• red bull'un patronu. jaguar takımının sahibi ford'un jordan'la anlaşması sonucu jaguar takımının %70 hissesine 50 milyon dolar karşılık ile talip olan insan. takımın adını red bull team usa yaparak ve amerikanyalı sürücüler getirerek formula1'in popüleritesini ve red bull'un amerikanya'daki pazar payını arttırmayı planlayan, soyadının telaffuzu sorunlar yaratacak insan.
  • daha önceleri de tom walkinshaw'dan arrows'u stın almaya yeltenmiş, takımın hukuki sorunları yüzünden vazgeçmişti.
  • 20 mayıs 1944 yılında doğan ve sahip olduğu 1 milyar dolar civarındaki serveti 0 dan yapan, red bull'un %49'una sahip avusturyalı.
    sürekli ekstrem sporlara sponsorluk yapma fikri de bu adamın başının altından çıkmakta ki kendisi de bu işlerde az manyak değildir*. bu herifin zekasını ortaya koyan en ilginç olaylardan biri, göğüs reklamı almanın yasak olduğu mls'de metrostars takımını satın alıp adını red bull new york yapması, ardından da amblem olarak kendine red bull'un öküzlerini seçmesidir ki böylelikle takım çatır çatır göğüs reklamlı maçlara çıkabilmektedir. bekardır (olgun erkek sevenlere), bir çocuğu vardır.
  • 2012 itibariyle kişisel serveti 5.5 milyar dölar olan, red bull firmasının sahibidir. bu adam 1944 doğumludur. red bull içecek markasıdır ancak sıradışı bir faaliyet alanı vardır. 49 ayrı alt şirketle extrem sporlar, wrc, moto gp, bisiklet ve f1'de 1. lig'dedir. neredeyse roket yapmış, dünyaya en yüksek mesafeden atlama projesini gerçekleştirmiştir. kurduğu takım ve geliştirdiği araçla 4 yıldır formula 1'i domine etmeye başlamıştır.

    şimdi soruyorum: tüm bunları yapan çılgın, bu adam nasıl olabilir?
  • (bkz: #55138100)
  • how much’ın hazırladığı avrupa’nın en zenginleri listesine yaklaşık 19.6 milyar dolarlık servetiyle giren avusturyalı iş adamı.
  • farkında olmadan özel bir davet günü hangar7‘ye annemle gittiğimde kapıda karşılaştık adam elini uzattı hoş geldiniz dedi nazikçe, adamın boyu red bull’un kanatlandırmasına ihtiyaç duymacak kadar uzun.
  • spor tutkusu, spora ve sporcuya desteği takdir edilesidir.
  • vefat ettiği söylenen iş adamıdır.

    spora verdiğin katkılar için teşekkürler kral. oğlunun kafası kırık deniyor, büyük ihtimalle f1 dahil red bull takımlarını bir daha görmeyiz.
hesabın var mı? giriş yap