• futbolcuların para almadan sponsorlugunu yaptığı marka, hatta para vermeleri gerekiyorsa verecekler, o derece
  • adına tasarlanan kulaklıkları lady gaga da kullanıyor.
  • son yılların en popüler rapçilerinden rick ross ve lil wayne ile çalışmalar yapmakta olan prodüktör. ortaya kaliteli işler çıkacağından eminim.
  • bu adamın müzikteki başarısı, yeri zaten bilinen bir şey üzerinde konuşmaya gerek yok. hiç bir şey yapmasa kendi sesi bile yeter. ama asıl taktirimi toplayan kısım pazarlama zekası. adam kimsenin göremeyeceği potansiyeli hissediyor adeta.

    müzikten kazandığı para tek başına ortalama bir rap sanatçısınınki ile eşit düzeyde olacakken önce o zaman elindeki paranın büyük kısmını vererek bir genci* müzik dünyası ile tanıştırdı. öyle ki o genç sonraki yıllarda bir para makinesi olup kendini rapin kralı ilan etti. hatta 1992'den sonra onun başarısı dr. dre'nin de iyiden iyiye tanınıp sevilmesine vesile oldu.

    sonra kendi prodüktörlerine yada iş ortaklarına kapıyı göstermek, onlarla ters düşmek pahasına kimsenin medet ummadığı bir okul çocuğuna şans tanıdı kendi deyimi ile kariyerini riske attı ve milyonlar satan, ilk dinleyicileri bile artık yetişkin olmasına rağmen hala popüler olan bir sanatçıyı* keşfetti.

    bunun haricinde 50 cent'ten harici bir yılda parlayıp sönen ama yine de milyonlar kazandıran bir çok sanatçı ortaya çıkardı. en son 2012'de yeni bir atağı* oldu ama ilk kez o elinde patladı (açıklaması edit'te) ki artık rap müziğinin suyunun çıktığı bir dönemde doğaldır.

    sonra gözünü yeni potansiyellere dikti. gösteriş için çırpınan, bende en pahalısı var demek isteyen kendi kitlesi için nispeten kaliteli ama cidden gösteriş ürünü olan beats kulaklıklarını çıkardı 170 milyon dolar kazandı 2012 sonuna kadar. yetmedi markasını yine amerika'da prestij ürünlerinden biri olan chrysler markasına yamadı bir dünya reklamını yaptı.

    bu adamda tam bir iş adamı kafası var arkadaş. bunun yanında müzik yeteneği falan da cabası gifted denir ya bu adama cidden cuk oturan bir laf bu.

    edit: kendrick lamar'ın elinde patladığıyla ilgili kısıma bir düzeltme yapma gereksinimi duydum gelen mesajlardan dolayı. kendrick'in yaptığı işlerin kalitesi bakımından bir sözüm yok yine bir cevher buldu ama rap müziğin zirvede olduğu dönem gibi milyonlar kazandırmadı. tekrar bulabilirsem sağladığı kazanç hakkında bir değerlendirme linki de ekleyeceğim. bu entry daha çok dre'nin kazanç sağlama şekliyle alakalı yazılmıştır.
  • "elinde patlayan son atagi" ne ilginctir ki 2012'nin ve son yillarin en iyi, klas, ve akillica albumlerinden birini cikarip ilerde adini efsanelerin yanina yazdiracagini simdiden herkese gostermistir. bu da yetmiyormus gibi ticari basariya da ulasmistir. ıste boyle bir produktordur.
  • usc*'ye 70 milyon dolar bagista bulunacakmis.
hesabın var mı? giriş yap