5 entry daha
  • jes högh, fenerbahçe'de oynadığı 4 sezon boyunca uche'nin bacağı kırılıncaya kadar onunla tandem defans olarak oynamıştır. uche okechukwu ise fenerbahçe'de toplam 9 sezon oynamış ve bu dokuz sezonun dördünde danimarkalı oyuncuyla beraber tandemde görev yapmıştır. nijeryalı futbolcunun fenerbahçe'de en başarılı olduğu dönem de jes högh ile beraber oynadığı zaman dilimidir.

    bu ikilinin başarılı olmasındaki en önemli etken, birbirlerini tamamlayıcı özelliklerinin bulunmasıydı. çünkü uche çok iyi bir kesici ve högh geriden bir oyun kurma ustaydı. böylelikle sarı lacivertli ekibin defans göbeği 4 sezon boyunca güven veren bir görüntü çizdi. fazla bilinmeyen bir detaysa, bu ikilinin fenerbahçe'den önce danimarka'da bröndby if takımında beraber oynamış olmalarıydı. bu sayede de kolay uyum yakalamışlardı.

    uche bacağı kırıldıktan sonra eski haline %100 dönemedi, ama yine de sarı lacivertli taraftarların güvendiği bir isim oldu. iyileştikten sonra defansta alpay özalan, mustafa doğan, ogün temizkanoğlu, ümit özat ve zoran mirkoviç gibi isimlerle yan yana oynadı. fakat hiçbiri uche'yi högh gibi tamamlayamadı. jes högh ise transfer olduğu chelsea'de genelde yedek olarak forma şansı buldu.
hesabın var mı? giriş yap