• kendi sutunu yavruya* emdirmek.
  • sadece bir annenin yapabilecegi inanılmaz bisi.bebek icinse vazgecilmez.anne olmayanlarinki sex addedilir.icinde ne var hic bilmiyom.
  • annelerin bebeklerine kendi sutlerini emdirmeleri,
    beslemeleri,
    mucize...

    bebek dogar dogmaz ilk bir saat icinde emzirmek gerekiyor. zira bebegin en hevesli ve en musait oldugu zaman dilimi bu aralar. sutun geciktigi durumlarda bebege mama ya da su vs. vs. vermek son derece yanlıs, bebegin karnı doyuyor ve emmeye istegi azalıyor cunku.

    uzmanların onerisi; dogar dogmaz, giydirildikten ve ilk islemlerden hemen sonra, bebegi annenin gogsunun ustune koymak, ilk bagı, ilk kucaga almayı, ilk emzirmeyi oluruna bırakmak. ilk temastan etkilenen annenin oksitosini bir anda tavan yapıp prolaktini devreye sokuyor ve sut gelmesini tetikliyor cunku.

    sezaryen ile dogum yapanların en buyuk sıkıntısı oksitosinin salgılanmayısı ve sutun gelmesinin gecikmesi oluyor ne yazık ki. eger sezaryen genel anestezi ile olduysa devreye malesef pompalar giriyor, sut sagılarak cıkartılıyor. cunku annenin kendine gelmesi ve ayılması uzun suruyor. epidural anestezi ile yapılan sezaryende boyle bir sorun olmuyor; zira ucuncu paragrafta yazdıgım oneriyi uygulamak mumkun hale geliyor...

    tum bebekler emziren annelere gelsin,
    her yeni dogum yapmıs annenin sutu bol olsun...

    (bkz: anne sutu)
  • family guy dizisinde peter griffin'in stewie'ye yaptıgı seydir.stewie'nin agzına meme kılı gelmesi ve tiksinti bakıslarıyla sonlanmıştır.
  • keyifli ve büyüleyici olduğu kadar acı verici de olabilen bir süreçtir zaman zaman. özellikle ikisini de iyice doyurmaya çalıştığınız ikiz bebekleriniz varsa. bir kaç gün sonra hiç ara vermeden hep emziriyor hissine kapılır insan ama hiç şikayet etmez, acıdan kıvransa bile.
  • anne adaylarının yaşayabilecekleri sıkıntılara hazırlıklı olmaları gereken süreçtir. tek sıkıntının sütün geç gelmesi olduğu sanılsada bir de aile büyüklerinin süt arttırma çözümlerine alet olmak vardır. gaz yapar / yapmaz, süt arttırır /arttırmaz, bebek emiyor / emmiyor derken zaten doğum nedeniyle yeni duruma alışmaya çalışan anne için bir de emzirme bunalımı yaşaması olasıdır. bebek besleme yöntemlerinden en ucuz ve en zor olanıdır.
  • bebeğin canına can katmak.. onunla olan en özel paylaşım.. sonlandırması bebeğin tercihi olmazsa, her anlamda zorlayan.. yöntem aratan, ama ne hikmetse ciddi ciddi buldurmayan.. (bebek için mi anne için mi tutku, bilinmez)
  • emzirmenin iskence haline geldigi dogrudur, boyle bir durumla karsılasmamak icin ya da karsılasıldıgında, bir takım onlemler almak ise yarayacaktır. bunlar;

    anne adayı dogumdan birkac hafta evvel gogus ucuna lansinoh surmeli, gogus ucunu emzirmeye hazırlamalıdır. lansinoh gogus ucunu nemlendirir, kurumasını engeller, bitkisel oldugu icin surdukten sonra silmeye gerek kalmaz.

    eger gogus ucunda emmekten dolayı yara, kanama, asınma, tahris olustuysa; gogus ucunun sutyene teması inanılmaz can acıtır. boyle bir durumda gogus ucu kalkanı hayati onem tasır. bu urun avent'te var. emzirme bittikten sonra kremlenip (lansinoh ile) goguse takılıyor. boylece gogus ucu sutyene degmiyor. akan sut de bosa gitmiyor haznede birikiyor, bebege bu sut de verilebilir pekala.

    her emzirme farklı gogus ile yapılmalı, sadece bir memeyi vermek digerinin sismesine sebep verir. minik bir not defreti emzirme doneminde cok ise yarar. sag meme 5 dakika, sol meme 15 dakika gibi alınan kucuk notlar cok is gorur. hem bebegin ne kadar emdigini takip etmek kolaylasır.

    dogru emzirme pozisyonu bu yaraların olusmasını engeller. soyle ki; bebekcigi kucagınıza alın, altınıza bir yastık koyun. tum avcunuzla memeyi kavrayın bebekcige memenin kahverengi kısmı gelecek sekilde memenin tum kısmını verin. elinizi de memenizden cekmeyin. zira emmek bebekler icin cok zor bir eylem, tum cene kasları calısıyor cunku. cabucak yorulup bırakıveriyorlar. annenin sabırlı olması emdi doydu bıraktı dememesi ısrarcı olması gerekiyor.

    yatarak sakın emzirmeyin, bu sekilde emzirip bebeginin boguldugunu farketmeyen ve bebegini kaybeden anneler oldugunu unutmayın. illa oyle emzirmeyi de yasayacagım diyorsanız yanınıza esinizi alın, bebegi ve sizi kontrol etmesini rica edin, seve seve yapacaktır.

    bebeginizi sırf canınız yanıyor diye emmekten mahrum etmeyin, birkac kucuk onlemle bu yaralardan kurtulabiliyorsunuz.

    her bebek emziren anneye gelsin,
    her annenin de sutu bol olsun.
  • iş arkadaşlığında yeni bir boyut, ayrıca bir nevi cinsel taciz subabı. hepimiz süt kardeşiyiz neriman, sekreterim değil, bacımsın artık! yersen, ay içersen...
  • başıma gelen en zor iş arkadaş!!! bunu yaşamaktansa 10 kez doğurmayı tercih ederdim.
    ilgilisi için; http://baskahamile.blogspot.com/…-butun-mesele.html
hesabın var mı? giriş yap