• not: herbokolog bazı arkadaşlar, disney'in tüm türkiye'deki yerli içerikleri iptal ettiğini ve konunun ermenilerle alakası olmadığını yazmış. disney, avrupa'daki tüm içerikleri zaten 2024 yılı sonuna kadar iptal etti, ancak o haberler çıktıktan sonra disney, atatürk dizisinin fragmanını paylaşarak platformda yayınlanacağını duyurdu. bu karar, yeni alınmış karar, yerel içerikleri iptal etmesiyle ilgili değil. disney'in konuyla ilgili son paylaşımı

    türkiye'ye 2022 yılında giren ve tüm türkiye'de yankı uyandırmak amacıyla ilk dizisini atatürk dizisi olarak duyuran disney+, amerika'daki ermeni diasporasının şiddetli baskısı sonucu dizinin yayınını iptal etti.

    6 bölüm olarak çekilen ve türkiye'de bu zamana kadar çekilmiş en pahalı bütçeye sahip (8 milyon dolar) dizi, "çocuk kandırır gibi" 29 ekim'de fox'ta seyirciyle buluşacak. sonrasında ise özel montaj yapılacak ve dizi sinema salonlarında vizyona girecek. kaynak

    tüm dünyada, aynı anda, büyük bir prodüksiyonla atatürk'ün hikayesini izletmekti amaç. biz zaten bildiğimiz şeyleri izleyeceğiz. hem milleti milli ve manevi değerlerle ayakta uyuyup platforma üye ettiler, sonra gelmesi beklenen tüm yerli dizileri 2024 yılı sonuna kadar iptal ettiler, platformdaki yerli film ve dizileri de kaldırdılar.

    ermeni diasporası kararı nasıl karşıladı peki? buyurunuz: kaynak

    tweet'in çevirisi:

    son dakika: disney+'ın türk dizisi “atatürk”ü iptal etme kararı aldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. 29 ekim 2023'te yayınlanması planlanan altı bölümlük bir dizi olan yayını duyurmasına ve emma wattson'ın kadrosu dahil 8 milyon dolar harcadığı bildirilmesine rağmen, platform akıllıca onu yayınlamamayı seçti. yapımcılığını türkiye cumhuriyeti'nin 100. yılına ithafen disney plus'ın üstlendiği dizi, şimdi sinema filmine dönüştürülerek 3 kasım'da sadece türk sinemalarında gösterilecek.

    dizinin platformdaki yayınını iptal etme kararının, ermeni cemaatinden gelen baskı ve amerika ermeni ulusal komitesi'nin (anca) taleplerinden etkilendiği bildirildi, bu da disney'in dizisinin bir savaş suçlusu tasvirinin kabul edilemez olduğunu açıkça ortaya koydu.

    bunun kaldırılması için yorulmadan çalışan anca'ya ve disney'deki yönetim kurulu üyelerine 301'in e-posta kampanyasıyla harekete geçen binlerce kişiye teşekkür ederiz.
  • yazıklar olsun, ulan ben zaten biliyorum. bildiğimi bir daha öğrensem ne olacak. ama atatürk yine büyüklüğünü kanıtladı. üzerinden yüz yıl geçsede bunlar her zaman atatürk’ten korkacak.

    edit:imla

    edit2: iptal kampanyasını destekliyor ve kendi üyeliğimi de
    iptal etmiş bulunuyorum. bu konuda herkesin aynı davranması gerektiğini düşünüyorum.
  • manhatten'da ofisleri olan bir "dernek" vardı, söyleyelim de onlar da biraz hobi yapsın.
  • türkiye'den çekilmeleri için üyeliklerinizi iptal edin, olsun bitsin.
  • disney'in kripto saraycı olduğunu gösteren gelişme.

    saraydan para aldığını biliyorum ama ispat edemem. yazık
  • biz de disneyi iptal ederiz olur biter zaten atatürkçüyüz diyen herkesin yapması gerekendir.
  • türkiye'deki cemaatler ve siyasal islamcılar ile aynı tarafta duran diasporanın kazanımdır.
  • göt korkusunun sonucudur.

    atatürk de ne taşaklı adammış ya, öldüğü yerden ermenisi ayrı korkuyor, siyasal islamcı köpekler ayrı korkuyor.

    hayır tanrının canı sıkılıp atatürk'ü bir kaç saat diriltse ermenilerle siyasal islamcılar şol cennetin irmaklarina kaçacak herhalde.
  • liboş güdümlü müesseseler için türk karşıtı olan herşey atatürk'ten büyüktür. daha etkindir, daha önceliklidir.

    aynı zamanda kral faysal'dan da, abdulgaffar han'dan da, mursi'den de büyüktür.

    liboş kitlenin atatürk sloganları her daim göstermeliktir, tasmasını boynuna doladıkları ideoloji, ayağa kalkmaya çalışan herhangi bir toplumda taş üstüne taş koymuş herhangi bir öndere, gönüllüye, lordlar kamarası beslemesi bir diasporanın müsade ettiğinden daha fazla hürmet edemez.

    şimdi bir tarafınız yerse, atatürk karşıtlığı üzerinden karşı mahalleye savurduğunuz ağız ishallerinin onda birini bu paspaye dejenere yayın mecranıza da yöneltin bakalım.

    hadi bakalım libikler, sahne sizin.
  • daha ülke içinde solcu geçinenler ermeni soykırımı anması yapıyor. atatürk'ün partisine bile doluştular.

    kendi sınırların içinde höpömöz örmönöyöz diye yürüyüş yapıp 264626262 milyon kürdü/ermeniyi öldürdükkkk geçmişimizle yüzleşelimmm rörörörör diye gezinenler varken dünyayı nasıl ikna edeceksin de lobi yapacaksın.

    türk solcusu kadar kendi milletine düşman olan bir siyasi hareket dünyada yoktur.
hesabın var mı? giriş yap