38 entry daha
  • simdi ciktiktan yillar sonra tekrar bakiyorum da ben o sureye, bana bu oyun kadar keyif vermis baska bir fps yok. bunda benim ikinci dunya savasi'yla ilgili bir insan olmamin etkisi de vardir suphesiz, ama bu oyun hakikaten asmis. 2 kere bitirmis olmama ragmen cd'leri karistirirken "medal of honor : allied assault" yazisini gormemle agzimdan istem disi bir "aaaa" cikmistir, "ulan yuklesem mi acaba.." vs vs..

    oyun asmis, neden asmis cunku hakikaten kendinizi bir anda savasta buluveriyorsunuz. ve ea tecrubesi ile de baymamasi saglanmis. oyun asla "hep ayni yerde ilerleyip, sagdan soldan firlayan adamlarin ustune mouse ile tiklamak" degil. colde basliyor, kuzey afrika sehirlerinde pusulardan kacip sonra fransa cephesine kaydiriliyorsunuz, omaha sahilindeki cikartmaya katildiktan sonra icerileri sizip fransiz koylerinde konuslanmis alman toplarini patlatip la resistance'a katiliyorsunuz, tank calip dag tas demeden, agaclari yika yika futursuzca ilerliyorsunuz, fransa kurtulduktan sonra ise karli almanya ve norvec ormanlarinda keskin nisancilik oynuyorsunuz. yani asla tekrarlamiyor kendini oyun, her bolumu ayri zevkli.

    daha once cokca belirtildigi gibi oyun "saving private ryan" ruhu tasiyor, hem de oyle boyle degil. ama bu bir can sikintisi, oyunda bir kisirlik, konuda bir bayma yaratiyor mu, kesinlikle hayir. hele nebelwerfer hunt adli bolumu (ki kanimca oyunun en zevkli bolumuydu) oynadiktan sonra er ryan'daki sokak catismalarina katildiginizi iddia edebilirsiniz. sniper rifle alip diger sniper'lari avlamak mi istersin, bazukayi kapip tanklari patlatmak mi, yuksek bir binaya cikip headshot kasmayi mi.. ne ararsan var yahu bu oyunda. su tadi bi alin ya.

    ilerleyen yillarda bu oyunun verdigi zevke en cok yaklasan kanimca call of duty serisi olmustur. zaten call of duty bana apayri bir oyun gibi degil, medal of honor'un devami gibi gelmistir. ayrica bence "saving private ryan - medal of honor allied assault" iliskisi ne ise, "enemy at the gates - call of duty" iliskisi de odur. hatta call of duty enemy at the gates'e, medal of honor'un saving private ryan'a benzediginden daha cok benzemektedir.

    sonuc olarak ikisi de benzer leziz oyunlardir. ama medal of honor daha once ciktigi icin, yapilirken ornek alinacak bir sey olmadigi icin klasik olmayi hakeden o bana gore. sevelim, sevdirelim.
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap