gereken bir filmdir. ozellikle ortam kurgulari inanılmaz detaylıdır. filmin baslangicinin ilkbahar sonunun kis olmasi icin cekimler ertelenmistir.
  • türk versiyonunun muhtemelen "kimin eli kimin cebinde" olarak çekilebiliritesi olan ;masum ve genç bir michelle pfeiffer a $ahit oldugumuz sinemaya uyarlanmı$ bir eser.
  • aynı sene içinde kitabın bir 2. versiyonu filme cekilmiştir. yazıktır ki bu 2. filmin promosyonuna stephen frears'ın filmine verilen önem verilmemiştir.

    diğer versiyonun adı valmontdur, milos forman yönetmiştir. valmontu colin firth, glen closeun rölünüannette benning, uma thurmanin rolünü fairuza balk,michelle pfeifferın rolünü ise meg tilly oynamıştır. film kitabı daha özgürce adapte etmiştir, zira olaylar daha farklı yorumlanmıştır.
  • vicomte de valmont * un , madame de tourvel* in onunde saygi ile egilerek eline opucuk kondurdugu sahnede, vicomte' un bakisi, bayan izleyicinin midesinde sancilara yol acmis, oyleki, sonunda tuysuz chevalier danceny* nin beceriksizce neden oldugu vicomte' un olum sahnesinde elleri yumru, yurekleri ciz ettirmis, barok donemin fransasinda, sikintidan ne yapacagini bilemeyen, caresiz aristokratlarin entrikalarini konu alan, 88 yapimi, stephen frears filmidir.
hesabın var mı? giriş yap