3 entry daha
  • 2004 yılı mahsulu stevan mena imzalı abd yapımı bağımsız bir korku filmi. yönetmen mena filmin ayrıca senaryo yazarlığını, produktörlüğünü ve müziklerini de yapmış. filmde kendisini ufak bir rolde de görmek mümkün.

    bazı eleştirmenlerin sam raiminin evil deadinden sonra en başarılı ilk film olarak payelendirdiği bir film. gerçi bana göre bir parça aşırıya kaçmış bu yorum. evet önümüzde çiğ, ne yapmak istediğini bilen, türe saygılı bir film var ama, evil dead kadar yaratıcı bir film olduğunu söylemek, işte o biraz abartıya kaçar.

    filmin neredeyse bütününe bir john carpenter havası sinmiş. stevan mena, ilk filminde ustasının izinden giderek filmin müziklerine de imzasını atmış. özellikle halloween etkisindeki filmin müzikleri de michael myers abinin tınılarına yakın kulvarlarda koşuyor. ayrıca filmin birçok yerine ustalar geçidi misali türün önemli örneklerine direkt göndermeler var. şu anda aklımda kalanları sayacak olursam; the shining, the texas chainsaw massacre, night of the living dead ve tabii ki filmin neredeyse bütün sahnelerine yapışmış gibi duran halloween.

    korku filmi severlerin es geçmemesi gereken bir örnek.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap