• mesela isnine bakiyoruz. sanki tornaci, sanki pazarci. dunyanin en gereksiz meslegi olma konusunda avukatla kapisir. bak ogretmenleri sevmem ama onlar hukumetin ajani majani bi sey yapiyor yani, tasvip etmesen de yan gelip yatarken okumayi filan ogretenleri var. avukat neticede bi sike derman olmasa da senin icin kosturuyor, senin okumadigin kanun kitabini okuyor. mesela kaybedince davayi "ama yasa boyle, yapacak bi sey yok, hakimin takdiri." diyebiliyor ve bilmediginden he diyip geciyorsun. be annesini sinkaf ettigim, davayi alirken oyle demiyordun. ama bilmiyorsun iste. susuyorsun.

    simdi bi de eczaciya bakiyoruz. evet, oturuyor. butun gun dukkanda oglede ne yesek, aksama ne yesek diye zaman geciriyor. receteli hastayi "bakin romatizma icin at sikinden yapilmis kremimiz var, performans artirici macunumuz var, aa hayatim siyah noktan var senin, su karinca yumurtasi ve yilan yagini al." gibi soylemlerle etkileyip nasil daha fazla parasini alirimin hesabini yapiyor. ama havalara bakarsan kendisi bi doktor.

    ne yaptin kenk ya? gogsumu yarip kalbimi mi tamir ettin? alti ustu receteyi aliyon, ilaci veriyon. hatta onu da cirak yapiyo. bak cirak, kalfa, bildigin esnafsin sen.

    bence ilaclar markette satilsin ve eczacilik meslegi artik tarihe karissin. amin.
  • eczaci hanimi ya da beyi genelde ezcanede goremedigimizi, her isimizi kalfa ve calisanlarin yaptigini dusunursek kismen dogru.
    al ilaci raftan ver. olmayan ilacin yerine muadilinin verilmesine karsiyim, zaten onu da yaparsa yine kalfa yapiyor.
    e eczacilarin para karsiligi diplomalarini baska sehirlere bile kiraladiklarini da unutmayalim.
    ama tum eczacilarin da hakkini yemeyelim.
  • tıp fakültesi kapsar eczacılık fakültesi,
    bu sebeple eczacı gereksizdir önermesi bence yanlış.
    tıp fakültesi kapsar hemşirelik myo, o zaman .
    yani doktorlarımızın kendi işini hakkıyla yapamadığı şu dönemde eczacının işini de yapar iddası ağır olabilir.
    işini hakkıyla yapmaya çalışan eczacılar da yok değil.
  • acaba su ulkede kac eczacilik mezunu insan ilac uretiyor lan? su cumle almanya'da kurulsa anlarim da turkiye lan bura. kac kisi bi sike derman olacak ilac uretmis? adam kepek sampuani satmaya calisiyor. bizde boyle iste.
  • (bkz: ama biz ilac uretiyoz tamam mi)

    hangi ilaci urettin? isim ver de gidip onu kullanalim.
  • (bkz: mal beyanı)
  • sonuna kadar katıldığım tespit.

    taa eskilerde çoook eskilerde ilaçlar karışım olarak hazırlanıp verilirken ehil bir insana ihtiyaç vardı o yüzden eczacılar önemli bir görevi üstleniyordu.

    günümüzde böyle bir ihtiyaç yoktur, sonuçta marketten cips alır gibi x hapı 100mg diyorsun.
    fitilli mitilli saçma örneklerle çürütülemeyecek doğru bir tespit.
  • gereksiz bir meslek grubu değildir.

    yaşını geçmiş multi hastalıklı hastalara fazla ilaç yazılması durumu olduğundan, sabahları rutin olan doktor, hemşire toplantısına bazı ülkelerde eczacı da iştirak ederek olabildiğince az yan etkiyle ilaç tedavisi yapılabilmesi hedeflenir.
hesabın var mı? giriş yap