• şarık tara ve enka'nın başına gelendir.

    enka, türkiye'nin en büyük inşaat şirketi. geçen sene 12.5 milyar tl'lik cirosuyla, fortune 500'e göre türkiye'nin en büyük 9. şirketi olmuş bir şirket. kaynak

    şarık tara, 2014 yılı vergi rekortmeni. bir yılda, tek başına ödediği vergi miktarı 37 milyon tl. kaynak

    şimdi bu insan ve şirketi, türkiye'de ihale alamıyor. ihtiyacı da yok, dünyanın en büyük müteahhitlerinden ama çok ilginç değil mi? dünya çapında bir inşaatçı, türkiye gibi inşaatla geçinen bir ülkede hiçbir ihale kazanamıyor. neden acaba? eli uzun birine %10'unu vermediği için mi? havuza girmediği için mi?

    --- spoiler ---

    etrafımız restorasyon facialarıyla dolu. ve her yer beton. ne düşünüyorsunuz?

    maalesef böyle bir zevksizlikle çok karşılaşır olduk. rusya’da petrovski pasajı’nın bir restorasyonunu yaptık, aynı eskisi gibi oldu. ama burada yapmadık.

    neden?

    dünyanın birçok yerinde büyük işler alırken 12 senedir türkiye’de iş alamadık.

    ihaleye girdiğiniz halde?..

    evet. neden diye soruyorsun, doğrusu bilemiyorum.

    --- spoiler ---

    kaynak
  • işini bilemeyen müteahhit
  • bir bakıma iyi bir şeydir.

    içeride ihale alamadıkları için uluslararası ihalelerde uzmanlaştıler, yurt dışında büyük işler aldılar. türkiye'de yeni güçlü müteahhitler yetişti, sermaye birikimi yaratıldı ve paylaşıldı.
  • şarık tara. vay be ne yaşlanmış arkadaş. bizzat yüz yüze görüştüğüm insan. adam rekortmen olsa da insanlığı hiçbir zaman bir kenara atmadı.

    dedemiz lan :) %100 bursla nice benim gibi öğrencileri okutuyor. allah razı olsun. ömrü uzun olsun.
  • şarık tara'nın kendi adına değil, ülke adına yakındığı durumdur.

    şarık tara zaten ülkenin en zenginlerinden, en çok da vergi veren adamlarından. bu adam herhalde para için söylemiyor bunları. burada dikkat çektiği konu bambaşka.

    tüm dünyada iş alıyorum, türkiye'de alamıyorum diyor.

    yani mesele para pul meselesi değil, türkiye'deki duruma dikkat çekiyor adam.

    adamın iş alamamasının sebebi dinci olmaması, batıcı ve akılcı olması falan da değil. nihat özdemir, mehmet cengiz çok mu dindar? nihat özdemir ödemesi gereken avantayı duyunca kafayı çektiğini kendi itiraf ediyor tapelerde. ama nihat özdemir ile şarık tara arasında bir fark var. birisi havuza gerekeni veriyor, öbürü vermiyor.

    havuza para yatır, istersen maocu ol iş alırsın, parayı yatırma hacı olsan iş alamazsın.
  • bu ülkeye 37 milyon tl vergi kazandırdığı için alamıyor olabilir.
  • açılımı enişte-kayınbirader olan bir şirket. bence isimden kaybediyorlar.
  • her şerin içinde bir hayır vardırı bizlere hatırlatan.

    enka bugün türkiye'den hiç iş almadan, türkiye'nin en büyüğü oluyor.

    laik sermayenin devlet ihalesine ihtiyacı yok. iyi iş yapan, dürüst çalışan her yerde kazanır. akp'li iş adamları ise akp iktidarda olamadığı gün batacaklar.
  • hükümet ile görüşlerinin paralel gitmemesinden dolayı ırak rusya ve bir çok avrupa ülkesinde şantiyeleri olan köklü bir şirket enka(bkz: enişte kayınço)
  • mavi akım skandalıyla zengin olan adamın savunulduğu başlık. hem de debeye girmiş. bu ve bunun gibiler eski elit iktidar dönemleri sayesinde zengin olan kişiler. nasıl ki şimdi akp sayesinde birileri* zengin oluyorsa bunlar da öyle oldu.

    acaba hangi motivasyon böyle bir başlığı açmaya sebebiyet verdi gerçekten merak ediyorum. halihazırda zengin olan, türkiye'den ihale almadığı halde çok fazla para kazanmaya devam eden adamın hayıflanmalarına bakın hele.

    futbolcu, şarkıcı, oyuncu ve dahi iktidar nimetleriyle zengin olan adamlara allah'ın günü küfür edildiği şu sözlükte böyle bir savunmayı görünce insan gerçekten hayret ediyor.
hesabın var mı? giriş yap