• kenneth branagh'ın 11 yıl aradan sonra etkileyici bir performansla londra sahnelerine döndüğü bu david mamet eserinde klasik orta sınıf erkeği temsilcisi edmond, yaşadığı tekdüze hayatı - dırdırcı karısının da katkılarıyla - sorgulamaya başlar. bir tartışmanın da etkisiyle kendisini sokağa atar, yolu önce bir medyumla kesişir, new york'un daha önce hiç görmediği, varlığından haberdar olmadığı yüzüyle tanışır. kenneth branagh'ın performansı etkileyici, keza diğer oyuncuların da öyle. national theatre'ın 3 salonundan biri olan olivier theatre'da sahnelenmiştir.
  • 2005 yilinda stuart gordon tarafindan sinemaya uyarlanmis oyun.. edmond rolunde william h. macy oynuyor.
  • müzikleri sahnelerle şahane bir uyum yakalamış, dumur eden film.
  • 25. istanbul film festivalinde izlediğim filmler arasında belki de en kötüsü. sonunu getiremediğim filmlerden biri.
  • stuart gordon un olgunluk donemi filmi? cok guzeldi , cok keyifliydi. korku filmlerinin ozunun yansitildigi bir film ayrica.
  • trailer'ı aşağıda izlenebilecek , william h. macy'nin yanında mena suvari, denise richards ve julia stiles'ın da kadrosunda bulunduğu gerilim filmi..

    http://progressive.stream.aol.com/…d_trlr_01_dl.mov
  • en ünlü edmond, edmond rostand'dır da kahramanı bunu geçmiştir. e burun burunu geçer.

    (bkz: edmond rostand)
  • --- spoiler ---
    artık kendisini erkek hissetmeyen bir adamın intikam duygusuyla bıçağını hayatın en diplerine kadar sokmasını ve sonuç olarak hiçbir yere bakmayan bir kodeste her anlamda özgürleşmesini anlatan, zenci ve kadın düşmanı beyaz amerikalının bilinçaltına yapılan kısa ve tehlikeli bir yolculuk. tartışmaya açık yönleri de olan ama cesur ve usta işi bir film.
    --- spoiler ---
  • 2005 yılı mahsulu pek sevdiğimiz üstad stuart gordon tarafından yönetilmiş olan, david mametin aynı adlı oyunundan gene david mamet tarafından senaryolaştırılmış abd yapımı film.

    film birçok ünlü oyuncuya evsahipliği yapıyor; william h macy (edmond burke), julia stiles (bok yoluna giden glenna), joe mantegna (bardaki adam), gordon'un değişmez figürlerinden unutulmaz doktor herbert west karakteri ile ölümsüzleşmiş jeffrey combs (oteldeki resepsiyon görevlisi), denise richards (allegro kızı), mena suvari (fahişe).
    düzenin adamı ortadirek edmond bir akşam falcıya gider ve hayatı değişir. bir anda kendini new york'un arka sokaklarında amaçsızca dolanırken bulur. olaylar gelişir.
    şimdiden stuart gordon filmografisinin pırlantalarından biri olan bu film şiddetle tavsiye edilir.
  • --- spoiler ---
    küçük bir kuklanın, bir küçük çarkın* yerinden, kendi benliği ile kopuşu, bilmediği derin sularda, belki de amaçsız bir arayışı gerçekleştirirken boğuluşu. kendi çıkmazlarını, içinde bulunduğu sistemi yıkararak değiştirmeyi düşleyen bir küçük çocuk adeta! hayat arkadaşından kopuşu ile ilk zinciri kırdığını düşlüyor. bu hayali özgürlüğünü, uzun zamandır hissetmediği erkekliğini doyurarak kutlamayı arzuluyor. lakin her girişiminde, kendi içindeki açmazlar yüzünden bunu da başaramıyor. dış dünya 'ya karşı güçlendiriyor kendini, silahlanıyor. erkekliğini hissetmek ve özgürlüğünün bilincine varmak için sonun da biriyle beraber oluyor ancak o kişi, aradığı özgür ruh değil. daha doğrusu aynı iç benliği paylaşmıyor. edmond' ın buna tepkisi ise küçük bir çocuğun bitmek bilmez, muzip öfkesi gibi adeta.
    dış dünya' da iletişime geçmeye çalışıyor ama onu da beceremiyor.
    yakalanıyor!
    bedeni hapis lakin ruhu özgür artık.

    kendi deyimi ile cenneti ve cehennemi hem arıyor, hem de yaşıyor.
    --- spoiler ---

    netice: stuart gordon 'dan sağlam bir film ve küçük bir william h. macy şovu.
hesabın var mı? giriş yap