5 entry daha
  • dilimizde çoğunlukla hıristiyanlık inancını benimsetmek ve yaymak amacı ile kurulmuş okullar olarak algılanan kurumlardır. oysa ki genel anlamda karşıt görüş (ve özellikle dini inanç) çatısı altında kaliteli eğitim vererek sempati kazanma ve yandaş toplama hareket noktası içerdiği anlaşılmalıdır. bu bağlamda sen jozef, sen benua filan bizdeki misyoner okuları olarak algılanabilecekken, fethullah gülen'in okulları filan da dış ülkelerde benzer bir misyonu üstlenmiş okullardır.

    tercih edilir olma nedeni karşıt görüşün üstünlüğü değil, aklın yolu bir olarak eğitim sisteminin güçlü ve sağlam olmasından kaynaklanır ve tabi sadece okulu bitirdin hadi şimdi hayata atıl ne halin varsa gör mantığı ile hareket etmezler, aidiyet duygusu ile birlik beraberlik korunarak hayatın her aşamasında doğrudan ya da dolaylı, mezunlar arasında işbirliği sağlanır, böylece mezunlar hayatın dikenli yollarında ilerlemeye 1-0 önde başlarlar.

    bu tür okulların yaygınlaşmasını tehlike olarak görmek yeterli değildir, kendi eğitim sistemini ayağa kaldıramazsan tercih edilir olmalarının önüne geçmek olanaksızdır.

    eğitim eğitim eğitim...
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap