• dişçi korkusu* ile yüzleşme vaktini doğuran olay.
    farklı bir bakış açısı için (bkz: mercimek yerken diş kırılması)
  • eğer kraker yerken oluyorsa sizi ayakta alkışlamayı kendime borç bileceğim sinir bozunu hadise.akabinde iltihaplanması durumunda kıçınızdan terler akıtabilir.
  • en beteri bunun uyurken olmasıdır.ağzınızda küçük sert diş parçaları ile uyanmak iğrenç bişey.bi de sabah uyandığınızda onları yastığın kenarında bulmak.... nasıl olduğunu hala anlayabilmiş değilim ama dişçim 'dişlerini çok sıkarsan uyurken olur' dedi. ulen nası sıkmışım kendimi çözemedim, çözemiicem
  • iki kere başıma gelen olay. havuç yerken oldu biri de sakız çiğnerken. köpek dişlerim daha da köpeksi oldular böylece. önce diliniz hep kırılan dişe doğru gidiyor ama sonunda o dişin de yüzeyi normalleşiyor ve eğer fazla bir kırılma olmadıysa herşey normale dönüyor.
  • olay su sekilde vuku bulur;
    yemek yeniyordur.isirik arasinda catirtch seklinde bi agiz ici efekti yankilanir kulaklarinizda. aaa vay anasini sandvicte tas vardi galba , yuttuk bak goruyor musun seklinde dusunursunuz. sandvic aldiginiz yere gidip catmak istersiniz... fakat sonra diliniz agzinizin icinde boyle sert , keskin bisilere surter.. ya ne ki o diye dilinizi oraya goturur ve oynarsiniz bi vakit...o an anlarsiniz ki disin bi bolumu ucmus gitmis , yok , olmasi gereken yerde... hala anlamayip da vay adi tas , disimi kirdi ulan seklinde daha da bi sinirlenirsiniz... fakat 3-4 dakika bi sakin sakin dusununce anlarsiniz ki zaten aslinda ortada tas yok*. o deminki catirt sesi de buyuk ihtimalle sizin kendi disinizi isirmanizdan kaynaklanan bir sesti. sessizce sakinlesirsiniz... discinizin numarasini aranmaya koyulursunuz.
  • eger içi çürümüsse ekmek yerken bile gerçeklesebilecek eylem. bi kaç sene önce, bosladigim bi disim, sabah kahvaltisinda ekmek yerken kirilmisti. soorasini düsünmek bile istemezsiniz. disime sokulan vidalar, ona destekli yapilan yeni bi dis vs vs.
  • kablo soyarken yan keski yerine dişlerimi tercih etmem sonucu başıma gelen olay. kırılan yere çok sıcak veya çok soğuk bir yiyecek/içecek gelirse acısı beynin zonklamasına sebep olabiliyor.
  • guava'nın ortasındaki yumuşacık lezzetli bölgeye saklanan çekirdekler bu işi başarıyla üstlenirler.

    teselli edici nokta ise, genelde çiğneme esnasında ilk darbeyi öğütücü fonksiyonu olan azı dişleri aldığından estetik görünüme etki eden ön dişlerin pek zarar görmemesidir.
hesabın var mı? giriş yap