• olması gerekendir. boşuna insanlar yığılıyor sonra da gençler boşu boşuna işsiz kalıyor.
  • bunu çok önceden düşünmeleri gerekiyordu. benzer durum hukuk fakülteleri için de geçerli, sahi bu devleti yönetenler ne iş yapıyor? hiç mi basiret sahibi yönetici yok ? bu kadar fazla eğitim fakültesi mezunu ile, devletin alacağı öğretmenin sayıca tezatlık oluşturacağını gören olmadı mı ?
  • fakultelerin bilim, universitelerin ihtiyac dogrultusunda kullanilmadigini bilmeyen mantikli ve iyi niyetli yazarlarin onerisi. denildigi gibi olursa x tane universite actik, bilmem kac tane universite mezunu oldu diye kim rant saglayacak. ayrica yandaslarin istihdami nasil olacak. mecbur bir yandas icin bir bolum aciliyor artik. issiz kalanlar icin cozum de basit. herkes is bulacak degil ya nerede gorulmus?
  • her mahalleye 3-5 doktoralı adamı toplayıp + 3000 kitapla fen-edebiyat fakültesi açıyorsun, zira kurulum maliyeti en düşük fakülteler fen-edebiyat fakülteleridir, haliyle şu an ülkede 150 civarında fen-edebiyat fakültesi var. üstüne üstlük bu fakültelerden mezun olan öğrencilere önceden 2 yıl olan formasyon eğitimini kısalta kısalta kuşa dönütürüp 2.000 tl'ye 5 ayda satmaya başlıyorsun dolayısıyla öğretmen olma hakkı ve şansı tanıyorsun, sonra da kapatmaya eğitim fakültesi'nden başlıyorsun. oh ne ala memleket.

    akademide reform yapılacaksa -ki taşradaki oy potansiyeli ve yarattıkları eğitim ekonomisi sebebiyle hükumet asla buna yanaşmaz- önce fen edebiyat fakültelerinin ikinci öğretimlerini kapatırsın, daha sonra örgün öğretimdeki öğrenci sayılarını azaltırsın, daha sonra eğitim fakültelerine geçersin. zira üniversite giriş sıralamalarında eğitim fakülteleri ile edebiyat fakülteleleri arasında çok büyük bir uçurum var. dolayısıyla ağrı'daki eğitim fakültesindeki bir bölümün puanı, dtcf'deki -burası da bir edebiyat fakültesi- bir bölümün puanından yüksek olabiliyor. eğitime gelen öğrenciler edebiyat fakültelerine göre daha donanımlı.

    öncelikle kapatılması ya da öğrenci sayıları azaltılması gereken bölümler eğitim fakülteleri değil her yerde mantar gibi türeyen iibf, fen edebiyat fakülteleri ve mühendislik fakülteleridir. her 3 memurdan birinin öğretmen olduğu (1.000.000 öğretmen diyelim) bir ülkede okul kapatmaya, seyreltmeye eğitim fakültelerinden başlamak ahmaklık olur.

    mühendis arkadaşa söylüyorum, kendini bir bilen yerine koyup eğitim-öğretim üzerine karar verici, dizayn edici makro çözümlemeler yapmaya kalkmasın.
    zaten ülke baştan aşağıya yanlış iliklenmiş bir düğme gibi. mühendis de kalkmış eğitim fakültesi üzerine reçete yazıyor.
  • ulan ülkede yıllardır formasyon "satıyorlar". 2 aylık eğitim alan "ben öğretmen oldum" diyor, buna sesleri çıkmıyor. adam "eğitim fakülteleri öğrenci alımını durdursun" diyor. neden? formasyon vermeseler böyle yığılmalar olmayacaktı zaten. ek olarak, eğitim fakültelerinde verilen eğitimin giderek niteliksizleştiğine ben de katılıyorum fakat maalesef bu çözüm türkiye'de işlemez.
  • öğrenci alımı durdurması değil de kapasitelerinin azaltılması olabilir. 100 öğrenci alıyorsa 10 öğrenci alsın. bazıları da kapatılabilir.
    sadece eğitim fakültesi değil hemen hemen her bölümde uygulanması gerekir.
  • ihtiyaç fazlası mezun var bu doğru, fakat eğitim fakültelerinin kapatılmasının buna ne kadar yardım edeceği muğlak. bu fazlalığı engellemekle başlanacaksa ilk iş formasyon vermeyi durdurmak olmalıdır.
  • bence çok saçma. belki ben çok iyi bir öğretmen olucam, mezunlardan var olanlardan bile daha iyi.
    neden benim önüm kesilsin? neden ben eğitimime istediğim gibi devam edemeyeceğim?
    siz de sanıyosunuz bu insanlar bu bölümlerden mezun oldu ama süper zeka mükemmel eğitimciler onları işe sokalım gerisi kalsın salya sümük istemedikleri bölümde.
    ben olsam asla kabul etmezdim
  • sırf ilk önce okuyanlar atanacak diye arkadan gelen ve öğretmen olmak isteyen zehir gibi adamların 4 yıl bekletilmesini ve hayallerindeki fakülteye alınmamalarını bir plan olarak sunabilen adam nasıl mühendis oldu anlayamadım. bence aynı şeyi mühendislik fakülteleri için yapalım ki böyle boş adamlar mühendis olamasın. yapılacak en mantıklı şey sırf şehir kalkınsın diye üniversite açılmasını önlemek ve bu amaçla açılan üniversiteleri kapatmak. bu yapılmadığı sürece öğrenci akıllı olacak gidip bayburt'ta iktisat v.s okuyup gelip buraya atanamadım iş yok diye ağlamayacak.
  • göz doktoruna muayene olmanın saçma olması diyen mühendisten sonra ikinci vaka. mühendislik fakültelerinin kontenjanlarının azaltılması daha iyi sonuçlar verir. enine boyuna düşünme, analiz yapma, tüm ihtimalleri dikkate alma hak getire. berber muhabbeti bu.
hesabın var mı? giriş yap