• günümüz rahatsızlıklarındandır. salonda oturup gazete okurken farketmeden arkadasınızın oynadığı oyuna kitlenmek. barda içip muhabbet ederken karşı binadaki bir ofisin bilgisayar ekranına takılmak. uykunuz olduğu halde sabaha karşı jimlastik aleti, süper multi bilmemne falan reklamlarını izlemek gibi durumlar başlıca belirtileridir.
  • penn state college of medicine araştırmacılarının çocuklarda uyku ve beslenme problemine sebep olduğunu ortaya koyduğu bağımlılık türü. yaşları 8 ila 17 arasında değişen 234 çocuğun aileleriyle yürütülen araştırmada ebeveynlere çocuklarının beslenme ve uyku düzenleri, teknolojik aletlerle olan ilişkisi ve aktivitelere katılımı soruldu.
  • film bitince eline hemen telefonu alıyorsan tebrikler sen de bağımlısın. tebriğe ne kadar layık bir iş tartışılır fakat kötü bir durum olduğu aşikar.

    zaman zaman telefon bağımlılığından bıkıp artık değişeceğini söyleyenlere bir bakıyorsun aşırı tv izler olmuş. yada pc kullanımı artmış.

    önceden insanların genelinde en belirgin bağımlılık sigaraydı.o zamanlar iyi zamanlarmış. sonra tv geldi. hemen ardından telefonlar. ondan sonra koptu zaten kızılca kıyamet. sosyal medya, porno, oyun bağımlılıkları..

    e-kitap okuyucu da girer mi acaba bu bağımlılığa? en masumu olur girse bile fakat bilemiyorum.. girmese bir dert girse bir dert..
  • artık bende de mevcut olan bir hastalık. bir saniyem aman boşluğa düşmesin iki duvar iki çiçek görürüm göz zevkim bozulur.
  • yürürken, otobüste, metroda veya işte nerede olursa olsun gündüz telefon ekranı bağımlısı, akşam televizyon ekranı bağımlısı!
    sana sesleniyorum:
    ne zaman güneşin doğuşuna bakacaksın, ne zaman konuşurken karşındaki insanın gözlerinin içine bakacaksın?
    ya akşam?
    ne zaman kulağınla dinlemeye çalıştığın birisinin duygularına nasıl ortak olacaksın?
  • insanların giderek kendinden bile uzaklaşmasına sebebiyet veren bağımlılık türüdür. insanlar sosyalleşmeyi bu ekranlarda arar, konuşmayı, görmeyi, gülmeyi hatta düşünmeyi bile. bu durumda insan kendisini ihmal eder. durup şöyle koltuğa oturduğunda acaba neler yapmalıyım ya da ne yapıyorum diyemez. boşlukta pencereden dışarı bakarak , yürürken önüne bakarak, kafede otururken arkadaşlarının yüzüne bakarak görebileceği insanları ekrana bakarak görmeyi tercih eder. gerçek iletişimi, gerçek insanı en önemlisi gerçek kendisini kaçırır.
    ben de malum bu salgın dönemi sebebiyle çok fazla bu şekilde zaman harcadığımı düşündüm ve kendime zaman ayıramadığımı hatta bir noktadan sonra bu sanallığın ve gerçekten olmayan sanal arkadaş, muhabbet, film, dizi vs. gibi şeylerin bana katkı yapmak yerine benden birşeyler aldığını anladım. belki tamamen olmaz ama umursamadan, azaltarak normal biri olmak istiyorum. bu arada normal derken çoğunuk gibi değil tabii çünkü günümüzde normallik marjinal bir özellik oldu.
    sizi bilmem de en azından allah beni kurtarsın mı ?
    bence kurtarsın lan
  • televizyon, tablet, cep telefonu gibi sürekli ekrana bakma gerektiren cihazları uzun süre kullanmak ve ihtiyaç olmadığı halde bu ekranları kullanmadan duramama halidir.

    ekran bağımlılığını görebileceğimiz online oyunlar, sosyal medya gibi bir çok mecra var.
  • kitap okumaktan, insanlarla iletişmekten, doğaya temas etmekten, hayatla buluşmaktan alı koyan hastalıktır. tek tedavisi ekran diyetidir.
  • 7'den 77'ye tüm kuşaklarda mevcut olmasına rağmen sadece z kuşağında varmış gibi davranılan rahatsızlık.
hesabın var mı? giriş yap