• karar editi: memurluktan ihraç kararı verilmiş. konu kapanmış arkadaşlar, bunu sadece merak edenler için ekledim. üzerine yorum yapmamak gerek diye düşünüyorum.

    üst edit: konu ile ilgili izmir il sağlık müdürlüğü inceleme başlatmış. böylece doktorun muhtemelen aynı binada olduğu yöneticisine önlüğünü çıkarıp koluna çantasını alarak gidip gitmediği ortaya çıkacak. videoda hasta yakını çocuğunun okuldan geri kalacağını söylüyor. belli ki bu endişeyle muayenehaneden ayrılan doktora meramını anlatmaya çalışıyor ama doktor hanımefendi hazretleri bunu hesap sormak olarak algılamış. iletişim kurmayarak derdini nasıl anlatacaktı? "burada bu poliklinikte tedavi olmak için bekleyen kızım var, gidiyor musunuz, dönecek misiniz, biz ne olacağız?" demenin konuşmaktan vaşka bir yolu varsa biri söylesin. önlüksüz ve kolunda çantayla muayenehaneyi terk eden doktoru görünce geri gelmeyeceği endişesine gayet tabii kapılmış olabilir. hiç ses etmeyip akşama kadar beklese ve doktor gelmese, hanım sen de daha detdini anlatamıyorsun, iki lafı bir araya getiremiyorsun diye ezen çok olurdu. sınıfta soru soran öğrenciyi azarlayan öğretmenin durumundan daha vahim doktorun verdiği tepki: "doktora konuşmak nasıl bi manyaklıktır!"

    bana şeref yoksunu diyen yazar (görsel entrynin en altında, kaydettim), bu cümleni hakim karşısında savunacaksın. bak bakalım ben o sesi kısılan kadıncağıza benziyor muyum.

    şu görüntülerde örneğine şahit olabileceğiniz, tepecik devlet hastanesi'nde kendini allah zanneden bir doktorun ağzından köpükler saçarak sarf ettiği cümleler.

    "açarım tazminat davasını, ödersin 10.000 tl, o kadar paran varsa tabii" diyor bir de. o tazminat davasını açıp, o doktor olup konuşmayı öğrenemeyen varlıktan en az 10.000 lira tazminat almazsan çok üzülürüm sevgili hakarete uğrayan kadın. lütfen bir avukat arkadaş ulaşabilirse bu kadına ulaşsın.

    ekleme: şimdi fark ettim, birlikte çalıştığı hemşire arkadaşına da "bana bak gebertirim ha" diyor bir yerde. katlanmayın arkadaşım şunların egosuna, mobbingine. rızkı veren hüda, kula minnet eylemeyin allah aşkına...

    ayrıca: dokunma mevzusu konusunda bu kadar hezeyan olması, olayları bu derece saptırabilen insanlara bakıp gerçekten endişe duymama sebep oluyor. yahu doktora dokunan tartıştığı kadın değil, iyi niyetle araya giren biri, hastanın üzerine üzerine yürüyen doktor hastanın saçına yapışıp (yapabilecek gibi çemkiriyor çünkü) daha da çirkinleşmesin diye önüne geçip omuzlarına hafifçe dokunmuş, poposunu avuçlamış gibi saçma sapan tepkiler vermeyin.

    öncesini bilmeden yorum yapmayalım diyenler: doktor "hanım hazretleri sultanımız efendimiz" olayın öncesini anlatıyor zaten. "sana ne nerede olduğumdan, sana hesap mı vericem, sen bana nasıl hesap sorarsın" diyerek, randevusunu geciktiren doktora sorulabilecek en doğal sorunun kendisine yöneltildiğini teyit ediyor.

    ve, arkadaşlar illa ilkokul çocuğuna anlatır gibi açıklama mı yapalım "elbette bir meslek grubunun bütün bireyleri töhmet altında bırakılamaz, burada konu videodaki kişinin yanlış tavırlarıdır, durum bireyseldir, bir meslek grubuna mâl edilemez." diye. bunların mobbingine boyun eğmeyin derken mobbing uygulayan her meslekten insanı kastettiğimi açıklamaya gerek var mı gerçekten? bu kadar sığ bir tavra maruz kalmayı mı istiyor bazılarınız yoksa kinaye mi yapıyorsunuz :) ha diyorsanız ki "çoğumuz böyle olduğumuz için üzerimize alındık" orası sizin probleminiz. boyun eğmemekten kastın lince yönlendirmek değil, "benimle böyle konuşamazsınız" cümlesiyle had bildirmek olduğunu anlamak aklınıza gelmiyor mu gerçekten; her karşıt görüş, her hak savunuşu bir linç girişimi mi sizce? şu gördüğünüz davranış şeklini savunacak kadar mı büyük egonuz?

    son edit: sevgili okurlar, belki hakikatli bir avukata ulaşır ümidiyle videoyu paylaşıp entry girdim. annesine sarılıp ziyadesiyle korkmuş bir çocuk barındırdığı için, o yavrunun hakkına girmemek amacıyla bu entry bir süre sonra silinecektir.
    görsel
  • bunlar iyice kendilerini halktan üstün insan filan görmeye başladılar.
    en yüksek maaşı isterler, konumlandırılmak isterler.
    sen kimsin ne demek lan!
    asıl sen kimsin hizmet vermek zorunda olduğun millete çocuğunun yanında böyle şekil yapıyorsun?

    yok mu şu gariban kadının hakkını arayacak sağlam bir avukat?

    olayın başını bilmemekle birlikte, psikolojik şiddet de en az fiziksel şiddet kadar suçtur.
    insanlar oraya şifa bulmaya geliyorsa, senin sinirlerin çelik gibi olacak.

    edit: olayın başını bilmemekle yazmışım ama başını sonunu bilsen ne olur.
    kimin kime böyle köpek çekmeye hakkı var.?
  • olayın öncesini bilmeden yorum yapmayalım bence.

    geçen pazar günü akşam 23:00 gibi eşime nasıl ulaştıysa whatsapp üzerinden bir hasta ulaştı, tanımayız etmeyiz, tahlil görüntüsünü göndermiş. eşim dönmeyince gecenin o saatinde aradı. tahlil sonuçlarını merak etmiş. eşimde payladı, kapadı yüzüne telefonu. hasta da gidip 'ben gönderiyorsam bakacaksın, senin işin bu' falan diye yazmış, bir de terbiyesiz demiş. anlayacağınız tam bir küfretsen günah, siksen zina durumu.

    ama gene de her ne olursa olsun şirazeden çıkmış ve bas bas bağıran bir doktor görürsek linç edelim tabi, orası ayrı.

    edit : videodaki kadın doktor benim eşim değil.
  • başına bir şey gelmeyeceğinden emin olduğu için böyle çemkiriyor.

    türk halkının genel özelliğidir. ezebileceğini ezer acımaz.

    olayın ne olduğunu bilmediğim için haklıdır haksızdır diyemem ama karşısındaki kadın bir savcı olsaydı böyle bağıramazdı veya ne idüğü belirsiz bir maganda olsaydı ancak akşam twitterdan ağlardı.

    not: buradaki mevzu ezenle ezilenin mesleklerinden bağımsız... bizim memlekette gücü yeten gücünün yettiğini ezer. misal mağdur hanım ablamızın apartman görevlisi sadece onun kapısının önünü temizlemeden mesaisini bitirse büyük ihtimal bu sefer bağırıp çağıran taraf kendisi olacaktı.

    buna aslında hayatın her alanında şahit oluyoruz. adamın altında bmw bilmem ne modeli var yolda en üst hız sınırında sollama yapan şahin sürücüsüne 500 metre öteden sellektör yapmaya başlıyor ama aynı zibidi aynı hareketi bir audi q8 sürücüsüne veya bir makam aracına yapamıyor.

    gerçekten aile terbiyesi almış, kendini yetiştirmiş, sinirlerine hakim olmayı öğrenmiş çok küçük bir azınlık dışında maalesef durum böyle. eğitim sadece cehaleti alıyor...
  • doktorların kendileri dışında tıp okumayanları geri zekalı sanması olayı.

    edit. e tabi hepsi için değil yahu.
  • bırak hastası olmayı akrabası, arkadaşı hatta komşusu olunmayacak bir kadının sözleridir.
  • cirkefin onde gideni bir doktor.

    terbiyesizligi, cirkinligi, asagilik kompleksi sahsina aittir, tum doktorlara mal etmenin manasi yok.
  • öncesini merak ettim. her iki taraf haklı olabilir ama sanki doktor söylediği cümlelerle kendini ele veriyor. para mevzusu ve üstten konuşmalarla. evet doktorluk gerçekten zor bir meslek - hele bazı zamanlarda - ama sıradan bir hekim 35-40k alıyor diye biliyorum ve uzmanlarda 40-50 arası alıyordur en az. yanlışım varsa düzeltin. yani bence emeklerinin karşılığı maddi olarak birçok doktor alıyor. fakat bu aldıkları paralar ve toplumdaki statüleriyle kendilerini dünyadan soyutlayıp farklı bir persona içine giriyorlar. bu da sağlıklı olmadığı için her gün buna benzer haberlerle karşılaşabiliyoruz.
    edit: bazı doktorların 15-20; bazı uzmanların da 30 bin civarı aldığı söylendi birkaç mesajla bana.
    edit 2: meslekte çalışan büyük çoğunluğu tenzih ediyorum lakin öyle mesajlar geliyor ki aga siz neden doktor oldunuz acaba diyorum valla :d
  • kadinin yanindaki cocuga üzüldüm açıkçası. cocuklar ebeveynlerin maruz kaldığı hakaret vs.lerden cok etkilenirler. ömrü boyunca bu eylemi unutmayacaktir. bu vesileyle doktorlara karşı önyargılı olmaya başlayacaktır.
  • doktorlarımızın çekilir gibi işi olmadığını gösteren olay.

    "kaçınıza çalışırken dokunuluyor?" diyerek şapkalarınızı önünüze koymanızı istiyorum.

    ayrıca belirtmek gerekir ki, internler aylık 150 bin tl'den başlamak üzere yeni maaş düzenlemeleri gelmelidir. uzmanlar 500 bin tl'ye çekilmeli.

    doktorla konuşmak 3 yıldan, dokunmak ise 15 yıldan başlamalı.
hesabın var mı? giriş yap