8 entry daha
  • bu ekşi sözlük ahalisi gerçekten zır cahil.

    ama gel gör ki bu başlıkta gördüğümüz cehaletlerine inat, bir de kendilerini okumuş, kin duyduklarını ise cahil olmakla suçlama cüretinde bulunabiliyorlar sık sık.

    burada görebileceğiniz ahmak arkadaşların sığ ve zavallı dünyaları dar olduğu için şarj istasyonu denince hemen akıllarına benzin istasyonunun muadili bir yapı geliyor. dedim ya, sığ ve cahil bu arkadaşlarımız. dünyayı kendi zan ve algı kapasiteleri ile doğru orantılı görebiliyorlar. halbuki elektrikli araçların gelmesiyle ve fosil yakıt kullanan içten yanmalı motorların minimize oluşuyla, en büyük değişim bu alanda olacak. artık 100 milyon tl yatırımla ancak ultra varsılların açabileceği benzin istasyonlarının yerine çok daha ekonomik şekilde inşa edilen şarj istasyonları kurulacak. (bu ebleh arkadaşlar şu an istanbul gibi büyük kentlerde zaten var olan bu şarj ünitelerini de görmemiştir doğal olarak.)

    kısacası orta halli bir esnafın bile şarj noktası / istasyonu kurabilmesi ve yatırım yapabilmesi mümkün olabilecek. ayrıca gerekli enerjinin nakli için de etrafta dolanan tehlikeli tankerlere ihtiyaç duyulmayacak. zaten bu enerjiyi nakleden elektrik hatları mevcut. en fazla ileriki yıllarda bu konuda yatırımlar artacak ama bunun nakli hem kolay hem de çok ekonomik ve sorunsuz olacak. bu da şarj istasyonlarının işletmesinin de kolay ve masrafsız olmasına ek bir katkı daha sunabilecek.

    ayrıca bunları yönetmesi de kolay ve kullanıcıların bizzat kendilerinin telefon şarjını takar gibi takabileceği yapıda üniteler. dolayısıyla 20-30 tane, dijital otomasyon sistemle yönetilen üniteyi belki 1 veya en fazla birkaç personel yönetebilecek. bu üniteleri kurmak için etrafı boş ve geniş, çevreye risk oluşturmayan bir arazi işgal etmeye gerek duyulmayacak. binaların bodrum ya da giriş katlarına, çok katlı otoparklara, veya avm otoparklarına, aklınıza gelebilecek araç sokulabilecek her yere kurulabilecek. dolayısıyla benzin istasyonlarının ihtiyaç duyduğu, merkezi konumlarda 3-5 dönümden başlayan pahalı arsaları satın almaya da ihtiyaç duyulmayacak.

    kısacası küçük dünyalarında kafalarını kuma sokan cahil ama kendince allame olan arkadaşlar. salak saçma ukalalıklar yapıp komik duruma düşmemek için her boka muhalefet etmeden önce iki dakika düşünme yeteneği sergilerseniz hem kendinize ve çevrenize daha faydalı canlılar olabilir, hem de komik ve ezik duruma düşmezsiniz.

    edit: 1 milyon araç diyor, okuduğunu anlayamayan andaval arkadaşlar. 1 milyon tane şarj ünitesinden bahsediliyor. yavaş/orta ve hızlı şarj ünitesi. yani kendi sitenize kurulacak bir şarj ünitesi dahil gerekli bir hedef bu. hem de minimum hedef olmalı ama belli ki buradaki sığlara bu bile çok gelmiş. siz (icra edebilme kapasitenizi geçtim) hayal bile kuramayacak kadar kokuşmuşsunuz vallahi...
303 entry daha
hesabın var mı? giriş yap