• andy warhol'un new york'taki factory'sine kapattigi superstarlarindan biri olarak 1960'larin kult ikonlari arasina girmish ingiliz kokenlere sahip femme fatale. kralicenin soyagacina mensup olan ve bagimsiz amerikan tarihinin yazilmasinda onemli rolu olan sedgwick ailesinin biricik kizi new york'un luks magazalarindan toparladigi imajiyla factory'nin baska bir yuzunu gozler onune sermistir. 1963-65 arasinda time, vogue, life dergilerine kapak oldu. manhattan'in glamour mekanlarinda ve galeri acilislarinda warhol'un escort kiziydi. warhol'un ve jonas mekas'in cesitli filmlerinde oynadi. ciao! manhattan edie sedgwick filmografisinin yildizidir. 15 kasim 1971 gecesi oldu. bagimliydi.
  • bob dylan'in 'blonde on blonde' albumundeki iki sarkisini bu tehlikeli narsist için yazdigi soylenir. 'just like a woman' ve 'leopard-skin pill-box hat'.

    it was raining from the first
    and i was dying there of thirst
    so i came in here
    and your long-time curse hurts
    but what's worse
    is this pain in here
    i can't stay in here
    ain't it clear that

    ah, you fake just like a woman, yes, you do
    you make love just like a woman, yes, you do
    then you ache just like a woman
    but you break just like a little girl
    (just like a woman, 1966, 1976 dwarf music)
  • bazı kaynaklarda** sad eyed lady of the lowlands olduğu da geçmekte . . .
  • manipulatif oldugu kadar kirilgan, nefes aldikca her an karsisina cikan yeni insanlarin ve kendinin kalbini kiran, ve kendi dususunu de cikisi kadar nefes kesen bir heyecanla izleyen kadinin butun bu kendisini tarihin en trajik muselarindan biri yapan dunyasi hakkinda, cekimleri 1971 yilinda edie olmeden birkac ay once biten bir film var ki, sevgili bakkalimdan cok ugradigim videocum da galeyana gelip staff picks * bolumu yapip videocumda calisan kizil sacli sessiz erinin favori filmleri arasinda gormesem bu film gozumden kacip gidecekti belki de: "ciao! manhattan" ya da "edie in ciao manhattan bir diger ismiyle. yetmislerin new york party sceneini irdeleyen bir film yapmak isteyen yonetmen john palmer donup dolasmis, sonunda butun oklarin gosterdigi uzere bu scenein katiksiz ama neredeyse istemsiz lideri edie sedgwicke donmustur. edie sedgwickin yuzunden akan bir kirilganlikla andy warhola iki abisinin de intiharini anlattigi bir sahne vardir mesela. mesela, bu butun guzelliklerinden sadece biri.
  • (bkz: kyra sedgwick)
  • fabrika kızı,hüzünlü orospu stil dünyasında.
  • boşlukları doldurmak gerekirse.. adına yakılan ağıtlardan - ya da adına olmasa bile kesinlikle ilham alınıp yazılan şarkılardan - biri de chelsea monday'dir.. marillion - fish - şarkı adını edie'nin barbiturattan öldüğü pazartesi sabahından alır.. chelsea ise işte hayatının bir bölümünü geçirdiği chelsea hotel.. şarkı script for a jester's tear albümünde bulunur.. ayı fish acımasızca malum hatuna sokar laflarını..misal:

    she said she wanted to be an actress or something
    nobody knows where she came from, where she was going
    funny thing was she had a smile on her face
    she was smiling
    what a waste!

    ha biz ayı değiliz, gidenin arkasından konuşmayız derseniz daha ılıman sözlerle the cult- ian astbury usulü dokundurma: ciao baby! edie..
  • andy warhol'un ilk superstari.
hesabın var mı? giriş yap