• merakla beklenendir.

    umarım paralel yapının ve chp'nin beklediği karar çıkmaz.
  • tayyip alehine bir karar çıkmaz-çıkamaz. orayı yıkarlar. avm yaparlar.
  • üniversite sınavlarına bir sene daha çalışmak isteyen binlerce yeni mezunun hayatlarında dönüm noktası olacak karardır. dershanelerin kapanması halinde sözümona siyasal islamcılar diğer tarafta bunun hesabını veremez bu vebalin altında kalırlar.
  • kapanmasın çıkarsa, şimdiden okula dönüşmüş dershaneleri fena bozacak demektir.

    gerçi bizim orada eskiden dershane olan, geçenlerde yolum düştüğünde okula dönüştürdüklerini gördüğüm bir bina vardı. adamlar sadece tabelayı değiştirmiş gene değiştirirler, nolcak?
  • hukukun iktidarın fahişesi olup olmadığını gösterecek karardır. bazıları da çıkıp vay efendim cemaat-chp bilmem ne. bunlar öz eleştiriden yoksun adamlar. şu anda chp cemaatle münasebetteyse, ki bunu akpliler hala ispat edememişlerdir, elbette bu da eleştirilir. ama akpliler de mantık hep çamur at izi kalır mantığıdır. chp bu kadar paralel yapıyla iç içeyse, nerede o zaman sizin kanıtlarınız, madem bu suç teşkil ediyorda nasıl oluyor da bunu ispatlayıp içeri tıkamıyorsunuz. bunlar boş laflar. öte yandan cemaati bu devletin içine kim yerleştirdi, kim bu kadar yayılmasına imkan verdi, oralara da bakmak lazım hep chpye bok atmamak lazım. bu adamlar zengin olduysa, amerikalarda göt gezdiriyorsa, her yerde bir okul, bir dershane, bir mescid, bir bilmem ne bela açtıysa bu izinleri veren adamlara da bakın ki bunlar da oy verdiğiniz akp hükümetleri, ki daha önceside var. dershaneler kapansın amenna, ben de buna karşı değilim ama adamların derdi başka. adamlar dershaneyi kapatıyor ama herkeste biliyor ki, dershanecilik cemaat ile o kadar iç içe ki, dönüşüme izin verilip, okul olması planlanan yerler zaten cemaatin elindeydi, okul olunca yine onların elinde olacak. özel liseleri de teşvik ettiği için hem devlet, hem de dershaneciler ve cemaatçiler halinden memnun bence. onlar çıkarlarını yine korumuş oluyor ve tabi devlette. geride sadece hayatlarıyla oynanması planlanan binlerce milyonlarca öğrenci kalacak. olay budur yani.
  • temel liselere 10 bin 12 bini herkes bayılamaz ama insanlar iyi kötü 1000 2000 liraya dershane buluyordu.okullardaki eğitim son derece yetersiz. bakın bu olayı siyasi açıdan değerlendirmeyin. bu işin bir de mezun öğrenci tarafı var. çok bilinçsizce alınmış bir karar. filler tepişir çimenler ezilir misali...
  • dershanelerin kapatılması bu haksız rekabette bir şey değiştirmedi ki. parası olan yine özel okullarda çocuğunu test canavarına dönüştürebilecek. parası olmayan da sıradan liselerde ilkokullarda olduğu kadar öğrenecek. bazı dershaneler de kpss adı altında dershanelerine devam edecek ve lise son öğrencilerinden paralarını yine kazanacak. kaldırılacaksa eğer özel okullar da kapatılmalıdır her öğrenci eşit miktarda öğrenmelidir. özel okullarda çatır çatır ingilizce, almanca, fransızca öğrenebilen bir öğrenci ile devlet okulunda 2-3 ders yabancı dil öğrenen çocuğu kıyaslayamazsınız. hem üniversite sınavında hem de üniversite aşamasında bunlara aynı davranamazsınız. biri başlangıç seviyesi konuşma-yazma-okuma ingilizcesine sahipken diğeri orta seviye hatta üst seviyede ingilizceye sahip olacak.

    bunları düşünerek en uygun adım, dershanelerin ve özel okulların tamamen kapatılmasıyla atılabilir. bunu da beklemiyoruz doğal olarak.
  • cemaate bir akp'ye iki, lakin anayasa mahkemesi'nin boyunu aşan bir karardır. anayasa mahkemesi'nin dersanelerin kapatılmasını engelleme gibi yetkisi, böyle bir karar alabilecek bir dayanağı yoktur. gerçi haşim gittiğinden beri aym sıradan bir kurum haline geldi ve böyle bir karar alma ihtimali düşük ama alırsa da bu hukuku çiğneyen bir karar olur. dersanelerin bir kısmı bu ülkede bir terör örgütünün recruitment center'ı haline gelmiştir, geri kalanının da eğitim sistemine en ufak bir katkısı yoktur, çoktan seçmeli uyduruk sınavlarda doğru şıkkı bulmaca antrenmanı yapılan yerlerdir.
  • merakla beklediğim karardır. öğretmenler ve öğrenciler için adeta hayatidir.
  • kapatacağına el birliğiyle kurduğunuz yobaz yetiştirme sistemini kaldır önce....
hesabın var mı? giriş yap