• bir yildir kullaniyorum, evinde doldurma imkanin varsa almani tavsiye ediyorum

    tabi tr deki doldurma agi hakkinda bir fikrim yok, avrupada chargin statinlar yeteri kadar mevcut

    almanyadan bildiriyorum
  • şuan çoğu yere sarj istasyonu getirmeye başladılar hatta türkiye bu konuda avrupa'dan hızlı davranıyor ama bence bir 5 yılı daha var en azından geçiş dönemi için onun dışında ilk defa alacaklar için hibrit modeller bu ara bayağa popüler çoğu tanıdığım hibrit kullanıyor.
  • 10 yıl sonra içten yanmalı motora sahip araçlar kelepir fiyata gidecek. lüks marka, özel üretim vb. bir araç değilse akaryakıtla çalışan araçların devri bitmiş demektir.

    elektrikli araçlarla ilgili şu an temel iki sıkıntı var.

    -şarj istasyonlarının eksikliği

    -yedek parça ve bakım maliyeti

    ilerleyen yıllarda bu sorunların da çözüleceğini düşünüyorum elektrikli araç sayısı arttıkça.

    bazı insanlar da menzil konusundan şikayet edebilir haklı olarak ama o da aracı ne kadar kullandığınıza bağlı. yine ilerleyen yıllarda uzun menzilli elektrikli araçların da çıkacağı konusunda kimsenin itirazı yoktur diye düşünüyorum.
  • şehir içinde kullanıp evden şarj edilecekse alınabilir, uzun yolda ise izlediğim videolara istinaden tam bir zulüm olduğunu düşünüyorum.

    bir ara ben de düşünüyordum fakat en büyük sorun menzil konusu. menzil 1000 km ve üzerine çıkmadığı sürece (ki bu firmaların belirttiği değil, normal dolu araç kullanım menzili) alma niyetim yok. bir diğer nokta da uzun yolda hızlı şarj maliyetleri. yine izlediğim kadarıyla benzinden bir farkı yokmuş. tabi menzil sorunu çözüldüğünde bu maliyete katlanılabilir.
  • sen elektrikli ben elektrikli araba alırsam ikinci el otomobil piyasasındaki çakallar ne yiyecek......
  • alınmaz açılmadan kapanacak elektrikli araç devri, pek yakında ne kadar pek yakın bilemeyeceğim ama hidrojenli araçlar piyasaya çıkar, elektrikli araçlarda pil sorunu ve kaynak maliyetleri yüksek, elon musk türkiye'ye yatırım yaparsa bor rezervleri üzerinden hidrojen üretimi ve hidrojenli araç devrini başlatmak için
  • avrupa'da evet. türkiye'de hayır.
  • araştırdım, pahalıya geliyor. evde şarj edersen neredeyse bedavaya geziyorsun ama menzil sınırı var. dışarıda hızlı şarj pahalı. araçların fiyat konusunda bir cazibesi yok. mg fena değil. bir milyona satıyorlar. test sürüşü yaptım, güzel kaçıyor. evden işe kısa mesafe kullanilacaksa, mg al geç. o paraya ikinci el araç bulmak bile zor.
  • menzil süresi artıp şarj süresi kısaltmadıkça alınmaz. ayrıca servis ağı donanımlı ustalar olması lazım. içten yanmalı motorların ustaları bile yıllardır bu işi yapmalarına rağmen sorunları doğru tespit edemiyor deneme yanılma ile çözmeye çalışıyor. kaldı ki yeni nesil araçlar için usta yetiştirmek için gereken süreyi de düşündüğünde kısa bi sürede alınması mantıklı değil. ayrıca şarj için baktığında istanbul gibi şehirlerde evden şarjı geçtim evin önüne park bile edemiyorsun. otopark sorunları zaten yetiyor. şarj istasyonu olarak bakınca da şarj süresini düşününce benzinliklerde bile sıra oluşan bir şehirde bu sorun nasıl aşılır ayrı bi soru. kısacası elektrikli araç mantıklı değil. bana kalırsa hidrojen teknolojisi ile içten yanmalı motorlar arasında yok olup gidecek gibi duruyor.
  • bir tane rks'nin şu m5 modelini 4 km ötedeki okula gidip gelmesi için aldık. eğer elektrikli araçtan kastınız buysa alınmaz.
hesabın var mı? giriş yap