• kaliteli ve lezzetli; birkaç uluslararası başarısı olan polifroralı organik çiçek balı markası
  • bugün organik pazarda görüp, kestane ballarına aldandığım firma. gerçi bende de salaklık, denemeden neden insan 850 gram alır. her ne ise. çok sevmem hasebiyle her sene mutlaka artvin civarından dört kilo kestane balı alırım. kestane balı acıdır, çiçek balı gibi tatlı olmaz vs. bu adamların organik, kestane lafzını da görünce, taa oralardan (i.e. artvin) almaya o kadar uğraşacağımıza buradan alalım, organik işte filan deyip kaptım eve getirdim. fiyatı da daha ucuz. neyse, uzun lafın kısası ben pişman oldum. belki türü farklıdır, şimdi günahlarını almayayım. bunlarınki mersin yöresi kestane balı imiş. ama bana çiçek balından hallice gibi geldi. eğer acı bal seviyorsanız uzak durun derim. ama propolis, constantinopolis filan şeyleri iyi olabilir, birşey diyemem.
  • kestane balını uydurmuşlar, çünkü eğriçayır yaylasında ne kestane yetişir ne de kestane türünden bir ağaç.
  • lavanta balı da gerçekçi değil, çünkü eğriçayır yaylasında lavanta yok, olsa olsa lavantagiller familyasından bir bitki vardır.
  • eğriçayur denen yayla, silifke karaman sınırında bir yayaladır, kuş uçmaz, kervan geçmez, elektrik yok, su yok. ama her yer pınar kaynar, kekik, acem arpası, geven, envai çeşit çiçek vardır. o yüzden yörük türkmenler yaylada arıcılık yaparlar.

    fiyatları çok yüksek geldiği için ben satın almıyorum, aynı yaylada arıcılık yapan akrabalarımızdan alıyorum. aynı bal, onda biri fiyatına.
  • geçen cumadan sonra bayağı hasta oldum ilacın yanında bal , pekmez vs. denedim öksürüğü biraz kessin diye en iyi gelen bu eğriçayırın naturelya keçiboynuzu özü oldu.
  • bir-iki aktar bu marka ödüllü deyince propolis'i ordan denedim.
    alkolle ve suyla çözüleni varmış.
    alkolle olanı makbulmüş.
    kafa yapıyor mu dedim.
    yandaki müşteriler güldü.
    ilki bitti.
    dün ikinciyi aldım.
    kafa yapmıyor.
    12 damla sabah akşam 3 hafta kadar gidiyor.
  • silifke'deki bir arkadaşımı ziyaret ettiğimde kendisinden haberdar olduğum bal üreten firma. normalde bala karşı pek ilgim olmasa da üreticisi olan arkadaş bala karşı o kadar ilgili ki anlatımıyla bende doğrudan bal yeme isteği uyandırdı. kovanları bizzat görme fırsatım oldu ve gerçekten kuş uçmaz kervan geçmez bir bölgede ve oldukça yüksek bir rakımda üretim yapıyorlar. bunun nedeni de arıların tarımsal kimyasallara maruz kalmış bitkilerden bal özü toplamasına engel olmakmış. üretimi gayet meşakkatli ve zor bir süreç.

    fiyatları sorduğumda açıkçası marketten bal almaya alışkın biri olarak ilk başta yüksek gelmişti fakat yapılan işin inceliğini verilen emeği gördüğümde ucuza alınan balın hiçbir şey olmadığını anladım.

    ziraat ve hayvancılıkla ilgili olmayan biri olarak ben bile bal üretimine heves ettim diyebilirim.
  • yedigim en guzel kokulu bali satan firma, bunun haricinde alkol bazli propolisini ve propolisli dis macununu kullaniyorum(florur icermiyor).
    sanirim hemen hemen her urunlerinin organik olduguna dair ecocert sertifikasi da var.
    umarim kalitelerini korurlar ve bal parmak seviyesine dogru evrilmeden devam ederler.
  • kanada'da düzenlenen yarışmada dünyanın en iyi balı seçilmiştir.

    link
hesabın var mı? giriş yap