• dean r koontz'un bir kitabı. (bkz: demon seed) (bkz: susan)
  • şimdi, türkçesi şeytan tohumu olan bu kitabı ilk önce kendi dilimizde okudum ve inanamadım. vasatın oldukça altındaydı. düşündüm belki çevirmendedir hata dedim ve gittim ingilizcesini aldım.* okudum. sonuç? yine aynı. dean abinin genelde her romanında bulunan teknolojik obje burada da vardı fakat bu obje gereğinden fazla rol oynayınca, hatta olayın baş kahramanı olunca büyü bozulmuş.
  • (bkz: gorefest) *

    i am the demon seed
    the one solution for your breed
    the limbs of the crippled
    the minds of the mad
    so foot on the feeble
    so heavenly sad

    behind your eyes sleeps a life
    behind your eyes sleeps a life

    i am the demon seed
    i make you swallow all your greed
    the speech of the serpent
    the hands of the thief
    the fool who is king
    a misruler's grief

    behind your eyes sleeps a life
    behind your eyes sleeps a life
    and i can make it come alive

    i am the demon seed
    behind your weary eyes i sleep
    i control your mind
    i control your hand
    future dictator
    now you understand

    i sleep behind your eyes
    i sleep behind your eyes
    i will live your life
    i breed behind your eyes
  • tek bir cümlesi ile insanın yüreğini burkan aynı zamanda içini öfke ile doldurup midesini bulandırabilen bir kitap. babasının tacizine maruz kalan altı yaşında ki susanın ''istemiyorum onu yapmayı, popom acıyor'' cümlesi.
  • 77 model fimde sanal seksin ilk tohumlarinin atildigi, kahramanin bilgisayardan hamile kaldigi film. isin kotu yani o siralarda modem yok, hamilelik dogrudan mekanda bulunan hal bozmasi evcimen bilgisyardan kaynaklaniyor. ana fikri: eve bahcivan, sofor ahci alirken degil, bilgisayar alirken de iki kere dusunmek lazim.
  • 2001 a space odyssey ile rosemary's baby kırması bir dean koontz romanı. 1973 yılında yazılıp 1997'de yeniden gözden geçirilip yeni bölümler eklenen kitabın bizdeki baskısı 1997'de yazılmış olanı. 238 sayfalık romanı küçük bir yemek molası hariç tek oturuşta bitirdim. eleştirilerin aksine kitap adına en beğendiğim şey anlatı diliydi. tercih edilen anlatı tarzı sayesinde psycho computer karakter yaratmak gibi her ne kadar bu alanda ilk olmasa da ilginç bir deney yapıyor yazar.
  • 1977 yapımı oldukça underrated bir bilimkurgu filmi. kesinlikle zamanının ötesinde konsepti, bütçesine ve tarzına göre fena olmayan oyunculukları, prodüksiyon kalitesi ve efektleri ile izlemeye değer bir yapım.
hesabın var mı? giriş yap