• bu devirde ne uygulanabilir ne de mantıklı olan bir yasaktır (her yasak gibi) bilenler bilir milli eğitim bakanlığının bir tavrı var, bu tavır şu : biz kuralı koyalım okul uygulasın şeklinde. örnek vermek gerekirse mesela şu yasağı (düzenleme diyelim) getirdin. telefonlar toplanacak vs falan deniyor. okulda buna uygun fiziki şartlar var mı? sen milli eğitim olarak bunları sağlayabiliyor musun? güvenliğini nasıl sağlayacaksın? hadi ilkokulları geçtim liselere bakalım. 15-18 yaş arası bir grup insana telefonlarınızı evde bırak mı diyeceksin? kilitli dolabın var mı? sağladın mı? bunun için para aktardın mı? hayır. yapılmadı ve yapılmayacak. düzenlemeyi koydu geçti uygulamayı okula bıraktı.

    tıpkı ısınma, temizlik ve güvenlik konuları gibi. okullara ne yeterli miktarda kömür gönderiliyor ne de temizlik için eleman sağlanıyor. ancak tüm veliler okulların ısınmasını ve temiz olmasını güvenli olmasını istiyor. ee para ? ee hizmetli? bunlar yok. olmayınca il/ilçe milli eğitime şikayet ediliyor. milli eğitim de ya müdür fırçalıyor ya ceza veriyor. ama para ? hizmetli? asla onları vermiyor. kışın 20 ton kömür yakacak okula 5 ton kömür veriyor ve siz halledin hocam deniyor. para toplasa veli kızıyor şikayet ediyor ceza. yakmasa okul soğuk veya pis? veli şikayet ediyor ceza.

    belki biraz konu saptı ama türkiyede milli eğitim hep budur. eskiden bir grup idealist öğretmen kendini paralıyordu. şimdi o sayı azalınca eğitim çökmek üzere. eğitimi ticarete çevirmek isteyen hükümet politikaları bunu zaten destekliyor.

    işte öyle. uygulanamaz yasaktır.
  • öğretmenlerin de telefonla girmesi yasaklanmıştır. aynı zamanda influencer öğretmenleri üzmüştür.

    (bkz: influencer öğretmen)
  • umarım anaokullarınada gelir bu uygulama. öğretmenlerin görevi foto çekip bunu paylaşıp durmak değil. birde çocuklara gülmeleri, mutlu gözükmekleri için baskı kuruyorlar sürekli. 8 saatin 6-7saati ellerinde sürekli telefon

    edit : bana neden saldırıyorsunuz, sizi buna zorlayan anaokuluna söyleyin. anaokulunun ve velilerin dayattığını bende biliyorum, ama sizde bu bahanenin arkasına saklanıp, yardımcı öğretmene bırakıp vaktinizi ınstagram'da geçiriyorsunuz. devlet okullarında ise durum daha feci, sabahtan akşama kadar arsa, tarla, araba satmaya çalışan öğretmenler var. sarı siteye girip "öğretmenden" yazın aratın binlerce araba, arsa, tarla ilanı çıkıyor. bunları ders saatinde arayın hemen açarlar telefonu, hatta yer göstermeye gidenleri bile oluyor. yani kısaca sütten çıkmış ak kaşık triplerine girmeyin lütfen
  • öğrenciler için zaten bu yasak mevcuttu, yeni bir şey değil. ayrıca hiçbir kamu kurumunda çalışanların çalıştıkları işle ilgili görüntüleri sosyal medyada paylaşamaması gerekli. bunun kesinlikle yasaklanması lazım. sosyal medyada polis üniformasıyla, gözlük takıp artist artist pozlar vererek karı kız düşürmeye çalışan polisler görüyorum. bu ne cesarettir, yok mu bunun yaptırımı? okul, hastane, emniyet... hepsi kati bir şekilde yasaklanmalı ve bu kişiler sadece özel hayatlarında, evinde veya arkadaşlarıyla falan fotoğraflarını paylaşabilmelidir.
  • milli eğitim bakanı yusuf tekin'in açıklaması.

    edit: artık derse girmeden önce öğrenciler cep telefonlarını okula teslim edecekler. öğretmenler de kötü örnek olmaması adına cep telefonlarını sınıfa sokmayacaklarmış

    kaynak
  • bir yetişkin olarak telefonuma erişebileceğim her alanda hiçbir işe odaklanamıyorken dış denetimli bir şekilde 6-18 yaş arasına yasaklanmasını şiddetle destekliyorum.
  • (bkz: #156434517)
    bir lise öğretmeni olarak zaten yıllardır uyguladığımız karar.
    okulumuzda, öğretmenler olarak derse girerken öğrencilerin telefonlarını kutuya toplayıp, ulaşamayacakları ve güvenli bir yerde muhafaza ediyoruz. okuldan sonra alıp gidiyorlar. vermeyenler çıkıyor ama onlarda illaki yakalanıyor.*

    öğretmenlerin girememesi ise tamamen saçmalık. akıllı tahtanın olmadığı, sadece projeksiyon olan sınıflarda laptopumu telefonumdan internete bağlayıp öyle ders anlatıyorum. neden? çünkü geçen yıllarda bakanlık, meb interneti dışında kullanılan interletleri kapattırdı okullara yazı göndererek. e sınıfta akıllı tahta yok? varsa da bozuk, internete bağlanmıyor, internet yavaş, filtreli vs. bir sürü sebep var.

    tipik türk tipi çözüm üretiyorlar. uygulanabilirliği yok ya da aksak. bakanlığın gözünde bütün okullar aksaray sanki.
    daha yolladığınız ödenek elektriği suyu ödemiyor. okul aile birlikleri çeviriyor okulları. tamamen aile ve hayırseverlerin üstüne yıkıldı okul masrafları.
    önce bunları düzeltin.
  • bir öğretmen olarak uygulamayacağım yasak.

    derste bir öğrencim soru getirdiğinde fotoğrafını çekip akıllı tahtaya aktarıyorum, böylelikle herkes görüyor. bunun gibi çok fazla durumlarda işime yarıyor. ders amacıyla kullanmayan, veli izni olmaksızın öğrencilerinin videosunu çeken öğretmenler hakkında daha sert tutumda bulunmak yerine böyle bir yasak getirilmesi mantıksız.
  • öğrenciler tarafını çok doğru ve gerekli bulmakla birlikte öğretmen kısmı güldürmüştür. madem öyle öğretmenin yoklamayı telefondan almasını gerekli kılan uygulamaları, ders sırasında dahi 'acil' etiketli maillerle okul yönetimi ve veli tarafından taciz edilmesini de yasaklayalım lütfen.

    ayrıca çocuğun fotoğrafını çekip paylaşan öğretmenle ilgili şöyle bir yasağı bekleyen idareye yazıklar olsun. çocuğun yüksek faydasını ihlali hadi etik değer, yazılı işlem yapılamaz denilse kvkk var, veliden 'sadece okula ait mecralarda olmak kaydı ile' çocuğu fotoğrafının kullanılması izni olmak zorundadır. bunun dışında herhangi şekilde fotoğraf çekilemez ve paylaşılamaz.
  • 30-40 kişilik bir sınıfta eline telefonu alıp vakit geçirebilen öğretmen bordo berelidir zaten. idareden gün içinde 10 tane watsapp mesajı ile acil bilgilendirme iş vs olduğunu bilmeyen ılık götlüler atıp tutmuş, yagmur baslasa mudur mesaj atar azcik bekleyelim der cocuklari salmazsin mesela, hele ki diyelim öğrenci kustu öğretmen sınıfı bırakıp alt katlara inip idareci yada hizmetli bulmak zorunda kalacak, diyelim öğrenci altına yaptı yine öğretmen ya tenefusu bekleyecek ya da dersten ayrilip idareciden telefonu alıp cocugun ailesini arayacak, diyelim ki öğrenci epilepsi hastası yada öğrenci beslenmesini yaparken tıkandı, kalp krizi gecirdi beyin kanaması gecirdi ornekler sinirsiz lan 1500 kisilik okulda idarecileri ara ki bulasın, ambulansa haber verene kadar 10 dakika geçer.. amk özel sektörde sanki atomu parcaliyor herkes, gün boyu elinde telefonla takılanlar durmadan cay sigara molası yapanlar calisiyomus gibi yapip agirdan zaman öldürenler öğretmenleri de kendileri gibi zannediyor.. okula cocugunuzu yolladığınizda cok acil durumlarda öğretmen ile velinin veya idarenin iletisim kuramaması, geç iletisım kurmasinin sonuçları inanin hos olmaz, bi düşün artik su öğretmenlerin yakasindan varsa ders anlatmayan telefonla takilan durmadan hikaye atan vs tespit edip gerekeni yaparsin bu kafar basit.. ulan bir milyon öğretmen pandemide canlı ders anlatti her evde aile boyu gizli saklı izlendi kenardan hala mı güvenmiyorsunuz oğretmenlere, telefonla oynayan öğretmenin müfredatı yetistirme ihtimali yok, 2 gün okula gelmeyen öğretmen geri kaldıgı konulari yetistirsin diye canı çıkıyor.. öğretmenlerin binbir turlu sıkıntısı yokmus gibi öğretmen düşmanı olmayı marifet sanan müptezellere enerji harciyor sistem..
hesabın var mı? giriş yap