• faerunun her bir ko$esinde, her ta$in altindan cıkan, her $eye el atmi$, alakasiz bir handaki yiyecekler arasinda bile "elminster'in hede hodolu ekmegi" seklinde adi gecebilecek, bir noktadan sonra eeeh eytere bea dedirten, hayatinin bir donemini di$i olarak gecirmis*, times of the troublesin ba$ aktorlerinden biri, babasinin bir red dragon tarafindan oldurulu$unu izlemi$(buna spoiler diyenler de varmi$ zannedersem, kendilerine biraz spoiler kavramini irdelemelerini ve tsr'ın accessory'lerinde hangi bilgilerin verildiğine göz atmalarini öneririm), girisi olmayan kulesinde* ikamet eden buyucu kisilik. piposuyla bile adam yokedebilmesiyle ve ölemeyecek olu$u ile ün salmis dede*. gandalfin baya bir yandan yemi$i.

    adi altinda bir cok nowell, guide vs cikarilmis kapitalist amaclarla boku cikarilmis bir meta haline dönu$turulmu$ karakter (frnin kaderi bu yazık ki). ozellikle elminster ecologies isimli faydalı eser(!) sayesinde yaraticisinin bolca tepki* aldigi*, her$eye ragmen inatla anlatilan ibibik, olmaz olasi...
  • bir zamanların athalantar'ının prensi. yüksek büyü yapabilen, bunu myth drannor'da öğrenmiş kişi. soyadı aumar'dır ve yoluna çıkan tüm hatunları romanın ilk otuz ve son yirmi sayfalarında illa ki siker. piposu bile tıka basa büyü doludur. onu öldürmeye kalkar da bunu başarmaya yaklaşırsanız otomatik bir büyüyle (!) kulesine ışınlanır her türlü restoration büyülerini yapar ve kısa sürede geri gelir. mystra ile yatar kalkar, tanrıların tanrısı ao'ya zılgıt falan çeker. beni yıldırır. en * iyi kitabı elminster in hell'dir.
  • (bkz: manshoon) of zhentarim ve (bkz: szass tam) of thay 'dan tırsar, bence sammaster ve yalakalarından da tırsmalıdır gerçi.
  • ad&d alemlerindeki egosu almis basini gitmis karakter.. bu yuzden bircok insan bu elemani gordugunde girtlagina sarilmak ister, ama yemez tabi.. gandalf'la kiyaslamaya calisanlara da allah kolaylik versin deyip gecmek lazimdir..
  • genel kanının aksine ed greenwood'un oynattıgı karakteri değildir. forgotten realms'ın ilk zamanlarında (daha setting çıkmadan) ed greenwood'un oynattığı gruba görev veren bilge kişidir. ed , elminster ile ilgili kitap yazmak istemese de wizards kitaplar sattıgı için yazmasına neden olmaktadır.
  • time of troubles sırasında mystra'nın büyü gücünün önemli bir kısmını bir süre taşımak zorunda kalmış olan karakter. bu gücü taşırken hiç büyü yapamaz -doğal olarak da tamamiyle savunmasız- hale gelmiştir.
  • time of troubles bitmeden önce (ao mount waterdeep'in üzerinde görülmeden önce) ao'yu görmüş olan tek insandır. ao'yu gördüğü anda tanımış olması ve onunla konuşurken çok da sallamaması ed greenwood'un abartmasından başka bir şey değildir.
  • 2nd edition'da sanilanin aksine en yuksek seviyeli buyucu degildir**, fakat bilgeligi, esyalari ve her ortamda bulunmuslugu nedeniyle en guclu buyucu oldugu soylenilebilir. buyu yapamadigi zamanda bir hancer ile 3 tane cok iyi egitilmis, full plate armorlu savasci'ya saldirmis, bir de hepsini oldurup galip cikmis buyucu olmasi olayin her zaman kagit uzerindeki guc olmadigini kanitlar.
    eski ve yeni* mystralarla ile bir nevi askimsi bir iliskiler icinde bulunmustur/bulunmaktadir.
    kendisi ile ilgili en guzel vecizelerden birini edwin amcamiz soylemistir: "elminster this, elminster that. give me 2000 years and a pointy hat and i'll kick his arse."
  • karsus, iolaum, congeito ioun, lady polaris gibi netheril terbiyesizlerini gördükten sonra oyuncak gibi gelen mage. (sırasıyla 41, 40, 37, 35 lvl arcanist-mentalisttir bu babalar, ayrıca netherilin büyü sistemini bilenler bu levellerin yanıltıcı olduğunu da bilirler, netheril sistemiyle bu abiler (ve ablalar) bu levellerin çok üstünde kudrete sahiptirler)(2nd ed.)
hesabın var mı? giriş yap