• ankara üniversitesi ziraat fakültesi'nden sonra 1955 yılında kurulmuş, türkiye'nin ikinci ziraat fakültesidir. fakülte bünyesinde bulunan bölümler de şunlardır:

    - bahçe bitkileri
    - bitki koruma
    - peyzaj mimarlığı
    - süt teknolojisi
    - tarla bitkileri
    - tarım ekonomisi
    - tarım makinaları
    - tarımsal yapılar ve sulama
    - toprak bilimi ve bitki besleme
    - zootekni

    web adresini de verelim ki tam olsun. budur
  • hüseyin hakerlerler ve muzaffer çengel gibi efsanevi hocaları barındıran fakültedir.
  • takımlarının iri cüsseli basketbolculardan oluşmasından mütevellit her karşılaşmada bizim fakülte (edebiyat fakültesi) takımını harcayan fakülte. hiç haz etmem kendilerinden.
  • alman ekolüne sahiptir. justus-liebig-universitaet giessen ile devam eden işbirliğinin 50 yıllık öyküsünü
    şurdan izleyebilirsiniz.
  • izmir'de okuma sevdalısı kardeşim için peysaj mimarlığı bölümü ve mezunlarının iş bulma imkanları hakkında bilgi almayı çok istediğim fakültedir.
    (bkz: bi el atın şu işe)
  • ege üniversitesinin okunası fakültesi. keşmekeşi sevenlerin,her zaman aksiyon dolu bir yaşam arzulayanların mutlaka seçmesi gereken bölüm. aslında okunası dediğime bakmayın gidilesi daha mantıklı olurdu. okul mevcudu genel olarak anadolu liselerindeki fırlama, hınzır, ortamcı ve arkadaş(!) canlısı olan fakat iyi bir üniversitede iyi bir bölüm kazanamamış öğrencilerden oluşur. tabi bunun yanı sıra kırsal bölgelerin zengin çocukları da sınıf mevcudunda belli bir yere sahiptir. genel olarak dersleri zor,hocaları çok bilgilidir. hepsi almanya'da master yapmış türkiye'nin sayılı ziraat mühendisi profesörleridir. ancak okuldan mezun olmak bir hayli gayret ister. genelde 3 dönem birlikte okur. sürekli sınıf tekrarı yapanlar çok olduğu için bizim dönemimiz 2001-2002-2003 girişliler birlikte okurdu. 4+1(ingilizce hazırlık) senede bitiren kendi dönemimden 5 kişiydi, o sene sınıf mevcudu 180 ile başlamıştı halbuki. zaten sınıf kaynaşması da 3 sene sonra gerçekleşmişti. düşünsenize okul 5 sene sen sınıf arkadaşlarını 3.senede tanıyorsun. o kadar karışık ve keşmekeş bir bölüm yani. ama üzülmeyin zaten 3.senede tanıştıktan sonra bir 4 senen daha olabilir. doya doya üniversite hesabı. şahsen çok zevkle okuduğum hızlı ve ekşını bol ege üniversitesinin en eski fakültesi.

    edit:imla
  • bir yazilim muhendisi olarak, esimin drenaj odevini yapip dolayli olarak 95 aldigim bolum.
  • hali hazırda bu fakültede okuyan arkadaşlar sözlüğü forum ya da duyuru sitesi gibi kullanan mallara kasten yanlış bilgi vermektedir.
  • harika bir botanik bahçesi vardır. izmir'e gidince ilk ziyaret edeceğim adrestir. ben gibi nilüfer hastasıysanız gidip bir görün derim.
  • satış noktasında harika ürünlerin satıldığı fakülte.

    favorilerimden bahsedecek olursak:
    - yağda kuru domates. bunu bütün de doğranmış da satıyorlar ancak dikkat edilmesi gereken yağda olduğu kısmı. doğranmış olan daha pratik olsa da ben dolapta her ikisinden de bulunduruyorum. doğranmamış olanın beyaz teneke peynir ile uyumu gerçekten muazzam.. doğranmış olan zaten her öğüne, her şeye yakışıyor. aniden gelen misafire rakı mezesi diye dümdüz de çıkarabilirsiniz, şarap yanına dipsos gibi de kullanabilirsiniz..

    - acılı kuru domates ezmesi. gün kurtarıcı ayağınıza geldi. her türlü kahvaltı, öğle, akşam yemeği yanına, öğün aralarına, rahatlıkla eşlik edebilir. 5 dakikada sürülür, kolayca servis edilir.

    - yoğurt. üstteki iki ürüne nazaran ulaşılması zor olan probiyotik deposu. sabah açılışa da gitseniz "kalmadı" cevabı alabilirsiniz. yine de ısrarla isteyiniz. tadı ekşi ve tuzlu sevenlere çok uygun değil, onları tire yoğurt tüketmeye davet ediyorum.

    - kefir. yoğurt ile benzer ulaşılmazlığa sahip. olur da yakalarsanız büyük yerine küçük boyları tercih etmenizi öneririm. arada çok ciddi bir tat farkı var. büyük olan baya bi ekşimsi, küçükler daha yoğurt gibi.

    diğer her türlü sebze, meyve, bitkisel yağlar, maya çeşitleri ve mevsime göre dondurma için korkmadan gidebilirsiniz. henüz kötü bir ürüne rastlamadım. bi ara yumurta ve küçük ekmekler de vardı ancak hala mevcut mu emin değilim.

    edit: çalışma saatlerini sormuşsunuz haklı olarak, ama hiç belli olmuyor.. genelde 3'ten sonra kapalılar, gittiğiniz gün bir sonraki günün garanti saatini sorabilirsiniz. belki doğru bilgi verebilirler.
hesabın var mı? giriş yap