210 entry daha
  • ülkücülük ile türkçülük arasındaki dağlar kadar fark...

    ülkücülük milliyetçilikten çok ümmetçiliğe girer. bugün bir ülkücünün savunduğu ideoloji; türk-islam sentezi denen olaydır. yani bir türk müslüman olmadıktan sonra bir hiçtir. ülkücülere göre ilk şart müslüman olmaktır. bu konuyu özetleyen en iyi sloganları şudur: "türklük beden, islamiyet ruhumuzdur. ruhsuz beden, ceset olur." ülkücülere göre bir türk müslüman değil ise değersizdir. aradaki en bariz fark işte bu din konusudur.
    türkçü, din'i kıstas almaz. bir türk genetik olarak türk olduktan sonra hangi din'e inanırsa inansın türk'tür ve değerlidir. türkçülük islamiyeti referans almaz.

    günümüzde ülkücüler tamamen arap din'inin etkisi altına girip, türk olduklarını kulak ardı ederek din'ci bir görünüme bürünmüşlerdir. ağızlarından her fırsatta hunlar, bozkurtlar, altaylar, göktürkler, atilla vs. vs. sözlerini düşürmezler. halbuki türk'lerin öz din'i tengricilik'tir. bu bağlamda ülkücüler kendi tanrılarına ve özlerine ihanet edip araplaşmışlardır. türk ritüelleri sadece vitrinlerinden öteye gitmeyen bir safsata halini almıştır. araplaşmış bir ülkücünün tarihte orta asya'da kurulmuş büyük türk devletlerini ağızlarına almaları ve bunları millete yutturmaları saygısızlıktır. zaten ülkücüler günümüzde din'ci hükümetin neredeyse tüm kanun tekliflerine destek vermişlerdir, çünkü din'cilerdir, arapçıdırlar, ümmetçidirler. gerçekte ülkücü ve din'ci aynı vücudun iki koludur.

    o halde bir ülkücünün sık sık türk olduğundan bahsetmesi ve türk'lere ait her türlü unsuru kullanmaları siyasi manevradan öteye gitmeyen, halkları ve kendilerini aldatan ikiyüzlü bir politikadan başka birşey değildir. ülkücüler gerçekte din'ci, arapçı bir topluluktur. gerçekte türk değil, arap milliyetçiliğine, arap emperyalizmine, arapçılığa hizmet eden, zavallı bir siyaset güden guruhtur. ırak'ta yakın zamanda türk'lere yapılan zulmü umursamamışlardır bile...

    anadolu'da 72 millet vardır derler doğrudur. dünya'nın en eski medeniyetleri burada inşaa edilmiştir. arabın dininden olan herkes türklüğünü unutmuş araplaşmıştır, maalesef. eski türk geleneklerini bir tek alevi olan vatandaşlar sürdürüyor. zaten bu sebeple alevilere düşman bu dinci zihniyet. türk adı sistematik olarak bu ülkeden silinmeye çalışılıyor ve özellikle son 17 yılda bunun büyük kanıtları vardır.

    devletinin resmi dini hıristiyan olmasına rağmen bir fransız, fransız olduğunu; bir alman, alman olduğunu; bir ingiliz, ingiliz olduğunu asla unutmaz... ama biz arabın dini ile türk olduğumuzu unutmuşuz. arabın dini illaki araplaştırır. bizim handikapımız bu... 60 yaşıma geldim, hayatımda tanıdığım türk olduğu bilincinde olan insan sayısı iki elimin parmaklarını geçmedi... herkes araplaşmış...

    bir tek atatürk türklere öz kimliğini iade etmiş ama maalesef buna sahip çıkamadık. çünkü önünde arabın dini gibi çok büyük bir engel vardı. ve din, atatürk'ün türk fikriyatına büyük darbe vurmuştur. bugün dincilerin atatürk düşmanlığı yapmasının ardındaki ana sebep budur.
175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap