• enflamatuar ve allerjik hastalıkların supresyonunda, şokta, cushing hastalığı teşhisinde, konjenital adrenal hiperplazide, serebral ödemde, intraartiküler enjeksiyonla romatoid artritte endikedir. (bkz: prospektüs)

    piyasada 0.50 mg ve 0.75 mg tablet, 5mg/ml göz ve kulak damlası ve 8mg/ml ampul formlarında bulunur.

    deksametazon supresyonunda kullanılan ilaçlardan biridir.
  • (bkz: onadron)
  • "tehlike anında camı kırınız" tadında 15 yıl bu ilacın düzenli olarak tazelenen ampülleriyle, anafilaktik şok gölgesinde yaşamış bir kişi olarak, doğrudan ölüm tehlikesini anımsatır bana.
  • alerjik ürtikerin yüzünüze, kollarınıza ve bacaklarınıza yayılmaya başladığını farkettiğinizde gece yarısı gidilen acil bölümünde ilk başvurulan ilaçtır, yancısı avil ile beraber. hastalığı iyileştirmekten ziyade, ilk etkisi ürtikerin reaksiyonlarının ilerlemesini engellemektir. ilk vurulduğunda 1-2 saat sersemletir, uyursunuz.
  • yarattığı mide ağrısı tarif edilemez olan ilaç. mide koruyucuyla kullanılması şart.
  • sürekli artan şişlikler ve kaşıntı yüzünden dün gece gittiğim acil serviste doktor'un seruma katılması için 2 ampul avil ile reçeteye yazdığı ilaç.

    serum takıldıktan birkaç dakika sonra bünyede etkisi hissediliyor. kaşıntılar azalıyor fakat beraberinde baş dönmesi ve mide bulantısı yapıyor. oturarak almak istiyorum dediğim serumu, "ben şöyle uzansam iyi olur." diyerek tamamladım.

    şu anki etkisine gelecek olursak, eski şiddetinde olmasa da kaşıntılar geri döndü. ama en azından kaşıyarak derimi yüzmüyorum artık.

    sanırım bir anlık rahatlama yaratıyor ve tamamen geçene kadar sürekli alınması gerekiyor fakat içindeki kortizon beni korkutuyor.
  • kandaki plazma kortizol değerini ölçmek için de kullanılmaktadır. bunun için gece 11'de 1 mg olarak alıp, ertesi sabah 8'de aç karınla kan verilmelidir. doktorum ilacı verip gece 11'de içip sabah mutlaka 8'de gel gecikme dediğinde, heralde 9 saat geçmesi gerektiği için örnek olarak böyle dedi diye düşünmüştüm ama, iki yıl önce aynı testi veren başka bir doktorun da aynı saati vurguladığını hatırladım, sonra internette araştırdığımda da hep aynı saatlerin verildiğini gördüm. neden böyle anlamadım.alarmımı 22.58'e kurup ilacı içtim, sabah da tam 8.00'de kanı vereyim sonuçlar çıktığında sorar öğrenirim artık.****
  • kortizol hormonunun değerini ölçmek için verilir akşam saat 10 gibi bunu içer yatarsınız sabah aç karnına gidip kan verirsiniz
    edit:bu ilacı kullanırken tuzlu yenmemesi konusunda eczacı uyarmıştır
  • avil ile kombine edilerek arı sokması tedavinde kullanılan ilaç.
  • avil ile karışınca aşkım olan ilaçtır.

    ne arıdan hazzederim ne baldan. bedenim de hazzetmiyor keza. iki kere anaflaktik şok atlatmış bünye olarak üçüncü şok kalkışmasında bu iki güzel ilacı karıştırıp bacağıma sapladığım an herşey normale döndü.

    buluşunda, üretiminde emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim.

    tanım: anaflaktik şoka iyi gelen ilaçtır.
hesabın var mı? giriş yap