• recep tayyip erdoğan'ın il başkanları ile yaptığı toplantıda değindiği hedeflerinden birisi.

    ilgili metin söyle bir şey;

    "beni din konusunda memleketi ikiye ayrımakla itham ediyor, ben dediklerimin arkasındayım. ben "dindar bir nesil yetiştirmek hedefimiz" dedim. bu sözlerimin arkasındayım. senin hedefin bu değilse bilemem. sayın kılıçdaroğlu, sen bizden atesit bir nesil yetiştirmemizi mi bekliyorsun? biz muhafazakar demokrat nesil peşindeyiz."

    konuşamanın tamamını okumak içinse;

    (bkz: http://www.haberturk.com/…ik-yetistirmek-istiyoruz-)

    edit: ben yetiştirmek istemiyorum.
  • "kendi dinlerine sahip gençler yetiştirmek istiyoruz" şeklinde kurulsa daha doğru olurdu. bu haliyle yalnızca belli bir kesime yöneltilmiş bir beyan gibi duruyor
  • deprem vergileriyle yaptığı sahil yolu yağmur yağınca çöken iktidarın yeni hedefini ifade eden söylem (bkz: ha gayret).
  • bu sözün sahibine türkiye cumhuriyeti'nin kuruluş amacını hatırlatmak gerekiyor.

    ama geçmiş olsun; onun ve ekibinin bu cumhuriyeti bitirmeye yeminli olduğunu biliyoruz.

    bu sözün sahibinin sorduğu sorunun muhatabı ise soruya cevap verebilecek kapasitede değil maalesef.

    keşke kılıçdaroğlu'nun aklına öğretmenlere*** hitaben söylenmiş şu söz gelebilse:

    "cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister."

    ama geçmiş olsun; seksen sene ayakta uyudunuz ve dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz diyenlerin ekmeğine yağ sürdünüz.
  • sagduyu ve ahlaka sadece din sayesinde ulasilabilecegini sanan birisinin sozleri. isin daha da kotusu aslinda "sunni musluman bir genclik yetistirmek istiyoruz" anlamina geliyor. ateistligin kotu ve ayip bir sey oldugu mesaji da tuy dikmis...
  • din sömürüsü yapmanın zirve noktası. bilmem kaç yılına geldik demek istemiyorum ama insaf. hala mı din sömürüsü? bir adım öteye gider insan ama yok.

    artık her şeyi ele geçirdiğinden, içinden gelen her şeyi rahatlıkla dile getiren başbakan'ın son hadisesi. dinimize de karışmaya başladı. arkadaş bir şeyi de senin istediğin gibi yapmak zorunda olmayalım. eskiden bu kadar rahat konuşamıyordu malum yargıya gitme durumu falan vardı. ama artık tüm hakim ve savcılar, anayasa mahkemesi vs elinde olduğundan kafası rahat, istediği gibi konuşuyor.

    hayır yani benim anlamadığım faydalı birer birey, iyi bir toplum olmamız için muhafazakar mı olmalıyız illa. gençliğinden dininden gençliği geç 74-75 milyon kişinin dininden kime ne ki? dindar bir toplum yetiştirmek istiyoruz diyorsun, anlamış değilim.
  • köküne kadar din sömürüsüdür. hukukçular daha iyi bilir ama laiklik ilkesine tamamen aykırı bir söylem ki boğazımıza kadar hukuk içerisinde olduğumuz için tartışılacak bir durumda yok aslında. demokrasi yolunda bir adım daha ilerleyeceğiz anlaşılan. adamlar artık dan dan söylüyorlar. dindar bir nesil yetiştirmek istiyorlarmış. iyi de o senin inancın. başka dine inanan ne yapacak ya da inanmak zorunda mı? sen böyle bir ortamı temin etmekle mi yükümlüsün? senin temel görevin bu mu? kimden alıyorsun bu yetkiyi? peygamber falan olmadığın apaçık ortada. nasıl da biliyorlarlar damarı. ateistmiş, bilmem neymiş. birde bu söylemlerlere inananlar var onlara da diyecek sözüm yok.

    --- spoiler ---

    ey cemaat-i müslimin bu kadar öfkelenmenize gerek yok. öyle mesajlar yazmanıza falan hiç gerek yok. zahmet etmeyin bizim gibi kafirlere değmez. din elden falan gitmez korkmayın. sizden başka dinle derdi olan yok.

    başbakan acaba nasıl bir nesil yetiştirdiğinin farkında mı? onun ve yoldaşlarının sayesinde islamiyetten soğudum; yemin ederim. eminim bir çok kişide aynı durumdadır. adamı zorla dinden imandan çıkartacaklar.

    --- spoiler ---
  • din sömürüsü olduğunu düşünmediğim başbakan söylemi. sömürüye falan ihtiyaç yok çünkü, artık emellerini açık açık söylüyorlar, eskiden üstü kapalı, satır aralarında konuşulanlar artık gün yüzüne çıkıyor birer birer.

    sanıyorum bir noktaya kadar yargıdan, askerden vs. çekiniliyordu, şimdi tüm bu sorunlar çözüldüğüne göre rahat rahat konuşulabiliyor. hangi söylediğimden ne anlam çıkar, hukuken bir sıkıntı yaratır mı, gaf yapar mıyım, yanlış mı anlaşılır, oy mu kaybederim gibi tüm korkular bitti artık.

    bundan sonraki söylemlerin medreseler, şeriat kanunları, padişahlık, halifelik veya benzeri konular üzerine olmayacağının garantisini kim verebilir ki?

    (bkz: haydi bi daha bi daha bi daha)
hesabın var mı? giriş yap