• edit ; iddia normal diyet ile insanın demir gereksinimi karsilanamaz?

    sorum emin miyiz?

    takviye ile alınan koruyucular, paraben vs ne kadar sağlıklı?

    ilaç tanımına girdiğini düşünüyordum takviye olarak geçiyormuş ama savımın arkasındayım. gerçekten aklı başında bir cevap gelirse de özür dileyecegim.

    makaleler de bebekte demir rezervi yeterliyse gerek yoktur diyor ama türkiye'de herkese veriliyor.

    evet cahilim, bilmediğim konunun cahili olmak ayıp mı? türkiye'de kadınlarda demir eksik olabilir ama eşimde bir eksiklik yok, beslenmesi de gayet iyi, bebeğin de beslenmesi iyi. ilaç da anneye değil bebeğe veriliyor, doğan yaşayan, yaşayacak tüm bebeklere veriliyor , zaten kan testi yapılmadan ilaç başlanıyor. turkiyede demir eksikliğinin istatistiği varsa elinizde koyun ortaya okuyalım tartışalım, benim sorum tüm insanoglunda nasıl demir eksikliği olabilir ve ilaca muhtaç durumdayız?

    6 aylık evlat babası bir diş hekimi olarak içinden çıkamadığım bir durumdayım.

    devlet veya özel bütün çocuk doktorları 5. aydan itibaren bebeklere demir ilacı başlıyor.

    eşime kan testi yapıldı ve hiçbir eksiklik görülmedi. çocuğumuz normal boyunda ve kilosunda. anne sütünü gayet yeterli alıyor ama doktorumuz demir ilacı başladı.

    ilacın tadı kokusu paslı demir gibi. içtikten sonra iki saat ağzı yüzü pas ve kan kokuyor.

    aile hekimi ücretsiz demir ilacı verdi ama o ilaç cocukların dişlerinde siyah boyama yapıyor. bunu çocuk hastalarımda çokça gözlemliyorum.

    http://mylongislanddentist.blogspot.com/…h.html?m=1

    boyama yapmayanı da ciddi külfetli.

    milyonlarca yıldır varolan insanooglu doğaya uyum sağlayamamış mı biz tüm bireylerimize bu takviyeyi veriyoruz? bizde ve bizden öncekilerde ne eksik kalmış ki tüm insanoğluna bu ilacı veriyorlar?

    dünya sağlık örgütüne ve ilaç firmalarına zerre güvenim yok.

    işin kötüsü eşim dahil kimseye derdimi anlatamıyorum. tüm dünya kullanıyor bi sen mi biliyorsun, kadının biri demir vermemiş çocuğu ölmüş vs vs.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap