10 entry daha
  • birkaç yıldır aile hekimleri bile elektronik olanları kullanıyor. bu türler "eskiden" doğru ölçüm yapmada berbatlardı. tecrübe geliyor:

    2-3 yıl önce evde ateşimi 38 ölçüp aile hekimine muayeneye gittim. elektronik ateş ölçerle 3 kez üst üste ateşimi 35 küsür ölçüp "bunlar bazen düşük gösterebiliyor ehi ehi" dedi. evdeki ölçüm ile aile hekiminin ölçümü arasında en fazla yarım saat süre vardı ve ateş düşürücü almamıştım. ateşim olmasaydı bile 36.7 göstermesi gerekirdi. velhasıl, kadın soğuk algınlığı olabilir dedi, nurofen vs yazıp gönderdi.

    eski civalı olanlar ise bence şahaneydi. içindeki civanın zehirli olmasından dolayı yasaklandı. neyse ki gözüm gibi baktığım bir tane emektar var. piyasada kalmadılar. ama alkollü olanlar da iş görebilir.

    arkadaş nerenize nasıl soktunuz ne yaptınız da bir damla civadan zehirlenmeyi başardınız? kırıp civayı çaya çorbaya mı serptiniz? hâlâ hayretler içindeyim.

    not: şu anki salgın gibi durumlarda temassız ölçüm yapabilenlere bel bağlamak zorunda olduğumuzu da hatırlatayım. ota boka linç tayfası damlar neme lazım *
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap