• bundan böyle çalışanlarını her sabah saz heyeti ile karşılayacak, türkü söyleyip işçilere halay çektirecek, ardından da "haydi şimdi içeri girelim ve çalışalım" diyceklermiş. müthiş bir yenilik doğrusu, kutluyoruz.
  • alttaki sekilde bir beyanla terörizme destek verdigini kabul eden, ve arkamizda ab var, destegimizi kesemezsiniz seklinde sopa gosterme curetini gosteren belediye. teröristlerin cenaze torenini yapmak onur kaynaklariymis, alisilmadik bir kaynak. (cumle dusuklugu orijinaldir)

    " ilk önce temsil ettiğimiz siyasi partinin daha sonra bize oy veren kürd vatandaşlarımızın bize verdiği görev doğrultusunda belediyemizce alınan bu kararlara tc devletinin bütün kurum ve kuruluşları saygı göstermek zorundadır. avrupa birliği çerçevesinde, sürekli istişarelerde bulunduğumuz, yabancı elçi ve ab komisyon üyeleri de bizimle aynı duyguları paylaşmaktadır. diyarbakır avrupa birliği için çok önem arz eden, nüfusunun çoğunluğunun kürd olması dolayısı ile kürd halkının haklarını savunmada en ön platformda bulunması doğal karşılanmak zorundadır. temsil ettiğimiz, siyasi görev gereği, gerilla mücadelesi için dağlara çıkan gençlerimiz için en azından cenazelerine sahip çıkmak belediyemiz için onur kaynağı olacaktır. "
  • başkanlığını osman baydemir'in yaptığı belediye.
  • sadaka kültürünün karşısına toplumsal dayanışmayı diken, "el açtırmıyoruz, elele veriyoruz" diyen belediyedir. (bkz: sarmaşık gıda bankası)

    http://www.sarmasik.org/…rupid=makaleler&kimlik=335
  • şehir planlaması ve yapılanmasından zerre anlamayan belediyedir. yanıbaşımızda olan minicik mardin bile kaldırımları, yolları, şehir planlaması konusunda aşmışken, şehrimin belediyesinde daha tek tık yok. bildikleri tek şey sağda solda siyasi propaganda yapıp, "barış anıtı, özgürlük anıtı, axmede xwxwqé anıtı, hürriyet parkı, şu parkı..." diye minik yapılarla göz boyamak. 12-15 yıl öncesinin kaldırım ve yollarını kullanan şehre artık yollar dar gelir oldu. istanbul trafiğinden beter bir hal aldı trafik.
    üstelik bir kaç dönem önce yancılarının ilk kez seçilmesi ile "gereksiz ki bu, durun bakın ben size ne anıtlar yapacam" diye durdurdukları projeleri şimdi hayata geçirmeye başladılar.
    2001 yılında yapacaz dedikleri şehir içi raylı sistem projelerini geçen seçim vaatlerinde 10 yıl sonra bitireceklerini yazmışlardı.

    sürekli övündükleri bir kaç şey var:
    -sur'ların dibini boşaltıp yeşillendirmeleri. (3 dönem boyunca yaptıkları tek başarılı ve doğru proje)
    -avrupa'nın en büyük su arıtma tesisinin açılışını yapmak. (zira önceki dönemde bu projenin %90'ı bitmişti. onlara kalan tek şey vanaları açmaktı, ama her programda biz yaptık diye attılar ortaya kendilerini ta ki yerel bir program sunucusunun "siz değil önceki dönem yaptı" dediğinde adayın yüzünde güller açana dek)
    -bina aralarına yapılan parklar.
    -sümer park ve içindeki güneş evi. (hala şehrin ne işine yarayacağını çözemedim-bırak da üniversiteler yapsın)

    başka da bişi yok aklıma gelen. bir ara özel toplu taşımadan bütün halk otobüslerini alıp kamulaştırmalarına aferin demiştim. ama artık o işin de boku çıktı. zira toplu taşıma işini yanlış anlamış olacaklar ki insanları üst üste taşıyorlar. fiyat artışının yanı sıra bir de üniversiteye gitmek için her sabah en az 10 tane dolu araba sayıyorum. onbirinci arabaya bindiğimde de şoförün "ne sik yemeye bindin doluyuz" bakışlarına maruz kalıyorum.

    gelen tüm kaynakları işçi, park, anıt, "festival" gibi şeylerle bitiriyor olsa gerek belediye. onlar da haklı(!). zaten festivaller de mitinge dönüyor genellikle. zaten bu mitingimsi festivallerden önce de tüm şehre ev ev davetiyeler dağıtılır.

    asfaltlama işine ise diyecek yok. artık yamayı bile yamalar hale geldiler. 15 dakika yağmur yağsa yağmurdan değil, yollarda biriken sular yüzünden ıslanıyoruz. seke seke yürümeye başladım o derece.

    sürekli yaşadığım diyalog ise şu:

    - olm bi sikten anlamıyorlar, belediyeciyiz diye kendilerini ortaya atıyorlar.
    + büssürü şey yaptılar gözün doysun.
    - olm ne yaptılar. -üstteki birikmişleri saydıktan sonra, zaten şehrin sağına soluna bakmak bile yeterli bu başarısız belediyenin başarısızlıklarını görmek için-
    + e olsun o kadar adamlar hakkımızı savunuyorlar.
    - onun için kendi temel haklarından vazgeçiyorsun yani. bırak siyaseti meclistekiler yapsın. belediyeciler işini.
    + yaw zaten hükümet para göndermiyor. hep kendi belediyelerine gönderiyor.
    - saçmalama yahu eskişehir de mi hükümetin elinde, ya da izmir, ya da antalya....(sayılır da sayılır)
    + ıııı onlar büyükşehir.
    - diyarbakır küçük şehir mi amk...
    + şehrin yeni imara açılan kısımlarına çalışıyorlar.
    - lan orası da aynı bok. her taraf şose yol, çukur...
    + ıııııı ama bıdı bııdı bıdıdıdıdıdıdııddı...
    daha gider... bitmez bunların bahanesi....

    ha bir de iki yüzlü yaklaşırlar olaylara ve şu anıt yapma işine. zira bir kaç sene önce koşuyolu semtinde yapılan bombalı eyleme tit yaptı dediler, ivedilikle anıt diktiler ölenler için. fakat bir kaç sene önce * pkk tarafından yapıldığı kesin olarak kanıtlanan bombalı eylemde ölen rıdvan süer'in adını bir caddeye vermeyi bile çok gördüler. üstelik adı lise olan bir caddenin adı değişecekti, yüzlerce de imza toplanmıştı ama onay çıkmadı. zira o kadar cesur da değiller.

    kısaca her yönden berbat bir belediye ama yine de adamlar seçiyorlar, seçtiriyorlar. başkanlık için karpuz aday gösterilse o dahi seçilecek o derece...
  • diyarbakır'a yaklaşık bir senedir ayda bir iş için geliyorum; herhangi bir ideolojik düşünceye bağlı olmaksızın şehri afedersiniz, pislik götürüyor. şehrin merkezinde bile sokaklar çöp ve kir içerisinde. tepem o kadar attı ki merkezi bir noktadaki, hatta belediyenin komşusu olan dedeman oteli'nin arka sokağının fotoğrafını çektim bugün, şu şekilde paylaşıyorum: https://db.tt/hvbmnukg

    sabah onbirde çekilmiş bir fotoğraf bu ve bu sokak belediyenin arka sokağı; çöplerin kaç gündür o halde toplanmadığı ya da kaldırımın kaç zamandır o şekilde olduğunu varın kendiniz hesaplayın, daha da diyecek birşey yok buna. daha kendi sokağını temiz tutamayan belediye şehre nasıl sahip çıksın?
  • ülkenin yolsuzluklarla sarsıldığı şu günlerde farklı icraatlerini sürdüren yerel yönetim kurumu.

    http://www.turkiyegazetesi.com.tr/…733_tabela_1.jpg

    bina cephesinin eski nostaljik halleri için

    http://www.sentezhaber.com/…tabela_asti_h160077.jpg
    http://www.haberler.com/…nden-cift-di-5434964_o.jpg
  • soma için bir haftalık yas ilan edip anma düzenleyen ve belediye binasına siyah bayrak asan, 2 eşbaşkan tarafından yönetilen belediye.
  • resmi sitesinde kurban derilerinin tahmin edin kime bağışlanmasını istiyorlar ? evet tahmin edilmesi zor bir belediye değil.

    http://www.diyarbakir.bel.tr/
hesabın var mı? giriş yap